Boråstapeter – Sveriges äldsta tapetfabrik fyller 110 år

Sveriges äldsta tapetfabrik fyller 110 år. För att fira släpper Boråstapeter en historisk jubileumskollektion med sina trendigaste och mest storsäljande tapeter någonsin.

– Vi sitter på ett fantastiskt arkiv, med klassiska och tidlösa mönster från seklets början ända fram till idag och har nu valt ut guldkornen som vi känner passar in i dagens interiörbild, säger Ulrica Hurtig som är ansvarig designer.

Jubileum består av Boråstapeters mest populära tapeter mellan 1905 och 2015 och blir därmed ett tidsdokument som bjuder på en återblick från förra århundradets konst-och designhistoria – från art nouveau till modernism. Här finns även tapeterna som klädde de svenska funkishusen och de som hamnade på väggarna när den franska vågen svepte in över landet. Även om de utländska influenserna är många vilar mönstren ändå tryggt i det svenska hantverket, tidlöst och klassiskt, precis som alltid när Boråstapeter släpper en kollektion.

– Det har verkligen varit en spännande resa i formuttryck genom tiderna. Och vi är stolta att kunna föra vidare både hantverkstraditionen och yrkeskunnandet. Sen är det här inte bara alla tiders tapeter, det är ju också en chans för svenskarna att få tapetsera med klassiska mönster som inte har varit i produktion på flera decennier, säger Ulrica Hurtig.

Kollektionen Jubileum finns i butik från den 25 mars. Den kostar från 369 till 469 kronor per rulle och innehåller 45 tapeter med 15 olika mönster.

Jubileum_Flora_Miljo_2 Jubileum_Jordgubben_Miljo Jubileum_Lilja_Miljo Jubileum_Lovisa_Miljo Jubileum_Magnolia_Miljo Jubileum_Mizo_Detalj Jubileum_Viktoria_Detalj
Foto: Boråstapeter
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

2 svar på ”Boråstapeter – Sveriges äldsta tapetfabrik fyller 110 år

  1. Hej, vet någon var den snygga grå fotogenlampan på den sista bilden går att köpa? Eller vem som tillverkar den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *