Adventskalender – 2:a advent

Denna veckan har gått fort och det är redan 2:a advent. Helt galet vad tiden går fort just nu. Idag har vi en fin fin tävling till alla våra följare och läsare.  I denna lucka kan du vinna en ljuvlig bordslampan Mall Made från House Doctor, värde 2 999 kr.  

Perfekt julklapp till dig själv eller någon du håller kär. Svara bara på frågan nedan så är du med!

Svara på frågan:
– Vem tycker du behöver lite extra uppskattning nu i jultider? 

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom  16 december 2018 och du kan även tävla på Instagram

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

56 svar på ”Adventskalender – 2:a advent

 1. För alla som känner sig ensamma i vanliga fall kan julen kännas extra tuff. Tycker man ska visa extra uppskattning vid juletid genom att ge en främling ett leende, önska någon i mataffären God Jul, ta tiden att ringa en släkting man inte pratat med på länge eller skicka ett julkort till någon som man nästan tappat kontakten med. Man vet aldrig hur mycket det kan betyda för någon att få den där extra hälsningen eller leendet.

 2. Det är så många som behöver extra uppskattning.

  Det är en mörk tid både för de svaga i samhället och för vårt klimat så en lampa skulle vara en symbol för ljuset i mörkret.

 3. Min son Axel som är 16 år och ett riktigt lyckopiller för alla i hans omgivning är väl värd lite extra uppskattning. Han går in för allt med liv och lust, och sprider kärlek, musik och glädje till alla omkring som om den aldrig skulle sina. Han ställer alltid upp när någon ber om hjälp och lagar också ofta de mest fantastiska middagar åt hela familjen och sina kompisar. Axel gör så mycket för andra och klagar aldrig trots sin ständiga kamp dag och natt mot sin svåra typ 1 diabetes. Axel uppskattar det som är vackert och skapar fin stämning så han skulle nog bli mycket glad för denna fina lampa från House Doctor.

 4. Hej!

  Jag vill så otroligt gärna kunna skänka lite ljus, julglädje och mys till min älskade mamma som aldrig någonsin har haft möjlighet att unna sig själv något fint. Hon är ensamstående och kämpar med 2 jobb, som sjuksköterska och på en växel för att kunna försörja sina tre barn.

  Detta året har vi på grund av ekonomiska skäl valt att inte fira jul (inga presenter och julmat) så att vi slipper stressen kring pengarna. Detta är iof rätt skönt för oss, MEN jag hade ÄLSKAT att få ge mamma denna som en överraskning ändå! För mamma är detta en helt sjukt lyxig present som hon i princip ALDRIG varken kan eller kommer kunna unna sig någonsin. Mamma har alltid älskat inredning och kikar ofta runt på instagramkonton endast för att drömma sig bort. Att få överrraska henne med detta hade gjort framförallt mig till världens lyckligaste dotter men även mamma hade blivit så rörd och glad

  Håller timmar och tår!!

  God jul önskar Fay Andersson

 5. Min äldre syster är värd all uppskattning, alldeles extra så här i juletid.
  Det är många år och mil mellan oss, men hon har alltid funnits där för mig
  och stöttat och hjälpt – både i glädje och sorg.

  Vi har varit på resor tillsammans och alltid trivts tillsammans och haft så roligt.
  Hon tänker alltid på alla andra i första hand, och inte sig själv, hon är den
  godaste och snällaste person jag känner, och jag är så innerligt glad över
  att just jag får vara hennes syster! Hon är värd allt gott i världen.

  “När vintermörkret sänkt sig kring vårt hus,
  behöver vi varmt och vackert ljus.
  Genom frosten på fönstrets dimma,
  ser jag vackert ljus som glittra och glimra.
  Den fina lampan Mall Made skänker oss ljus,
  den skall lysa upp dunkla vrår i vårt hus.”

  Önskar er en mysig och ljus 3e Advent! ✨✨

 6. Min pappa skulle behöva lite uppskattning . Han klagar inte trots han har svåra ryggsmärtor, kol , reumatisk värk och en hel del annat.

 7. Jag tycker att alla som arbetar inom yrken som oftast tas för givet eller som sällan får uppskattning behöver få lite julpepp och uppskattning! Exempelvis busschaufförer, underskterskor, personen i affär-kassan, personliga assistanser etc. Jag vill verkligen skicka all uppskattning och pepp till dem! Speciellt stort tack till alla som jobbar i jul för att se till att våra liv går runt. Ni är bäst!

 8. Hej, min dotter behöver en extra uppskattning efter en tuff period i hennes liv, jag önskar henne glädje och styrka i massor.

 9. Min Svärmor, underbara underliga kvinna som hjälper till och fixar med barnen när vi föräldrar inte räcker till. Hon lagar inte mat, hon städar och tvättar inte utan hon tillbringar tid med våra barn med läsning, utflykter och läxor.

 10. Min mamma som har haft ett jobbigt år med sjukdom
  Och operation nu i november.
  Trots sjukdomen så finns hon alltid där för mig. Tycker ibland att det kanmvar svårt att berätta för henne hur mycket hon betyder för mig så genom att nominera henne här så kanske jag kommer en bit på vägen. Min mamma, min klippa och min bästa vän. ❤️❤️❤️

 11. Med stundande klimatkonferens och de rapporter som kommit senaste tiden i tankarna förtjänar alla miljöhjältar extra uppskattning. Så tacksam för alla som befinner sig på konferensen för att göra sitt yttersta för att få världsledarna att förstå allvaret. Men också alla forskare, företagare och vi “vanlisar” som gör vad vi kan. Julen handlar om kärlek & omtanke, och att ta hand om vårt jordklot för kommande generationer, djur och växter är precis det. Vill skänka lite pepp till alla och påminna om att det ni gör faktiskt gör skillnad <3 Ni är bäst! Kramar & god jul!

 12. Det är många som behöver en dos extra uppskattning nu i juletid, för egen del försöker jag visa mina nära & kära extra uppskattning. Min mamma, min svägerska & bror, min son men också flertal vänner och sonens lärare, det är många fina människor runt om oss som alla behöver en extra kram och ett tack för att de finns.

 13. de ensamkommande ungdomarna som många inte har någonstans att sova eller bo, ingenstans att få kärlek eller omtanke, att de orkar ta sig till skolan och lära sig svenska och andra ämnen trots detta är så beundransvärt .Att de orkar vara tacksamma, trevliga och hjälpsamma mot andra trots att de har haft och har det så svårt är otroligt. Jag önskar att de alla kunde få fira jul i någons hem med kärlek och trygghet.

 14. de ensamkommande ungdomarna som många inte har någonstans att sova eller bo, som ändå orkar ta sig till skolan och göra allt de kan för att lära sig svenska och alla andra ämnen. Att de orkar vara snälla och trevliga och hjälpsamma fast de har haft och många fortfarande har ett fruktansvärt tufft liv, de förtjänar att bli uppskattade och lyssnad på. Jag önskar att de alla fick vara i någons närhet under julen, och fick känna sig älskade.

 15. Brevbäraren som har extra mycket att göra i denna stressiga juletid.
  Julkort ,paketavier ,mindre paket och all annan post.Brevbäraren får ta emot alla klagomål om sen och utebliven post ,som inte är dennes fel utan POSTNORD arbetsgivaren som är skuld till detta…..

 16. Det är jag och mina kollegor som kommer att jobba extra på jul- och nyårsdagen med något så viktigt som vårdadministration. Hur många vet hur angeläget det kan vara?!

 17. Min mamma behöver all uppmuntran som finns, hon ser alltjämt sämre med sina ögon.
  Det är en stor sorg för henne, vilket innebär det hon älskar mest,att läsa och sy har blivit svårare
  att genomföra.
  Hon har en lampa vid skrivbordet som är svår att rikta ljuset med.
  Den är för övrigt klumpig och ful och mamma som är en sann estet, har fått göra avkall på
  estetiken med sin nuvarande lampa.
  Det vore trevligt om jag fick överraska mamma med en snygg lampa i hemmet, som även är
  funktionell, det kan få min älskade mammas mungipor att gå upp.

 18. Min man förtjänar extra uppskattning nu i juletider. Han ställer alltid upp och är så snäll och omtänksam. Nu håller vi på att bygga hus och då skulle det vara roligt att få överraska honom med en fin lampa som kan få pryda vårt vardagsrum.

 19. Min mamma som jobbar hela julen på ålderdomshem.
  Med sin humor och sitt varma leende sprider hon julglädje hos de äldre.

  Självklart känns det lite tråkigt att inte få fira julafton med henne.
  Men planen finns om att fira en “lilla julafton” några dagar innan.
  Då vill jag gärna ge henne denna stilrena bordslampa. Perfekt
  bredvid hennes säng, där många deckare blir lästa kvällstid.

 20. Dom som har det lite jobbigare än andra, dom som har sjuka familjemedlemmar, dom som är ofrivilligt ensamma, dom som inte mår bra och dom som kämpar med att hjälpa andra medmänniskor som har det tufft. Dom skulle jag vilja att vi alla skänker en extra tanke åt.

 21. Min älskade dotter Alva skulle behöva lite extra uppskattning. Hon har haft det tufft i skolan med kompisar på sistone, vilket har inneburit en hel del bråk och onödiga tjafs. Hon har känt sig ensam och utanför och varit väldigt ledsen till och från.

  De har inte hjälpt att hennes pappa varit frånvarande, och inte brytt sig alls vilket han egentligen aldrig har gjort under hennes 11 åriga liv. Men efter att vi valde att ta upp kontakten efter 5 års tid, trots att dottern inte ens fick information eller en inbjudan till hans bröllop, och gav honom en ny chans så har dotterns förhoppningar varit höga. Hon gav honom ett brev sist vi sågs där hon berättade om sina känslor, sin besvikelse och kring sina förhoppningar om framtiden – men trots det har han inte visat några förändringar.

  Det hade varit fint att få överraska dottern med den här fina lampan till hennes skrivbord. Hon har länge saknat en skrivbordslampa där inne, och det är något som behövs nu när alla läxor ska skrivas varje vecka och de börjar bli alt mörkare under den här årstiden.

  Kram Sanna

 22. Den tålmodigste og gode samboeren min fortjener denne lampen.
  Står på hele året gjennom med gården og kuene. Kjempedyktig i det han gjør ❤️ Finnes bare en som han 😍
  Ønsker dere alle en riktig god og fredfull jul 🎄

  • Med tanke på alla julklappar som jag har köpt till familjen, så skulle jag hemskt gärna vilja få den här snygga lampan i julklapp! 🎄😆🎁

 23. Nu förtjänar hon visserligen extra uppskattning året runt men vid jul har min fantastiska mamma ytterligare att stå i. Och inte bara när det gäller alla förberedelser som ska vara klara på julafton utan även när det gäller all stress och ångest som ska hanteras i familjen. All ångest åtminstone jag inte riktigt klarar av att hantera själv. Ja, min mamma förtjänar all uppskattning då hon inte bara har gett mig mitt liv utan även, genom att alltid vara där för mig, hållit mig vid liv! Tillsammans har vi kämpat oss igenom många motgångar och har många framför oss. Min mamma har förvandlat de värsta stunderna till de bästa och tack vare henne så hakar jag inte upp mig på ångesten, gråten och rädslan utan istället så minns jag kärleken, gemenskapen och tryggheten!

 24. Jag tycker att alla frusna, trötta och hemlösa Faktum-försäljare behöver lite extra uppmuntran såhär i juletid. Köper du aldrig Faktum annars, så gör det i jul! Varje säljare tjänar en liten slant som kanske kan förgylla deras jul iallafall litegrann.

 25. Min fina man behöver lite extra uppskattning. Han har mått dåligt rätt länge och sista året har han kämpat och jag hoppas nästa år blir ett bättre år för honom. <3

 26. Alla, varenda kotte behöver extra uppskattning. Rik som fattig, snäll som dum, frisk som sjuk, liten som stor! Jag tror helt klart att alla behöver extra uppskattning, att bli sedd, uppskattad och omhändertagen om än så i det lilla!

 27. Jag skulle vilja ge all uppskattning i världen till min älskade son Ivan 2,5 år. Han är alltid ett strålande ljus och inspiration trots att livet ibland är lite tufft för honom, då han har en CP skada. Nu har han börjat bli lite rädd för monster om nätterna och då skulle en lampa vara perfekt att ha bredvid sängen 😊❤️

 28. Min hustru tycker jag ska få det, för hon har fått stå ut med mycket under året, och jag önskar så att jag bara kunde hylla henne tillräckligt <3

 29. Jag säger helt självisk mig själv! Plussade på den berömda stickan för några veckor sen och varit så himla trött, småsjuk och lealös sen dess, men samtidigt, som jag har längtat efter det där magiska andra strecket. Så nu behöver jag en snygg lampa till nattduksbordet när jag vrider och vänder mig på nätterna.

 30. I juletider tänker jag på dem som är ensamma, som inte har någon som de får dela sin julefrid med. När jag exempelvis handlar, har händerna fulla med kassar, vill jag gärna bidra med att köpa tidning av vår lokala faktum-försäljare här i byn. För att ge henne ett leende och ett hopp om en fridsam jul är för mig ovärderligt. Det är svårt att hjälpa alla, men att skänka en extra tanke i vinterkylan och försöka visa att man faktiskt vill och kan göra skillnad, gör att jag vill ge mig själv en klapp på axeln.

 31. Gubbvännen som i april fick en beläggning på vänstra ögats hornhinna och som därför ser mycket dåligt. Vi har hållit på och droppat och smort ögat tre gånger dagligen i flera månader och har just fått veta att en transplantation är enda möjligheten. Han behöver starkt ljus vid datorn.

 32. Personal i dom yrken där man arbetar på julaftonskvällen och alla andra högtider så att andra kan vara hemma å fira i trygghet lugn å ro.
  Hade vi inte personal inom vård å omsorg, polis, ambulans brandkår, servicetrafik mm så skulle livet va betydligt krångligare .

 33. Hej!

  Kanske kan juletiden faktiskt fungera som ett tillfälle att rent privat skicka en hälsning med uppskattning och omtanke till dem vi ibland inte uppmärksammar under året. Jag brukar försöka skicka julkort med extra hälsningar – även om de flesta slutat och det inte dimper ner många sådana i min lilla låda. 🙂

  Annars tycker jag som någon annan var inne på att juletider kan vara svåra för de psykiskt sjuka eller på annat sätt utsatta, så vill gärna skänka lite uppskattning till dem som behöver, och kanske även de som jobbar och tar hand om oss under tider de flesta är lediga!

  Bordslampan är ju jättefin på skrivbordet.

  God jul!

 34. Med denna vill jag min älskade svärmor skämma bort,
  hon påminner inget om Askungesagan utan är fantastisk och finns där för alla i vått och torrt.
  Med henne kan man om allt prata,
  likväl som vandra tyst tillsammans längs snöig gata.
  Mina barn hon behandlar som sitt eget kött och blod
  och dessutom är hennes grynkorv otroligt god 🙂
  Hon sig själv sällan något unnar,
  att ge är roligare än att få hon ständigt förkunnar.
  Men nu tycker jag att det är hennes tur
  vad vore då bättre än att vinna denna underbara armatur!

 35. Jag jobbar inom social psykiatrin och för många av våra brukare är julen en jobbig period som man gärna hoppar över…Vi personal brukar inte göra någon stor grej över julen…Utan vi äter gott och har det trevligt tillsammans❤️Jag tycker personer med psykiska besvär ofta glöms bort och de behöver verkligen lite uppskattning…Jag älskar mitt jobb❤️Om jag vinner så skulle min tvillingsyster Fanny få denna fina lampa….God Jul🎄🎅🏼🎁

 36. Min son behöver lite extra uppskattning, när han för tredje veckan nu lägger all sin fritid på att renovera köket, efter att ha jobbat som byggnads-snickare hela dagen. Han kämpar varje ledig stund för att bli färdig till jul.

 37. Min son pluggar långt hemifrån, i Växjö och skulle verkligen behöva en bordslampa när han läser inför tentorna. Saknar honom så men han kommer hem till jul och är värd en fin julklapp.

 38. Min särbo behöver all uppskattning han bara kan få just nu, dottern har valt att bo heltid hos mamman och han blev inte informerad om när flytten skulle ske utan mamman dök bara upp med kartonger så att hon kunde packa och påstår att dottern sagt det till honom vilket inte skett
  Mitt hjärta går sönder över hur han mår nu 🙁

 39. Jag tycker att min syster behöver en massa uppskattning nu i jultider. (och annars med)
  Hon är ensamstående mamma (änka) till tre barn varav ett är multihandikappat och tar mycket tid i anspråk. Förutom att hinna med sin familj och jobbet så har hon stöttat mig hela vägen sedan jag fick cancer förra året. Hon är den som har stöttat, tröstat, peppat och skjutsat och följt med på massor av läkarbesök och behandlingar. Hon är alltid glad och det är en gåta var hon får all energi ifrån. Nu har hon flyttat in i sitt drömboende. Ett hus som hon hyr på landet en bit utanför stan. Det börjar bli ordning där nu men en del saker är det som fattas fortfarande och jag vet att hon skulle bli så glad om hon fick den här lampan att ha på sin skänk i hallen. för det är såklart att hon får lampan om jag vinner efter allt det hon har gjort och gör för mig.

  camillasandmark@gmail.com

 40. Vi som tar hand om framtiden. Slitsamt i förskolans värld och jag tycker jag själv behöver extra mycket uppskattning då jag börjar det nya året med två nya kollegor!

 41. Jag vill ge denna till min son som bor i en rätt tråkig lya. Här är paketrimmet:

  Du sitter i ditt eländiga vardagsrum med ynkliga fönster
  Dunkelt, dystert, inget ljus som på väggen gör mönster.
  Rummet behöver upplysas om ljusare tider,
  förstå att det snart, snart mot våren lider …
  En rustik men elegant grej i modern tappning,
  kittlar nog din designernerv, och resulterar i rejäl hjärtklappning.
  Så tacka nu tomten för denna lysande gåva.
  Glöm bara inte släcka när du ska sova.

 42. Jag skulle vilja ge min mamma lite extra uppskattning – hon ligger sjuk i svår lunginflammation och skulle behöva lite uppmuntran.

 43. Min älskade mor som jobbat de senaste jularna och även denna. Hon arbetar inom hemtjänsten och tar han om de som varit med och skapat detta land och vår historia. Alldeles för sällan får hon höra tacksamhet för det hon gör och hur viktig för mig och många andra. Önskar ge henne något extra fint detta år 🙏🏻

 44. Jag själv skulle behöva det. Satt o tänkte på min mamma som gick bort i juni saknar henne jättemycket Lampan tänd då skulle jag tänka på henne varje gång jag tände den. Dessutom är den jättefin.

  God jul !

 45. Min mamma hon är alltid där,
  och håller mig oavsett dumhet kär.
  Hon förtjänar sannerligen allt hon vill,
  det och mycket mer därtill.
  Så jag vill nu extra uppskattning visa,
  och samtidigt henne till himlen prisa.
  Genom att ge henne en fin inredningsdetalj,
  som ett tecken på att hon som mamma vunnit guldmedalj.

 46. Min lillasyster.
  Hon är obotligt sjuk i en ovanlig genetisk sjukdom och är även ensamstående mamma till en liten kille som är svårt sjuk i en ovanlig tarmsjukdom. Han åker in och ut på sjukhus varje vecka och ska snart opereras.
  Det är tufft för min lillasyster att orka med allt och hon har aldrig råd att unna sig nåt heller.
  Den här lampan skulle hon älska!

 47. Jag tycker att min Mamma skulle behöva lite extra ljus just nu, både för att hon klagar på vintermörkret varje dag haha, men även för att hon behöver en extra släng energi just nu!

 48. Jag har fått för mig att jag ska brodera en julkalender till min systerdotter. Insåg att ögonen inte längre är lika ung som själen och det är ett litet elände att se vart jag sätter nålen, det har blivit att repa många stygn och i den här takten blir den inte färdig fören hon får egna barn. Med en bra lampa och tålamod kan ja nog få den färdig till nästa jul <3

  • Vi som tar hand om framtiden. Slitsamt i förskolans värld och jag tycker jag själv behöver extra mycket uppskattning då jag börjar det nya året med två nya kollegor!

   • Jag har arbetat så hårt hela året, så nu skulle jag vilja ge lite uppskattning till mig själv. Dessutom har jag fått tag på ett fint gammalt skrivbord i mahogny som bara behöver lite renovering. Det skulle passa jättefint med denna snygga lampa från House Doctor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *