13 December – Dagens tävling i julklappskalendern

God morgon! Dags för en luciatävling i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. Idag har vi vasen Omaggio i svart och vit i storlek medium + en ljuslykta Urbania från danska Kähler. Vasen har idag redan blivit en designklassiker i inredningsvärlden och den är lika vacker året runt. Lyktan ger ett fint och behagligt ljus. Ta chansen och vinn detta fina kitt, värde ca 650 kr.

Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilka snittblommor skulle du ställa i din vas om du vann?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 15 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen! 

Lycka till och ha en underbar fredag!

Kram Jenny & Linda
Trendspanarna.nu

(Den populära Omaggio-serien är inget mindre än ett genidrag, som har funnit sin väg till hem över hela världen. Som en hyllning till Kähler och kraven från keramikens för form och precision har de två formgivarna Ditte Reckweg och Jelena Schou Nordentoft omtolkas de klassiska råa ränder.)

julklappskalendern

179 svar på ”13 December – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. jag skulle fylla denna vasen med stora röda rosor och ge till min flickvän!
  Älskar henne otroligt mycket för mig är hon den bästa:)

 2. Nu vid juletid skulle det få bli hyacinter blandat med lite lingonris!
  Sen skulle jag lägsta tills det börjar blomma igen och kunna få plocka en härlig buket från det blommande ägarna!!:)

 3. Den vackra vasen gör sig bra både med och utan blommor, det tycker jag mycket om.

  Jag skulle välja blommor efter säsong, gärna det trädgården ger och i vintertid blir det kvistar av olika slag (antingen naturella eller sprayar med en fin färg).

  Till jul skulle tall göra sig perfekt i vasen.

  Jag har länge spanat på Omaggio och hoppas innerligt att turen är min.

  God jul Trendspanarsystrarna! <3

  Vänlig hälsning

  Kerstin

 4. Älskar när det är lite risigt så där, helst till grafiskt svart vitt som här.
  Längtar till våren med nysigt björkris, men just nu skulle det bli ris av blåbär!

  God Jul!

  / Anna

 5. De vackraste snittblommor jag vet är solros och tulpan. Solrosen passar inte så bra i just denna vas, men ett rejält knippe ljusrosa tulpaner med lite krispigt blåbärsris istucket skulle göra sig väldigt bra i denna vas!

 6. Vita tulpaner, vita anemoner, ngn kvist tex lingonris, tuja, järnek. Vinter med dels den vita
  färgen med det kvarvarande gröna o järnekens röda bär

 7. Så himla svårt att välja bara en blomma.
  På våren hade det fått bli klassiska tulpaner,
  Sommaren fullt med liljor,
  Hösten förknippas med rosor för mig
  och vinter och juletid hade jag fyllt den med granris.

 8. Jag ser fram emot att plocka blommor i min trädgård. Vi har precis flyttat till hus så det ska bli spännande att se vad som dyker upp i rabatterna till våren/sommaren. Favoritblommor är gerbera men den vet jag inte om man kan odla här..

 9. Det går inte att väja en favoritblomma, jag älskar att ha en favorit per säsong eller för stunden. Ofta slår mitt hjärta lite extra för ranunkel, pioner eller liljor men just nu är det kvistar med gran och röda små bär. Färska blommor i fina vaser skapar stämning i min vardag.

 10. En bukett alstromeria med sina lila klockor hade varit ursnyggt i underbara Omaggio. Håller tummarna att just denna kombo kan få stå på mitt bord.

 11. När jag ser den fina svart/vita vasen blir jag både nostalgisk och får tårar i ögonen. På 60-talet när jag var barn hade min Mamma en nästan exakt likadan vas. Hon tyckte så väldigt mycket om den och blev så ledsen när hon råkade ha sönder den. Under alla år, i säkert 30 år, så letade hon efter en likadan vas, men hittade tyvärr ingen. Hon är borta nu sedan många år och jag kan bara tänka mig så glad och lycklig hon hade blivit om hon fått se vasen Omaggio och hennes förtjusning över att äntligen hittat en likadan och att få köpa den.

  Är jag den lycklige vinnaren så kommer jag att ha exakt samma blommor som min Mamma hade i sin; på sommaren kornblå blåklint och syrenlila vallmo från trädgården och på vintern en kvist mimosa med gula små doftande blommor!

 12. Jag skulle göra en bukett med amaryllis, granris och någon kvist med röda bär på – lagom juligt men ändå högt och stilfullt att ställa på vårt side-bord i vardagsrummet!

 13. Jag älskar gerbera, så det skulle jag definitivt sätta i vasen. Men såhär runt jul tycker jag att det at vackert med tulpaner!

 14. En hortensia hade jag placerat i vasen. De passar verkligen in överallt, de är så otroligt vackra och sprider energi omkring sig! En riktig favoritblomma

 15. En hortensia hade jag placerat i vasen. De passar verkligen in överallt, de är så otroligt vackra! En klar favorit!

 16. Min älsklingsblomma Tulpaner och egenplockat blåbärsris som slår ut efter ett tag inomhus med vackra limegröna blad och rosa/vita blommor som ju senare skulle blivit blåbär, det är så superfräscht, och påminner om att våren kommer åter även om det dröjer ett tag 🙂 <3

 17. Papegojblommor! Varför? Jo, för att de är snygga -orangea med flera färger och det bästa av allt, som jag fick lära mig på Gran Canaria en gång och som kanske inte alla vet utan slänger dem när de börjar vissna, är att när de väl håller på att vissna drar man bort den vissna och under den döljer sig en ny knopp som slår ut. Då gör det att man kan ha blommorna jättelänge och förgylla sina vardagar med. För man kan ta bort de vissna blommorna c:a 4-5 gånger! 🙂

 18. Nejlikor! Jag är så glad att den förut totaldissade stackars blomman börjar göra en återkomst. Jag har alltid gillat nejlikor och inte förstått varför de varit så impopulära. Blandar upp med ranunkler och lite blåbärsris.

 19. Om jag vann skulle en stor bukett mörkröda tulpaner fylla vasen nu i vinter och till våren skulle ljusrosa tulpaner fylla upp den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *