3 December – Dagens tävling i julklappskalendern

Dags för lucka nummer tre i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. 🙂 Vår fina vinst idag är från LeCreuset och är ett kvarnset i vitt (Värde 799 kr). Klassisk och tidös design som passar in i de flesta kök. Ta chansen och vinn något fint till dig själv eller att ge bort.

Svara på frågan:
– Vilken är din absoluta favoritkrydda i köket?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 5 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Julklappskalender Trendspanarna 2014 lucka 3

308 svar på ”3 December – Dagens tävling i julklappskalendern

  1. Har äntligen lärt mig att salt förhöjer,
    och glöm inte sockret, som i lille lille mängd många rätter förhöjer.

    God Jul!

    / Anna

  2. Just nu är det chili. Torkad, flakes, färsk…
    Ibland är det där stinget som gör att en rätt går från rätt bra till fantastisk.

  3. Salt är min absoluta favorit! den gör så att allt smakar mer, och bättre! salta popcorn eller bara en köttbit kryddad med salt.
    God jul

  4. Jag har fått höra att “hungern är den bästa kryddan”. När vi barn stod och tjatade för att maten var sen svarade alltid pappa så. Det är något jag bär med mig än idag, när magen kurrar i köket, så tänker jag att det finns faktiskt ingen bättre krydda än hungern!

  5. Jag måste säga saffran .
    Så underbart vacker färg och smak i lussebullar , skaldjursgrytor , godis , färgsätta och smaksätta ris med .
    Och varför inte göra egen saffrans glögg ?
    Mmm saffranspannkaka med björnbärssylt .
    Varje rätt får mig att drömma om både fjärran länder , Gotland och traditionella fina lucia minnen .
    Som färgterapi ☺️.

    Dyrt och används inte varje dag – därför blir saffran en extra njutning och krydda i livet .

  6. Kanel, speciellt nu när det är jul och man vill ha lite mer kryddigt. Jag använder kanel till mycket det kanske låter sjukt men jag använder kanel till kyckling också! Kanel är jättegott när man har det i te eller bara fil och flingor varför inte i smothin? Det är nyttigt och gott! 🙂

  7. Hhttps://www.facebook.com/anette.m.carlsson?fref=nfär är kopian på tävlingen som jag skickade ut på min facebook om tävlingen

  8. MIn bästa krydda i mitt hem är: Alpnaering Vitlökskydda som jag köpte på Alpnaering hos en vän på ett party. Den kryddan använder jag ofta och till mycket. Finns säkert likande märken som har samma bra kvalite som denna.

    Jag använder Salt plus Hav Gourmetsalt Naturligt flingsalt från klipporna på Kyrhira.
    Denna salten är jag mycket nöjd med och jag använder den varje dag men jag vet att det finns många bra naturligare lite dyrare salt att köpa.

    Jag delar tävlingen på min facebook Anette Carlsson

  9. Min absoluta favoritkrydda är citronkrydda! Som en tidssnål student piffar denna krydda till alla marrätter! Strö på ugnsbakad lax, ha i grytor, på knäckemacka med lite smör! Möjligheterna är oändliga!

  10. Tråkigt nog måste jag säga salt, i rätt mängd lockar den fram alla andra smaker i exempelvis en härlig köttbit eller mustig soppa!

  11. Färska kryddor året runt, favoriten är oregano men rosmarin basilika citronmeliss mm är också kanon att ha i köket.

  12. Matlagning är vår familjs stora passion
    vi letar ständigt recept och ny inspiration!
    Köket är samlingsplatsen i huset där vi bor,
    här hjälper alla till -liten som stor!
    Peppar är i vår matlagning alltid given,
    för parmesan räknas inte, trots att den är riven?

  13. Min främsta krydda i köket (som jag alltid använder tillsammans med salt) är svartpeppar. Utan salt och peppar smakar ingen rätt rätt.

  14. Svartpeppar är en krydda av rang, maträtten får lite “pang”. Snälla låt mig vinna dessa salt- och pepparkar, jag är väldigt rar (men kan inte rimma på Le Creuset)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.