Hanna Werning designs playful mirrors for Lightab

Svenska designern och illustratören Hanna Werning har tagit fram IDA-spegeln för Lightabs. Den nya samlingen av IDA®-spegelar innehåller fem olika lekfulla och hållbara mönster; Spela, Rise, Bamboo, Tessella och Lusio. “Inspirerat av Lightabs hållbarhetsarbete och unik konstruktion av IDA®-spegel var jag upphetsad att vara designern av den nya tunnare IDA®-spegeln IP20 för 2018, säger Hanna.

Utmaningen var att skapa en serie dekorativa mönster som fungerar både som en bra ljuskälla som liksom en fungerande spegel. Denna samling innehåller fem nya mönster, som är djärva och glada, ändå
tidlösa, var och en med sitt eget speciella uttryck. Inspirationen kommer från traditionella teaterspeglar, bambukonstruktioner till optiska illusioner “. Spegeln avger ett miljövänligt ljus utan skuggor som kommer från mönstret i spegelns yta. Spegelfronten kan enkelt uppgraderas och ersättas av nya designmönster. Dessutom är spegeln 97,2% hållbar.

2017 lanserade Lightab den första IDA®-spegel samlingen då designad av Alexander Lervik. De omfattade fem olika mönster; Måne, Deco, Hill, Stripe och Rombus.

/Jenny

Lighab mirror
lightab_03_089k8
Foto: Lightabs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *