292 flaskor, 1 matta – Ferm LIVING

ferm LIVING tar nästa steg mot en mer hållbar produktion. I maj lanserade det danska designmärket Way-serien, som tillverkas av återvunna plastflaskor som kommer att bidra till att minska plastavfallet i haven.
Ferm LIVING är ett av de stora designvarumärkena i Skandinavien och tar nu sitt sociala ansvar för både människor och miljö. De lanserade sin första produkt i serien 2008 då med ett gäng kökshanddukar. Nu vill man fortsätta minska mängden plastavfall i havet med upp till 270 000 plastflaskor inom det närmaste åren. Genom att lägga till värde för avfall hoppas de nu kunna bidra till att förändra konsumenternas uppfattning om avfall. Och som bilderna visar nedan bidrar varje produkt till att rengöra havet av plastavfall och till en hållbar framtid.

– Da vi skabte Way-serien, var vi inspirerede af det maritime univers; det bløde versus det grove og de sprøde hvide farver versus en dybblå farve, som får én til at tænke på en skøn dag på havet, siger grundlægger og Kreativ Direktør, Trine Andersen.   

Serien består av en filt, en löpare, en matta och en kudde. I klassiska färger och mönster med fransar.

Kram Jenny & Linda

Foto: ferm LIVING

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *