Tävling! Vinn exklusiv bordsgrill från Eva Solo

Hej alla! Nu är våren här och det är dags att flytta ut på altanen, gräsmattan eller balkongen. Tillsammans med oss och Eva Solo har du nu chansen att vinna en supersnygg och exklusiv bordsgrill värde 1 495 kr. Förstärk trivseln och ta grillen med till bords (du kan tryggt grilla direkt på bordet) eller ta med ut på stranden. Den snygga porslinsskålen och grytunderlägget av trä gör att grillen är både funktionell, säker och elegant!

Svara på en enkel fråga för att vara med i tävlingen!
(skriv i kommentarsfältet nedan, du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

1. Vad är ditt favortgrilltips! Vad skulle du lägga på grillen?

Tävlingen pågår tom 6 April 2014

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Ulrika, Eva Solo


Foto: Eva Solo

 

92 svar på ”Tävling! Vinn exklusiv bordsgrill från Eva Solo

  1. Jag älskar att grilla hallomi, den gnisslande och goda osten. Den ska helst grillas en kort stund på en hög värme så att den får en fin yta och blir knisslig och god. Servera med en god sallad och ett glas svalt vitt vin!

  2. Min favorit är att köpa en stor bit lax i fiskdisken och sedan packa in den i folie med färsk dill, persilja, rödlök och och citron och lägga på grillen. Till det halverar jag citron som jag också grillar. Att bara grilla paprika är ju också en höjdare annars!

  3. Jag skulle grilla fläskfile marinerad i ingefära sesamolja och vitlök knyten i folie med för kokt färskpotatis och vitlökssmör och grillad sparris

  4. Äppelknyten med kanelsmör och hasselnötter är en höjdare på grillen! Serveras med vaniljsås. Mums!

  5. Jag älskar fisk och jag älskar grillat. Tyvärr faller många typer av fisk lätt i bitar på grillen och även om smakerna blir fina när jag grillar i foliepaket, vill jag gärna åt den där grillytan. Jag försöker därför få tag på fin och färsk svärdfisk, som är fast i köttet. Den marinerar jag och trär i bitar på kvistar av rosmarin. Till det enkla tillbehör som låter fisken komma till sin rätt, och gärna en smörsås med citron och vitlök. Det tillsammans med bubbel på takterrassen blir en toppenkväll, och med en bärbar bordsgrill slipper jag riskera livet på den branta trappan upp på taket.

  6. Min personliga favorit är grillspett, då de kan varieras in i det oändliga! Till det har jag gärna en fräsch potatissallad eller klyftpotatis. Oj vad sugen jag blev på att grilla nu! Bara en grill som fattas ;P

  7. Blunda och föreställ er detta:
    En färsk ekologisk kycklingfilé av bästa kvalitet som har fått ligga och vila över natten i en härlig egengjord marinad på olivolja, vitlök, kalvfond, charlottenlök, honung och chillikrydda. Enkel, god och fräsch kyckling med lite sting i! Det mina damer och herrar är det bästa man kan lägga på grillen!

  8. Jag lägger gärna en bit kyckling på grillen och för att höra det ännu godare brukar jag vira in kyckling filen i Parma skinka eller bacon. Servera med god sallad, ugnsbakade potatis och hemmagjord tsatsiki. Mums

  9. Grilla hela måltiden och avsluta med att fixa desserten på sista värmen av grillen. Skiva färsk ananas, pensla med raps- o smörolja, ev lite farinsocker… När det är klart syrö över lite rostade kokosflingor. Servera med glass du tinat något, blanda med turkisk yoghurt o lite kardemumma. Korka upp något härligt dessertvin oxå -ät, lyssna på knastret av glödande kol, njut!

  10. Med min man på tu man hand,
    jag gärna grillar vid solnedgången på en strand.
    Då blir det vitlök och örtmarinerade grönsaker på spett,
    som tillsammans med grillad honungsglaserad tofu är vår favorit nummer ett.
    Men man får inte glömma att favoriten för vår dotter,
    är grillade pinnbrödsbullar fyllda med ost som så härligt sprider goda dofter.
    Då grillas det oftast i den lummiga parken,
    och med dumlekolafylld foliebanan till efterrätt tills hon inte längre kan hålla sig vaken.
    Men för oss vuxna är kvällen fortfarande ung,
    och vi fortsätter med att grilla efterrättsvinsmarinerade jordgubbar med chevré och honung.
    Så nu hoppas jag att ”favoriten” som inte är en utan flera,
    också kan ge er glädje och er inspirera.

  11. Mums, man blev sugen på att äta grillat när man läser alla kommentarer här under! 🙂
    Min favorit på grillen är kyckling som är marinerad med honung färsk ingefära och nypressad citron! Till detta grillad sparris annanas & vattenmelon! Och sist men inte minst en god potatissallad och ett glas rött till 🙂
    sen saknas det bara en riktigt solig svensk sommarkväll för att det ska bli en perfekt kväll!

  12. Det bästa som finns är att göra ett gott fiskpaket och slänga på grillen.
    Man väljer själv sin favorit fisk lägger den i ett foljepaket tillsammans med smör, kryddor, potatis morötter och lök och sedan lägger på det på grillen. Det blir super gott!

  13. Jag älskar att grilla kycklingfilé som har fått ligga ett par timmar i plastpåse med vitlöksmarinad. Till det antingen grillade grönsaker eller en fräsh sommarsallad med jordgubbar och äpple i.

  14. Smaka på den här;

    En stor mör köttbit slängs på grillen, helst vilt. Marineringen är hemmagjord, med mycket nyplockade örter och friskt med ett gott rött vin.

    Till det bjuds det på rotfrukter som honungs rostats i ugnen tillsammans med en hel vitlök.

    Från trädgårdslandet kommer allt som hör till; tre sorters sallad, tomater, gul och röd lök, gurka och rädisor. Gör själv en egen tomatsalsa, söt och lite chili smyger fram i smaken.

    Till köttet ställs en nipa fram med nykokt rödvins sås.

    Sätt er ute i trädgården i kvälls solen och avnjut en helt underbar middag tillsammans med familj och vänner. Bjud på ett glas rött, eller hemmagjord saft till de mindre. 🙂

    Självfallet kommer vaniljglassen fram som efterrätt, med lite nyplockade jordgubbar och rabarber.

  15. Bästa tipset är att använda glaze istället för marinad så slipper man att det droppar och bränns.
    Det jag helst lägger på grillen är utan tvekan kött!

  16. Åh något som jag gärna grillar är grillspett med marinerad fläskkaré,paprika och champinjoner. Smakar himmelskt gott!! Servera gärna med hemmagjord klyftpotatis, vinbärsgelé, en fräsch sallad och en god sås. Godare än så blir det inte! Grillen skulle passa perfekt nu inför sommaren till mig och min pojkväns balkong 🙂 Ha en bra dag!

  17. Räkor och halloumi på spett penslat med en god och fräsch grillolja, gärna med lite citrus, hamnar på min grill i sommar! Till det en god sallad och ett torrt vitt vin!

  18. Det som jag gillar att grilla är grönsaker såsom tomat,paprika,auberginer osv.. kött är ingen nödvändighet för att skapa något magiskt vid grillen! Jag brukar krydda efter smak (PS curry är otroligt gott!) Dessutom har jag en krämig hummus vid sidan om som gifter sig bra med det grillade.

  19. Mmm…det vattnas i munnen bara jag ser en bild på denna lilla läckerhet 🙂 Med denna smarta och snygga bordsgrill skulle grillsäsongen kunna förlängas avsevärt! Det är ju inte så mysigt att stå ute i regn och rusk och grilla, medan hugade matgäster sitter på altanen under tak. Nej, en bordsgrill måste ju vara ultimat, då kan man sitta o prata och mysa under tak, samtidigt som man kan hålla koll på grillandet!

    Om jag vann denna skulle jag grilla förkokta vildsvinsrevben och halloumiost i första svängen. Till det en riktigt god sallad. Och till efterrätt skulle jag låta barnen hjälpa till och slå in varsin chokladfylld banan i folie och sedan grilla. Ätes direkt ur paketet för extra mysig känsla 🙂

  20. Den är så liten och enkel och fin så jag skulle nöja mig med att grilla några tomater, Championer och majskolvar och den skulle så passa så fint ute på våran altan!

  21. Lax, kyckling, räkor ja, vi varierar maten vi grillar det är riktigt
    men efterrätten är alltid densamma, det är för alla mycket viktigt
    grillade mashmallows är något som uppskattas mycket av stora och små
    och är en riktig smaksensation för den som aldrig tidigare smakat mashmallows så.

  22. ~~ Vare sig det är på trädgården eller ute på Kreta på familjesemestern så är detta vårt favorit recept! ~~

    Thailändska blåmusslor i folie
    1 kg blåmusslor, tvättade
    1 röd chili, tunt skivad
    1 grön chili, tunt skivad
    1 salladslök, tunt skivad
    1 citrongräs, tunt skivat
    1 bit ingefära, skalad och
    skuren i tunna strimlor
    4 vitlöksklyftor, skalade och
    tunt skivade
    2 lime, saften
    1 kruka färsk koriander
    Aluminiumfolie

    Så gör du: Fördela ingredienserna på fyra ark aluminiumfolie och krydda med lite salt. Vik ihop till paket och lägg på grillen 6–8 minuter. Öppna försiktigt och kolla att alla musslorna öppnat sig.

    ~~ Smaka av och servera! Voila!! ~~

  23. Hej! Men vilken vacker grill…..

    Här kommer mitt bidrag !!!

    Oxfile är outstanding tycker jag med grillade grönsaker
    sparris med lindad bacon, broccoli
    grillad ananas & tomat.
    och till detta ett gäng goda såser som vitlöksås & bea och coleslow…
    Kan inte bli så mkt bättre =))

  24. Annanas!
    Det är himmelskt gott att grilla annanas som man penslar med en blandning av tequila, farinsocker, vanlij och lite kanel. Och sedan serverar med en riktigt god vanlijglass, gärna hemgjord. Och lite färska jordgubbar som topping är aldrig fel.

  25. hej
    mitt favorit grill rätt är färsk lax som jag lägger i folie med salt ,peppar citronpeppar och dill och lite feta ost tärningar grillar det och äter det med grillad ugnfolie bakad potatis så gott och enkelt
    hoppas på turen
    Titti

  26. Svenskt, svenskt, svenskt kött!!!!!!!!
    God nötfärsbiff kryddat med färsk chili o salt med goda tillbehör. Göra en egen marinad på ingefära, sweetchilisås, soya, vitlök o lite koncentrerad ananas-apelsinjuice o låt det svenska köttet ligga i ngt timmar !!!!

    Nu hoppas vi på en bra grillsäsongen .
    Vänlig hälsning Cina

  27. Jag grillar gärna hallumiost och gör en härlig sallad till med massor av goda grönsaker och bönor. Tips för att göra hallumisalladen extra god är att ha i apelsin!

  28. Som småbarnsförälder tar korven stor plats, så jag hade grillat massor av korv som salsiccior, bratwurst, chorizo, vanliga grillkorvar och kabanoss, sätta på lite discomusik och bjuda in hela byns barn/föräldrar på lite god korv med bröd (gillar barnen inte kryddkorvar, desto mer till oss vuxna) hemmagjord räksallad och så olika sorters senap och så klart även ketchup och rostad lök! Gemenskapen blir fantastisk och barnen blir av med energi = toppenkväll!!

  29. Hej!
    En chilikryddad nötfärs formad till tjocka hamburgare och sen grillade i grill halster över kolbädd är bland det godaste vi vet 🙂
    Gör man dom i halstret så slipper man riskera att dom går sönder när man ska vända dom.
    Vill man ha en extra touch på dom kan man pensla med honeyglaze på slutet. Det passar perfekt till chilismaken!

    Ha en härlig vecka!
    Mvh
    Malin

  30. Nästan allt kött är ju gott grillat mitt tips är att linda in det i bacon bara ger det en lite rökigare och saftigare smak 🙂

  31. Det finns hur mycket som helst man kan ha på grillen.Lax i folie är en klassiker och är mycket gott. En dillkvist, citronskiva och lite smör. Mer behövs inte. Sparerribbas som är förkokade och där man sedan penslar med famous Davies BBQ sauce och slänger på grillen tillsammans med färska svenska majskolvar, är inte heller fel. En god ljus öl med limeskiva i eller ett glas rött det är fredag och avslappning för mig. Nu ser jag fram emot en fin vår och en fantastisk sommar med familj och vänner. Jag skulle ta med mig grillen ner till stranden och bjuda min älskling på grillade skaldjur och se på när solen går ner.

  32. Kotletter och stek såklart 🙂

    Saftigare kött tips:
    Skär små snitt runt kotletter, flintastekar och karré så att de håller formen på grillen. Dessutom undviker du att köttbiten kupar sig på grillen. För att köttet skall hållas saftigt skär du bort överskottsfettet först efter grillningen

  33. Hej! Vilken underbar grill! Hade passat mig perfekt i sommar då jag får körkort och kommer ägna hela dagarna med roadtrips och strandhäng med vännerna. Jag bara älskar designen!

    Mitt bästa grilltips är att marinera champinjoner med grillolja, vitlök och chili. Sedan plockar man ut stammarna och fyller dem med philadelphiaost och de är redo för grillen i ett foliepaket!

  34. Det smaskigaste man kan tillaga på en grill, enligt mig, är riktigt smaska söt-starka revben som bara ramlar isär! Det bästa sättet är att tillaga dem i ugnen täckta med folie på låg temperatur i flera timmar. Därefter slänger man den på grillen och penslar med sin goda marinad. Godast blir det o man serverar revbenen med grillade grönsaker och cole slaw av rödkål. MUMS

  35. Något jag vet som alla skulle gilla
    & som passar att grilla
    Är fisk i folie med kryddor och en skiva citron
    sen lite peppar – som anger lite styrka o ton
    sallad till naturligtvis
    detta blir sommarens populäraste “spis”

  36. Det värsta är ju att jag inte har de bästa tipsen för vad man kan lägga på grillen, men jag kan varmt rekomendera att äga en när man ska renovera köket. Vi kunde tillaga allt smarrigt nästan på grillen, nästan hela maträtter och vi var utan kök i 6 mån (inte så snabba alltid) men vi överlevde perfekt! Denna vore så snygg på vår balkong!

  37. Ååå! Jag har slitit som ett djur med vår balkong senaste månaden och nu äntligen börjar den bli klar. Det här vore en sån fin belöning på hårt arbete. Då kan jag med stil bjuda mannen på min favoritduo på grillen, pilgrimsmusslor och grön sparris. Det tillsammans med en syrlig dressing, grönsallad och ett glas vin är bland det bästa jag vet!

  38. Skulle lägga upp en fläskytterfile. Skulle bli asgott nu när värmen kommer in. samt under tiden man grillar så gör man en couscoussallad

    1 dl okokt couscous, salt, peppar, 1 tsk olja, 4 mindre tomater, 1/2 gurka, 1 salladslök, zest från 1/2 citron, 40 g fetaost

  39. Det absolut mysigaste jag gjort är att grilla på stranden. Nu när jag bor 50m ifrån den så skulle jag vilja gå ner där varje dag och grilla, inte det lättaste med en stor klotgrill.

    Favoritmat på grillen är champinjoner fyllda med hemmagjort vitlökssmör som man ställer på grillen tills smöret smält. Till det grillad oxfilé eller kyckling med mammas marinad. Inne i köket blir det en massa såser och potatisgratäng. Gudars vad gott!

  40. Må låta tråkigt kanske, men mitt absoluta grilltips är 1. ALLT som går att grilla i folie. Blir så himla gott. 2. Bästa foliegrillningen då: Gör en härligt tomatkross med goda kryddor och färsk tomat. Lägg i en färsk kycklingfilé och låt stå på grillen i foliebädd. Kycklingen blir så OTROLIGT saftig och gör hela måltiden – servera med ugnsbakad potatis, tzatziki, en sallad med fetaost rödlök och spenat, kanske något hemmagjort bröd till, en stor buffé helt enkelt. MUMS.

  41. Jag älskar att grilla lax! Min favorit är att blanda sweet chili sås, hackade cashewnötter och skalet från en lime , bred blandningen på laxen och lägg på grillen. Mums!

  42. Förra sommaren har vi mycket grillat
    och något som alla här har gillat
    och som har fått gå i repris på repris
    det är coca cola marinerad rapsgris
    och sedan penslad med en röra
    med hackad chilli, honung och soja
    och till det en halvsval flaska rioja
    Detta borde falla alla andra i smaken
    för här stiger lovsångerna till taken
    Inte så avancerat men det blir av
    och vi älskar att grilla utan så stora krav

  43. Perfekt grill att ta med sig på fisketurerna med familjen.
    Vi lägger helst en nyfångad röding fylld med färska örter på grillen.

  44. Jag skulle lägga skivad cypriotisk halloumiost på grillen. Snabbt, enkelt och gott. Kräver bara en sallad som tillbehör.

  45. Jag älskar att grilla och jag överlåter sällan grillen till någon annan 🙂
    Jag skulle nog lägga en bit av en helsida lax och sedan servera detta med hårda tacoskal, sallad, chilidressing och mango!

  46. Jag älskar att grilla, så den fina bordsgrillen skulle vara perfekt för utflykterna,på tu man hand min man och jag, och då tar vi med några pilgrimsmusslor som är marinerade och klara, sedan några havskräftor och stora räkor, lite goda ostar och en sallad finns med , och ett pinfärskt bröd och en välkyld champagne!! sedan väntar man in solnedgången och har en härlig filt och lite lyktor med vackert levande ljus, sedan blir det mys till 100% Kan det bli bättre???

  47. Jag skulle låta min man (enligt mig världens bästa grillkille 🙂 lägga på fläsksida som grillas på låg värme under lång tid. Den vänds med jämna mellanrum och penslas med en glaze av chili, koriander, ingefära, olivolja, citron och råsocker. Det blir då karamelliserat och ger en fantastisk smak. Denna skivas sedan tunt och läggs på grillat bröd som är insmort med vitlök och olivolja varvat med en chipotlemajonäs samt sallad, gurka, tomat och grillade lökskivor. Till detta serverar vi en ljus lager och vips har vi en toppenkväll.

  48. Jag skulle ha efterrätts-/fikatema och foliegrilla klassiska bananer med mörk choklad; hallon med vit choklad och kardemumma; päronhalvor med kolasås och flagad mandel; melonbitar med honung, hasselnötter och hackad mynta, och sist men inte minst Nutellafylld tortilla. Mums – åh, vill ha en efterrätts-BBQ nuuuu 🙂

  49. Det är flera som redan påpekat detta, att man kan grilla allt.
    Jag har flera favoriter dock:
    1) Gör en röra av fetaost, soltorkad tomat och jordgubbar som du brer på tortillabröd. Vik dubbel och grilla som mingelmat medan du väntar på grillen ska få rätt temperatur till huvudrätten.

    2) Lägg bakpotatisar i folie och lägg den i glöden.
    3) Grilla pirgoer ( som är färdiga)
    4) Gör ett fruktspett och grilla! Servera med casewnötsgrädde!

    Lycka till!

  50. Jag brukar marinera stora räkor i lime och chili, grilla dom och avnjuta med en härlig limeaioli till

  51. Flytt från hus och vår stora grill till lägenhet med liten balkong och en icke existerande grill gör att grillrecepten är svåra att välja mellan, men hemmagjorda hamburgare med färsk majskolv till, lax i folie, grönsaker på spett…. Listan kan göras lång, man kan grilla ALLT! Nu krävs det bara uppfinningsrikedom att hitta grilltillfällen ute i parker, stranden osv… En grill från Eva Solo skulle såklart höja grillfaktorn!

  52. Mitt tips är att rulla hela vattenkastanjer i rörsocker och linda in dem i becon, lägga dem på ett foliepapper och sedan på grillen. Det är fantastiskt gott att ha som tillbehör till såväl grillad kyckling som fisk och kött! Mums!

  53. Egentligen skulle jag vilja grilla våra politiker men det är olagligt och de får dessutom inte plats.
    Därför lägger jag väl mörad och marinerad entrecote på min nya och underbart snygga grill från Eva Solo.
    Är Eva singel eller bara solo?

  54. Mitt grilltips: Hemmagjorda hamburgare på högrevsfärs och med finhackad bacon i köttfärsen. Till det härliga sommargrönsaker och ett gott bröd att samla allt i.

  55. Åååå vi har precis köpt hus…i veckan faktiskt och nu är man ute efter alla inrednings grejerna som behövs till alla sommarens grillfester

  56. Det bästa är att grilla en riktigt god köttbit men mitt tips inför grillsäsongen är att fylla en banan med din egen favorit choklad och grilla när glöden är på väg att dö ut.. Jag fyller min banan med Bounty sen är det bara att njuta av denna grillade dessert

  57. Åhh vilken kanonvinst håller tummarna nu. Jag skulle lägga rostbiff på grillen och till det skulle jag grilla olika grönsaker i folie supergott. Till det skulle jag ha hemmagjorda klyftpotatisar och Jensens goda whiskeysås. Perfekt grill och ha på balkongen när man inte har andra möjligheter men älskar grillat ❤️

  58. Mitt tips är att grilla massa grönsaker och halloumiost. Till det skulle vi ha hummus, pestodressing, goda röror, chibatta, sallad, nötter och ett gott kallt bubbel. Längtar till sommaren.

  59. Lax i folie med citron och smörklick i supergott, sen har man hemmagjord romsås och klyftpotatis till. Och grillade grönsaker. Perfekt grill till balkongen!

  60. Så fort jag kan grilla så blir det hemma stoppad korv som är fylld med ramslök & någon god salt ost. Serveras med hembakat korvbröd och lite stekt surkål.

  61. Jag vill slå ett slag för vegetariskt på grillen. Vi brukar grilla Halloumi, spett med goda grönsaker och till det en god kall röra. T ex. fetaoströra på fetaost, avokado, citron. vitlök, salt och peppar. Åh vad man längtar till sommaren. Det enda vi skulle behöva är en liten och smidig grill……:-)

  62. Jag och min familj älskar att grilla under sommaren, och då är det också säsong för nektariner. Jag skulle halvera nektariner, ta bort kärnan och grilla dem på snittytan en kort stund. ca 1 -2 min och sen fylla “kärnhålet” med maskarponeost och kanske ringla flytande honung på. Snabbt, enkelt och supergott!

Lämna ett svar till Hanna Ivarsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *