By Lassen utökar sin kollektion våren 2016


Arkitekt Mogens Lassens klassiska ljusstake, Kubus, har en viktig plats i den danska designhistorien och nu presenterar By Lassen, Kubus och Line i en vacker förnicklad variant. Redan 1962 blev de lokala hantverkarna i Ordrup klara med den allra första Kubusljusstaken för åtta ljus. På den tiden var Kubus något exklusivt som var förbehållet nära vänner, arkitektkolleger och Mogens Lassens familj. I dag är Kubus med sitt karakteristiska kvadratiska formspråk en internationell designklassiker, älskad av kännare i hela världen.

Den förnicklade ljusstaken är en vacker fusion av det tidlösa och det moderna. Den åkte rätt upp på vår önskelista! Ljusstakarna Kubus 1 och Line i förnicklad metall finns i butik från januari 2016.

Spegeln View i mässingfärg!
Rena former, funktionalitet och raka linjer är nyckelelementen i den modernistiska rörelse som präglade arkitekterna Mogens och Flemming Lassen. Genom hela livet var deras mål att lyfta fram de grundläggande elementen hos arkitektur och design; särskilt att funktionaliteten alltid kom före formen. Nu lanseras spegeln View i mässing. Mässingsfärgen har redan visat sig vara populär på Kubus ljusstake och skålkollektion samt Twin bord-serien. Den tunna 6 mm breda profilramen ger den en minimalistisk look. En dold kant på baksidan av spegeln gör att den hänger ut en bit från väggen istället för att hänga direkt mot väggen.

Spegeln finns i butik från och med februari 2016.

byLassen_Kubus 1_Nickel closeup_Frame_Lifestyle_High Res_test byLassen_Kubus 1_Nickel_Frame_Lifestyle_High Res (3) byLassen_Kubus 1_Nickel_Packshot_High Res byLassen_Line nickel closeup_Funkis_Frame_Lifestyle_High Res_test byLassen_Line nickel_Packshot_High Res byLassen_Line_Nickel_Packshot_High Res byLassen_View_Brass_Group_Packshot_High Res byLassen_View_Brass_Large_Packshot_High Res byLassen_View_Brass_Lifestyle_High Res byLassen_View_Brass_Line_Brass_Lifestyle_High Res
Foto: By Lassen
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *