Måndag och bara två dagar kvar till julafton! Det är nära nu 🙂 I dagens julklappskalender som Trendspanarna har tillsammans med Royaldesign har vi en vinst från Portmeirion. Från snygga och prisbelönta serien Sophie Conran har vi denna stekpanna i porslin (30 cm), värde 1 339 kr. Galet snygg och gör varje tid vid spisen till en fröjd! Svara på frågan nedan för att vara med i tävlingen
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilken är din favorit på julbordet?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 24 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till och ha en underbar advent!
Kram Jenny & Linda
Trendspanarna.nu
Min favoriträtt är något så udda som rödbetssoppa. Det är en rysk/tysk tradition som min farmor alltid har gjort, och det är helt enkelt inte jul utan den.
Jansson, lax och skinka,
ett måste på mitt julbord,
men det skulle vara fattigt om det inte fanns sill, köttbullar, bruna bönor, dopp i grytan mm
Julskinkan och lax i alla former är favoriterna!
Mammas och pappas köttbullar,finns inget som slår dom !
Mammas Jansson är min favorit! Sältan i Jansson väger upp all knäck och annat sött man stoppar i sig under julen.
God jul på er och tack för ett trevligt år med mkt inspiration på bloggen!
Älskar verkligen allt på julbordet. Julskinkan får ett plus i kanten 🙂
När jag var en liten kille
äta detta jag inte ville.
Men nu är istället kruxen
jag tömmer faten som vuxen.
Vad är det som får mig så att njuta?
Jo, sillsorterna ger mig full valuta.
Det är ingen idé att följa etiketten,
jag hinner aldrig till efterrätten!
Grönkål!
Vad jag har förstått är det inte så vanligt överallt i landet,
men för mig är det ett måste – tillagat med grädde och sirap.
Ett stort plus i kanten för ett vegetariskt alternativ. 🙂
Min favorit är den griljerade julskinkan. Allt det andra kan man ju äta när som helst under året.
janssons frestelse helt klart med mycket grädde i
Köttbullarna i stora lass! Första 23 åren min mormors, sedan har arvet gått vidare till min älskade sambo nu när tyvärr inte mormor finns mer. Utan de rätta, små köttbullarna i mängder så kan det kvitta. =)
Favoriten är pappas Jansons Frestelse. Han överdoserar gärna ansjovisen, och det är så gott!
Jag är supergärna med!! Min favorit på julbordet är helt klart julskinka, finns inget bättre!
Det är utan tvekan grönkålen!
knäck 🙂
annars mammas morotslåda.
Wow, sjukt snygg! Min man skulle nog byta ut mig mot denna om han kunde… (glöm det, jag behåller stekpannan!!!) Min favorit är gravad lax. Jag och min fyraåring delar denna passion och sätter i oss åtskildiga mängder av denna specialitet! Sen är ju dessertbordet en stor favorit också 🙂
Hoppas på tur!
Kram maria
Sillen är definitivt min favorit på julbordet!
Favoriten varje år är den gravade laxen! Alltid lika himmelsk och sviker en aldrig 😀
kram, Maria
De fantastiska hemmagjorda julköttbullarna vilka hade passat perfekt att steka i en Portmeirionstekpanna
Wow vilken häftig panna i porslin,
med den vita färgen är den riktigt fin.
Multifunktionell från frys till ugn,
när du lagar mat i denna kan du vara lugn.
Perfekt för att steka min favoriträtt i jul,
en mumsig omlett så gyllengul.
Fylld med god sås och mycket räka,
kan jag utan problem ensam käka.
God jul!
Jag tycker om pappas sillsallad med grädde! Den är riktigt smaskig den…
Revbensspjällen!!
Den här skulle vara perfekt till flytten till min första egna lägenhet!
Min favorit på julbordet är utan tvekan mammas sillsallad på hembakat ljusugnsbröd.
Otroligt enkelt val: Den gravade laxen! Eller vänta nu, julskinkan med hemmagjord senap är det nog. Farmors hemmagjorda köttbullar går i och för sig inte heller av för hackor. Fast min favorit är ändå revbensspjällen med äppelmos! Å andra sidan vill jag inte gärna vara utan sill- eller mimosasalladen heller. Hmm.. Det får bli prinskorven – men den måste uppskuren i kanterna!!
Min favorit är prinskorven!
Min favorit på julbordet är min Pappas egengravade lax!
Man kan tänka att en vegetarians julbord blir ganska torftigt – men icke! Grönkål med tranbär, glaserade seitanspjäll och sötpotatis-Jansson. Men godast är ändå ”köttbullarna” med matiga svarta bönor och frasigt mandelmjöl!
Julskinkan (fast av kalkon) är min favorit på julbordet! Och den ska ätas med Västervikssenap..
Helt klart gravad lax, fångad och gravad av pappa!
Vilken underbar stekpanna!
Min favorit på julbordet är räk- och svampomelett. Tyvärr finns den inte alltid vilket gör att jag njuter extra mycket när jag äter den.
God jul!
/Emma
Janssons frestelse är min favorit 🙂
Min favorit ligger alltid på efterrättsbordet. En fantastisk god fudge (4dl socker, 2dl vispgrädde, 100g smör, koka i 7min och rör sen ner 200g marabouchoklad i valfri smak, smaksätt med lite whiskey eller cognac, häll upp en form och ställ i kylen, skär sen rutor). Ett recept från en kär vän som är to die for!
Julskinkan kan jag inte vara utan
Älgköttbullar kryddade med kryddpeppar och sirap är bäst på hela julbordet!
Mammas hemgjorda köttbullar. Trist men sant =)
Min favorit är brysselkål! En mumsbit med brysselkål tillsammans med julskinkan eller den gravade laxen tycker jag är en ljuvlig smakupplevelse! När jag blir bortbjuden på julbord händer det t.o.m. att jag frågar lite fint om det är något de vill att jag ska ta med, och föreslår just brysselkål. För vad vore julen utan det på bordet?! 😉
Min favorit är helt klart julskinkan, är inte så jätteförtjust annars i julmat men skinkan kan jag inte vara utan!
Revbensspjäll grillade på utegrillen på julaftonen, sedan glaserade och med en bbqsås.
Sill, sill, sill!
Fast mammans ugnsomelett med krabbstuvning – den måste bara vara där.
God Jul!
/ Anna
Min favorit är hemgjord ostkaka med vispgrädde och jordgubbar.
Min favorit är mammas hembakade julknäcke med brett med smör och champagnecheddarost. Jag skulle kunna leva endast på det hela julen för det är så gott!
Risgrynsgröt och blana.
Min favorit måste nog vara min mammas Janssons frestelse. Jag vet inte hur hon gör men hon lyckas alltid få till den sådär perfekt krämig och god med precis rätt balans av ansjovis, lök och grädde. Helt underbar!
Oj, svårt val… Måste välja den (hem)gravade laxen, den kan jag helt enkelt inte vara utan på julbordet! God Jul!
De finska julrätterna morotslåda och kålrotslåda klarar jag mig inte utan, de måste finnas. De år vi firar i Finland lagar mamma Janssons frestelse åt min sambo, för det är det viktigaste för honom på det svenska julbordet. När vi får det vi behöver mest, njuter vi av det övriga och tex skinka, rödbetssallad och sill finns på båda ländernas julbord.
Är speciellt sugen på sillsalladen som ger både fin sälta men även är fräscht till allt annat.
Min mammas saffranscheesecake med pepparkaksbotten – den är himmelsk!
Som nybliven vegetarian har jag bytt ut julskinkan mot min mammas morotslåda, som nu är julens stora favorit tillsammans med en härlig kålsallad med granatäpple!
Fräscha sallader, en med rödkål-apelsin/ananas-russin och en med blandade salladsblad-päron-valnötter och en god vinägrette till.
Underbar tävling!!
Kallrökt lax med hovmästarsås är min favorit 🙂 mums. Ha det gott!
Efterätter med glögg – tryffel, cheesecake,kladdkaka etc
min favorit är rotlåda kan inte fira jul utan den
För mig blir det ingen jul om inte jag och min mamma bakat biskvier. Står på efterrättsbordet hos oss men det tycker jag räknas som julbord! Skulle jag vinna så blir det köttbullar i den fina stekpannan när vi har jul i vårt nya hus nästa år.
Köttbullar, skinka och lax vill jag gärna ha med. Men det enda som man bara äter en gång om året på julbordet är väl dopp i grytan. På ett hemlagat julbord ska detta vara med tycker jag!
Jansons frestelse är det bästa på julbordet!
Sillen är min favorit! Så gott!
Min absoluta favorit på julbordet är köttbullar. De blir alltid mycket godare till jul än när man gör de till vardags… Konstigt det där…
Favoriten är julskinkan!
Löjromröra på hembakt knäckebröd, så gott och lyxigt!
För mig är Janssons det bästa! Mycket av det andra äter vi ju på varenda högtid, men inte Janssons.
Julmat är bland den bästa maten, men en favorit är farmors omelett med kantarellstuvning på.
Gäddpate med romsås. Allt från egenfångad fisk såklart 🙂 !
Den danska stuvade grönkålen är min absoluta favorit på julbordet. Äts tillsammans med köttbullar och prinskorv. Sååååå himla gott. Tur man är dansk, annars hade man aldrig haft den stuvade grönkålen med på julbordet, bara den halländska. Den är god den med, men den danska är snäppet bättre.
ojojoj svår fråga, gillar all julmat utom grisfötter 🙁 men vad vore ett julbord utan julskinka? Men favoriten är väl åndå Långkål 🙂 God Jul på er!
Egengjord julskinka från vår egen gris, men lutfisk med vitsås och peppar är också ett måste på julbordet!
Julskinka med Edvins senap! Det är grejer det! 🙂
Gravad lax är ett absolut måste!
Janssons Frestelse! Enda gången på året man äter det och måste den finnas med! 🙂
Nissarna har lämnat ett absolut julbordskrav, bakad leverpastej, annars blir av julen inget därav.
Utan köttbullar – ingen jul…