Bordslampan PH 3½-2½ i begränsad upplaga från Louise Poulsen

Det senaste årets 120-årskampanj med PH 3½-3-kopparpendeln får nu en uppföljning, från den 14 mars till den 15 juni är det möjligt att beställa en bordslampa i koppar av en legendarisk design från 1929.

Inredning med varma material är ett måste i dag och den här bordslampan kommer garanterat att tillföra både värme och komfort i alla typer av inredningar. Bordslampan levereras med två toppskärmar, varav en opaliserad glasskärm som tillsammans med de två nedersta glasskärmarna ger ett mjukt, behagligt och diffust ljus. En massiv, blankpolerad kopparskärm som med hjälp av en vitlackerad innerskärm ger ett nedåtriktat, mjukt och koncentrerat ljus på bordsytan.

”Varje hem bör ha flera ljuspunkter i rummet”, säger Lisbeth Mansfeldt, Showroom Manager och Louis Poulsens ljusrådgivare till privatkunder. ”Alltför många har för få ljuskällor i rummet och därmed också en obekvämt hög ljusnivå. Med fler ljuspunkter skapas små oaser, samtidigt som rummets dimensioner understryks på ett bättre och mer stämningsfullt sätt.” ”Bordslampor är smidiga att flytta runt och ger ett lågt men trivsamt ljus. På så sätt uppstår små stilleben eller scenerier på småbord, hyllor eller skänkar.”

PH 3½-2½ bordslampa i koppar är från början blankpolerad, men kopparen kommer, beroende på omgivningen, att få en patina som är unik för platsen och därmed bidra ytterligare till ett personligt uttryck om det är önskvärt. ”Vi har förstått att många människor vill att deras kopparlampor ska få en patina”, berättar Business Area Manager Pia Knudsen, ”och därför har Louis Poulsen, precis som med flera av våra andra kopparlampor, valt att inte behandla och lackera kopparen. Processen påbörjas redan vid monteringsprocessen och pågår under både produktion och transport. Därför kan oxidationsprocessen hos en produkt ha startat redan vid uppackning. För att undvika fingeravtryck under monteringen skickar vi med ett par vita bomullshandskar med varje lampa.”

Den begränsade utgåvan kan endast beställas under ovan nämnda tidsperiod. Det här är alltså ännu en chans för den som vill utöka sin samling av unika PH-lampor. För nya samlare blir lampan ett unikt stycke dansk designhistoria som trots sin ålder ger ett modernt uttryck och skapar stämning under flera generationer. Längre fram kommer en version med målade skärmar och en silkesmatt stomme i brun koppar att lanseras som ett komplement till PH 3½-3 pendeln, som lanserades i september 2014.

ph-35-25-kobber-bord-02 ph-35-25-kobber-bord-int-02 ph-35-25-kobber-bord-int-10 PH-35-25-Kobber-Bord-int-11_newslarge ph-35-25-kobber-bord-int-21
Foto: Louis Poulsens
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

1 svar på ”Bordslampan PH 3½-2½ i begränsad upplaga från Louise Poulsen

  1. Pingback: Design vs. budget: PH vs. Copenhagen | therustyhome

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *