14 December – Dagens tävling i julklappskalendern

God morgon! Tredje advent och vi närmar oss julen med stormsteg. Ny dag och ny tävling i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. Idag har vi ett Houche knivset från Satake, värde 895 kr. Houcho är en traditionell knivserie med handtag i magnoliaträ. Knivarna är framtagna för dig som älskar matlagning. Knivarna har ett mjukt stål som underlättar när eggen ska underhållas. För både nybörjare och matproffs.

Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilken är din favoriträtt?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 16 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen! 

Lycka till och ha en underbar fredag!

Kram Jenny & Linda
Trendspanarna.nu

(Presentset med skalkniv och japansk kockkniv (Santokumodell), som hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.)

lucka_14dec

176 svar på ”14 December – Dagens tävling i julklappskalendern

  1. Marinerad och grillad fläskfile med hemmagjord potatisgratäng, vitlöksbröd, halloumi, grönsaker och bearnaisesås.

  2. Libanesisk meze, med alla underbart goda röror av aubergine, valnöt, kikärtor blandat med heta krydor, saftiga vinbladsdolmar och oliver. Bara att plocka ihop allt på små rykande bröd och går hem lika bra som vegetarisk rätt. En perfekt festrätt för allas smaker!

  3. Favoriten är helt klart gräddädelost tillsammans med en stor röra av kyckling, bacon, avokado, rödlök, tomater, roccula och svart quinoa.

  4. Min favoriträtt behöver man livsmedel hacka och skära,
    Den är förträfflig att förtära.
    Lax från havet och grönsaker från jord,
    Denna soppa serveras ofta på vårt bord.

  5. Det sitter i så hårt från barndomens födelsedagar, att jag önskar mig detta än idag!
    Älgstek med hårdstekta trattkantareller i citron, och mammas variant på hasselbackspotatis.
    Finns så mycket att njuta och jag provar gärna nytt, men när detta vankas blir jag liksom förbytt…

    God Jul!

    / Anna

  6. Jag och min sambo är inne i en period med Biff Rydberg just nu. Den som kommer hem först på fredagen skalar potatis, skär den i bitar, hackar lök och tärnar kött. Så mumsigt tillsammans med senapssås, riven pepparrot och äggula. Helt klart min favorit just nu!

  7. Grönsallad med ugnsrostade primörer, rödbeta, chevre och valnötter!
    Jag är inte vegetarian (än) men försöker äta mer och mer vegetariskt,
    och just den här rätten är världens “comfort food” för mig.
    Knivarna hade inte suttit fel, att skära en smulig chevre är inte alltid så lätt… 🙂

  8. Igår åt vi vitlöksspäckad, helstekt oxfilé i grädde med rostade rotfrukter. Maken och sönerna tyckte om det. Gott rött vin och en bra kniv till är inte helt fel 😉 En god middag som uppskattades av alla. Då är det en favorit.

  9. Mat är väl helt underbart! Det finns ju så mycket gott man kan exprimentera med och inspireras av men en favorit som alltid hållit i sig unders större delen av mitt liv är kyckling Africana, så många smaker att njuta av i samma rätt som alltid återkommer i mitt kök. Det mest underbara i matväg skulle jag säga är att upptäcka nya rätter- jag älskar att prova nytt och ge mig på nya utmaningar i mitt kök!

  10. Åh, godaste maten är Bouillabaise med mycket god fisk, saffran och massor med aioli till. Klassisk bjudrätt hemma hos oss. Och en stående rätt på annandag jul.

  11. Just nu är jag alldeles galen i sushi av alla de slag, både köpt och hemmagjord, men den allra godaste, bästa maträtten någonsin är såklart min mammas köttfärssås och spaghetti. 😀

  12. Min favoriträtt är oxfiléprovencale! Inte så värst nyttig kanske, men magisk med all vitlök som den innehåller! 🙂

  13. Hej, Min absoluta favoriträtt är stekt strömming med mosad potatis och rårörda lingon. Jag har älskat detta sedan jag var barnsben! Kanske är det västkustaren inom mig som gör att det alltid, vart jag än befinner mig, får mig att känna mig som hemma.

  14. Enkel! Pitepalt, helt klart. Första gången jag åt det var det bland det vidrigaste jag ätit, men när jag fick den stekta varianten serverad dagen efter var jag såld. Nu sitter palten gjuten på varje söndagsmeny hemma.

  15. Åh! Enda som står på min önskelista är nys knivar så matlagningen blir roligare. Skulle så gärna vinna!
    Min favoritmat är när sambon för smördegsinbakad rådjursfilé med rödvinssky och klyftrotfrukter. Fy bubblan vad det är gott!

  16. Hemmagjord sushi.
    Är skaldjursallergisk så gör de själv med lax, sill, gurka, avokado, sushiris, tång, wasabi o soya. enkelt billigt och supergott!!!

  17. Min nya favoriträtt som jag kan längta efter väldigt mycket är faktiskt morotssoppa. Jag fullkomligt älskar denna krämiga orangegula rätt, med mycket lök, persilja och lime!

  18. Jag nästan skäms för att erkänna det… men pannkakor har varit min favorit ända sen jag var barn, och godare än så blir det inte 🙂

    Hoppas jag vinner så får min systerdotter en julklapp extra, som jag vet att han behöver som precis flyttat hemifrån 🙂

  19. Smolaneddi (krossat tunnbröd och mjölk i djuptallrik) med uppstekt kall mandelpotatis och knaperstekt fläsk vid sidan om. Mat för en kung.

  20. Min favoriträtt är en grönsakspaj som jag och min mamma en gång hittade på då vi inte visste vad vi skulle laga. Det har blivit en favorit nu när jag är student då det är lätt att frysa in och blir gott vid uppvärmning.

  21. Ett riktigt mustig gryta som fått koka länge och gottat till sig ordentligt på spisen. Till det serveras ugnsstekta haricot vertes inlindade i bacon och ett luftigt potatismos. Mums filibaba!

  22. Skaldjurspaj med räkor, musslor och kokta ägg. Toppad med creme fraiche, fransk senap och dill. Sist på med riven ost. Det är också riven ost i pajdegen vilket gör den frasig och härlig. Alla som ätit den blir lyckliga av smakkombinationen.

  23. Hej,

    För 13 år sedan när min man och jag precis träffats bjöd han på middag och hade gjort en fantastisk sås som fortfarande är min favorit och som jag ber honom göra. Ingredienserna är färsk basilika, färska tomater, sweet chili sås, grädde och lök. Jättegod till det mesta, kyckling, fläskfilé, klyftpotatis, pressad potatis. Bara att välja..:)

Lämna ett svar till Ewa L Andersson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *