Wästberg och Ilse Crawford uppdaterar den klassiska bibliotekslampan

Det svenska belysningsföretaget Wästbergs senaste samarbete med Londonbaserade designern Ilse Crawford har resulterat i w203 ilumina, en nytolkning av den klassiska bibliotekslampan med en modern högkvalitativ ljuslösning.

w203 ilumina, Wästbergs nytolkning av den klassiska bibliotekslampan, är ett exempel på ljusteknologi när den är som bäst – och samtidigt ett förkroppsligande av Wästbergs och Ilse Crawfords kärlek till material. Med tiden får den högglansiga kopparytan en elegant patina. Lampan finns även i sobert borstat aluminium, och mjukt äggskalsvitt.

Såväl i hemmet som på kontoret skapar w203 ilumina en varm, inbjudande stämning och ett riktat ljus med mjuk men tydlig definition. Utan någon synlig ljuskälla som distraherar ögat låter den sin ägare njuta fullt ut av det högkvalitativa ljusets alla fördelar.

Wästberg och Ilse Crawford lanserade sitt första samarbete 2008 och under åren har en nära relation vuxit fram. Med w203 ilumina vill Wästberg och Ilse Crawford betona vikten av ett väl genomtänkt ljus, med en av historiens mest klassiska armaturer som utgångspunkt.

Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *