Carl Hansen & Son presenterar tre stilsäkra lampor

Carl Hansen & Son utökar sin omfattande kollektion av moderna klassiker med tre stilsäkra lampor i design av de internationellt erkända arkitekterna Claus Bonderup och Torsten Thorup. Confetti, Pendant Lamp No 1 och Calot-serien skapades ursprungligen i slutet av 1960-talet och har alla rena, enkla former som smälter in perfekt i dagens interiörer. Taklamporna präglas av en tidlös design och kompletterar på ett elegant sätt Carl Hansen & Sons kollektion med några av vår tids mest ikoniska möbler.

Claus Bonderup och Torsten Thorup, två erkända och produktiva danska formgivare som ständigt tillför nya idéer inom global design och arkitektur, skapade lamporna Confetti, Pendant Lamp No 1 och Calot för nästan 50 år sedan, och är kända för att förena noggrann design och organiska uttryck i sina arbeten. Ett halvt sekel senare är de skandinaviska formerna med internationell attraktionskraft lika relevanta som någonsin. För Carl Hansen & Son var beslutet att inleda ett samarbete med duon och producera lamporna självklart.

“Det är ingen lätt bedrift att hitta en vacker lampa som även ger bra belysning – och som matchar vår kollektion med klassisk design. Vi har letat länge efter belysning med exakt den här potentialen”, säger Knud Erik Hansen, vd på Carl Hansen & Son. “De runda formerna och de enkla silhuetterna hos Bonderup och Thorups tre taklampor interagerar elegant med våra klassiska möbler, som präglas av samma tidlösa modernitet. Möblerna och lamporna kompletterar varandra på ett självklart sätt”.

Taklamporna bygger på enkla geometriska former som koner, kvadrater och cirklar, och har skärmar i lackerat stål eller polerad mässing. Deras tydliga formspråk förstärks av noggrant genomtänkta proportioner och av stålets slimmade profil. De tre taklampornas distinkta uttryck understryks av halvreflekterande glödlampor, som sticker ut under skärmarna och drar blicken till sig, samtidigt som de skapar en omedelbar visuell effekt. När flera taklampor hänger tillsammans skapar glödlamporna en stark visuell koppling mellan de olika geometriska formerna.

Jenny & Linda

Bonderup_Thorup_Calot
Bonderup_Thorup_Confetti
BT1041-Calot-Despina-Green_Black_Extend-Table
Calot
BT1041-Calot-White_Black
Calot
BT1091-Confetti-Brass_White_Despina-Green_Black
Confetti
Klint_KK41180-Sofa-Oak-Sif98_ML10097-Egyptian-Table-Oak-Oil_Pendant-1-White
Klint_KK41181-Sofa-Walnut-Sif90_MK98860-Coffe-Table-Walnut_Confetti-brass

Mogensen_BM1160_Hunting-Table-Oak_Kjaerholm_PK1-Wicker_Calot-Black
Thorup_Bonderup_Pendant-1
Foto: Carl Hansen & Son 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *