Boråstapeter och 41 arkitekter bakom ny tapet som ”planterar träd”

Sedan årsskiftet pågår ett nytt samarbete mellan Boråstapeter och Sveriges Arkitekter. Tillsammans med 41 arkitekter skapades scenografi till Arkitekturgalan den 10 mars liksom en tapet som”planterar träd”. Nu lanseras tapeten i två mönster och tre olika färgställningar.

Temat för årets Arkitekturgala, som ägde rum den 10 mars, var Co-create – att samskapa och tillsammans göra skillnad. Detta tog Boråstapeter och Sveriges Arkitekter vara på genom att uppmana landets arkitekter att rita och skicka in en blomma eller en insekt inför Arkitekturgalan. Av 156 inkomna illustrationer valdes 41 bidrag ut för att under ledning av Marcia Harvey Isaksson, sqCircle, utformas till tapetmönster.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en tapet som vittnar om god samverkan och hållbarhet, från idé till färdig produkt och vidare – genom plantering av träd, säger Åse Peterson, Head of Marketing, Boråstapeter.

För varje illustration som skickades in har Boråstapeter planterat ett träd med hjälp av organisationen Vi-skogen. Det blev 156 träd. Dessutom kommer nu15 % av tapetens försäljning att gå till Vi-skogen.

– Det kändes väldigt speciellt att få skapa denna tapet av illustrationer som donerats av så många olika arkitekter och att få göra det i samarbete med Boråstapeters kompetenta designavdelning. Tillsammans har vi skapat en tapet som gör konkret skillnad för vår planet, säger Marcia Harvey Isaksson, sqCircle.

Foto: Boråstapeter

1 svar på ”Boråstapeter och 41 arkitekter bakom ny tapet som ”planterar träd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *