18 December – Dagens tävling i julklappskalendern

God eftermiddag! Redan torsdag och en ny möjlighet i  Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. Vinsten idag är tuffa apan Monkey Business och Kubik/Electra Tumbler (Liten, Svart, 2-pack), värde 1 900 kr. Formgivaren och glashantverkaren Mats Jonasson skapar både konst och bruksglas av hög kvalitet och unik design. Han står för förnyelse, men förvaltar samtidigt svenskt glashantverk och svenska konstnärstraditioner.

Monkey Business – Är en humoristisk hyllning till världens kulturella olikheter och varje individs specifika särdrag. Vi är inte lika, men i grund och botten är vi alla primater. I like you! Smiley – You make me happy. You fill my life with laughter.

Kubik/Electra – Inspirerad av mytologi, sagor och verklighet har Mats Jonasson skapat sina egna små talismaner i kristall. Som betraktare kan du med fantasins hjälp finna ditt genus eller din själsfrände.

Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Var skulle du ställa denna fina konst om du vann?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 20 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen! 

Lycka till och ha en underbar onsdag!

Kram Jenny & Linda
Trendspanarna.nu

lucka_18dec_apa

58 svar på ”18 December – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. I vår nyrenoverade hall som har blivit så fin. Det fattas lite fina grejer bara. Jag gillar Mats Jonassons grejer och vi har några andra saker av honom. Hade blivit superglad av en vinst här.

 2. Haha, ååh! <3

  Jag skulle ställa dessa på byrån i sovrummet så att de är det första jag ser när jag stiger upp på morgonen. Dagen skulle då börja med ett leende varje dag! 🙂

  Kram Matilda

 3. Jag har “De tre aporna” över soffan. Hos dem skulle den nya apan trivas, Monkey business! Talesmanerna hamnar i sovrummet för att ge mej nattro

 4. Denna fina konst jag skulle ge som inflyttnings present till min väninna som nyligen flyttade i ny lägenhet och älskar konst.

 5. I hallen skulle jag ställa denna vackra apa,
  Alla gäster skulle bara stå gapa
  Och undra hur jag haft en sådan tur
  Att vinna denna vackra kultur.

 6. Har precis renoverat vardagsrummet och det som saknas är bokhyllan som “gubben” ska bygga. Där hade jag ställt dessa fina glasobjekt.

 7. Att få se sambons min om hon hade fått dom här är oslagbar. Hon hade förmodligen satt dom på skänken i vårt tv-rum.

 8. Jag har en hylla i köket där jag har funderat hur länge som helst på vad jag ska ha i den för att få det mer enhetligt. Tror att de här fina glashantverken skulle passa fint bland kokböcker och ljusstakar.

  God jul!

 9. Apan, Monkey business tar plats i köket, där jag tycker att deala med bananer hör hemma!
  Kubik/Elektra får en hedersplats högst upp i den stora steghyllan i vardagsrummet. Högst upp i hierarkin!

 10. Jag skulle ställa den i våran sal på en punktbelyst piedestal. Lovar att den drar till sig gästerna och blir en “snackis”. Härligt med annorlunda och kul konst.

 11. Fullkomligt älskar Mats Jonasson. Hade jag vunnit så hade jag gett dem till min kära moster som är helt galen i dessa hon med. Hon hade blivit så glad 🙂

 12. Som student har man inte ett överflöd av vacker konst att fylla sin lägenhet med. Jag tycker själv att jag har lyckats få ihop en snygg blandning av praktiska ikeamöbler och personliga loppisfynd på mina 36 kvadrat. Men jag saknar det där lilla extra, och jag tror att den här skulle kunna göra sig bra på min nymålade 50-tals byrå!

 13. Så fina!
  Jag skulle ha de vackra glastingen på min svarta hylla i vardagsrummet. Då blir det det första som möter mina besökare när de kliver in.
  God jul!

 14. Om jag skulle ha turen med mig och vinna då skulle dessa fina konstverk få stoltsera i vardagsrummet i hyllan som allas blickar dras mot när man kommer in i rummet! De skulle bli så fina där!

 15. På min gamla trampsymaskin som jag använder som bord och dekorerar med olika stilleben, en blandning av gammalt-nytt i olika stilar.

 16. Glasen så fina
  – dem blir mina
  att vila på en hylla
  tills en dryck dem fylla.
  Apan blir en gåva till en vän
  som skaffat sig ett nytt hem.

 17. Den supercharmiga apan skulle jag placera på hallbordet. Där skulle den välkomna alla våra gäster och även säga välkommen tillbaka! Talismanerna skulle jag placera på min hylla i vardagsrummet vid soffan, med snygg belysning skulle de vara lite trolska och ge upphov till många spännande samtal!

 18. Så fina saker jag hittade, när jag på Mats Jonasson sida tittade. Till min mamma jag önskar ge dessa konstverk av högsta kvalité.

  Kan ju inte svara på var dom kommer att stå men det kommer garanterat bli en hedersplats hemma hos henne.

 19. I fönstret ut mot gatan skulle apan få stå, så alla som passerar har något kul att titta på. Talismanerna skulle få en hedersplats i vårt glasskåpspalats.

 20. Tycker dom är helt fantastiska, och skulle ta med mig dom till mitt arbete på förskolan.
  Passar perfekt att både låta barnen rita av dessa skulpturer och sedan diskutera vad och varför dom har ritat som dom gjort! Barn ser ju saker på helt annat sätt än vad vi vuxna gör!
  Uppföljningen blir givetvis att låta barnen göra egna skulpturer i lera!

  Då har vi ett tema som vi kan arbeta med i flera veckor!

 21. Om inte apan kan skydda vårt hem undrar jag bara -vem?
  Istället för ett dyrt hemlarm ställer jag apan i en fönsterkarm
  Som extra säkerhetsåtgärd, en talisman breve för att skydda vår värld.

 22. Jag skulle ställa dem bland mina andra Mats Jonasson-alster som jag samlat på mig under åren; på hyllan vid telefonen vid fönstret. Där ställer jag prydnadssaker som jag tycker om och som är viktiga för mig (plast-Transformern som jag köpte när jag hälsade på en kompis i Kanada, en dekorationsgitarr som jag skaffade när pappa och jag bodde på Hard Rock Hotel i Orlando 2009, glaskuben med porträtt på mamma och mig som vi gjorde under vår resa till Budapest 2010, tavlan “Min dotter” som jag fick av mamma – en av de sista saker jag fick av henne … och så fyra Mats Jonasson-glasfigurer, som jag både köpt själv och fått av min mamma). Där kan jag titta på dem när jag vill, och jag blir varm inombords när jag ser dem. Där. Där skulle jag ställa dem (för jag älskar Mats Jonassons saker, och har kastat lystna ögon på Kubik och Electra i flera år … och Monkey Business har jag inte sett förut, men den var ju fantastiskt rolig!).

 23. Jag skulle placera de fina figurerna i mitt grå/vita skåp, där de hamnar i ögonhöjd för att göra störst intryck.

 24. Monkey Business och Kubik/Electra Tumbler skulle självklart få hedersplatserna i vitrinskåpet med belysning på sej,så att man ser dom bra och kan njuta av dom.Skulle inte våga ha sådana rariteter i bokhyllan,då jag har 3 lite busiga katter 🙂

 25. Den skulle göra mig så glad
  När jag vakna upp ur sängen var dag,
  Och titta upp på kakelugnen där den stod och hade sitt stora flin
  Så nu hoppas jag denna apan allt blir min!! 😉

 26. Haha, vad roligt! Jag skrattar högt här!
  I Monkey Business har jag blivit kär. 😀
  Mitt morgonhumör kan grymt variera.
  Glada färger för att det bättre hantera.
  Vill ju inte vara grinig som värsta svinet.
  Men inte ens jag kan motstå det där apflinet.
  Vid kaffebryggaren skulle den stå.
  På så sätt skulle alla bättre må.
  Ur glasen sörplar jag min espresso-shot
  Så börjar en bra dag av episka mått.

 27. Åh! Apan skulle jag ställa i min fönsterkarm så att den kan hålla utkik över hela lägenheten. Har länge varit på jakt efter en snygg och lite udda pryl att ställa där, och apan hade verkligen passat perfekt. Glasen hade jag nog delvis använt och delvis fått agera huvudattraktioner i diverse stilleben.

 28. Hej. Är såld på Monkey Business. Apan skulle utan tvekan få stå i vårt vitrinskåp och hålla utkik. Bara han låter resten av porslinet vara ifred 🙂
  Glasen skulle jag använda när vi vill mysa till det lite extra.

 29. Talismanerna i kristall,
  fick mitt hjärta direkt på fall.
  Att sitta vid bordet och något gott ur dem smutta,
  hade säkerligen lättat upp stämningen en gnutta.
  Apan hade fått stå på ett vitt skåp och flina,
  jag hoppas innerligt att dessa prylar blir mina.

 30. Den goa lilla apan hade fått plats på en pedistal i vardagsrummet, glatt överblickande suset och duset i huset. Glasen i skåpet får komma fram vid tillfällen som kräver lite extra av dryck och drickare.

 31. Monkey business hade jag ställt vid fruktfatet i köket. Glasen hade jag ställt på fönsterbrädan bredvid mina fina blommade hyacinter, en hedersplats i vardagsrummet.

  Jag älskar glas och har varit i Kosta på besök vid två tillfällen och blåst glas. Hade såå gärna givit dessa glaspjäser ett nytt hem!

 32. Jag fullkomligt älskar Monkey business! Den söta apan skulle få hedersplatsen på mitt sängbord, ovanpå min bokhög. Det garanter ett glatt humör när jag vaknar och möts av den pigga apan på morgonen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *