Hemma hos våra läsare Anna & Christian på Eriksberg

Vi älskar när vi får kika in hemma hos våra läsare. Idag får vi titta in hemma hos Anna och Christian som bor på Brf Magasinet på Kvarnenområdet Eriksberg. Huset nyproducerades 2012 och fasaderna har restaurerats efter de gamla ritningarna, där man återanvänt hundraårigt tegel från den gamla originalbyggnaden, noga nedplockat, tvättat och åter monterat för att bibehålla kvaliteten.

Hur hittar ni er inspiration när ni inreder? 
Vi hittar mycket inspiration från Pinterest och Instagram, bland annat just Trendspanarna, men kanske även från mer oväntade ställen som ett lokalt stenhuggeri, en herrgård eller i vårt kära grannland Danmark. Vi faller lätt för det minimalistiska. Den senaste tiden har vi plockat mycket från en firma på Övre Husargatan som heter Casa in Corso. Där har arkitekten Christer Westh hjälpt oss mycket med vår nästa lägenhet i grannhuset här i Eriksberg. Vi flyttar inte långt, vi älskar området. Han har ritat vårt nya kök och tipsar om allt möjligt, från färgval på väggar, badrumslayout till belysning i tak och på väggar. Deras showroom är fantastiskt – har man inte varit där måste man ta en utflykt. Naturmaterial är något som inspirerar väldigt mycket. Att välja sten, trä och stål i en mix och välja det kvalitativa framför allt annat. Att inreda får ta sin tid och kosta en slant.

Hur ser erat drömboende ut?
Vårt drömboende är fortfarande ute på Eriksberg i Göteborg – det är en så fin miljö och nästan lite semester-feeling här. Det är även arkitekturen som lockar, det industriella och gedigna. Spröjsade fönster och djupa nischer. Det är tidlöst på så många sätt. Drömboendet för oss är nog också att mixa det klassiska med det moderna. I vår nästa lägenhet lägger vi t.ex. vitoljad fiskbensparkett i ek samtidigt som vi målar stenväggarna i en mörkgrå ton.

Vilket köp är ni mest och sämst nöjda med till hemmet?
Ett köp som vi är väldigt nöjda med och använder varje dag är våra kaffekoppar från Studio Oyama, vi träffade Masayoshi på Röda Sten för något år sedan och blev frälsta direkt. Ett annat är en ansiktsskulptur i patinerad brons (Karl Erik Nilsen,) som vi har i fönsternischen. Fåtöljen Oxa från Bolia.com är vi också jättenöjda med, står i sovrummet – den får många kommentarer. Vi älskar allt från Skruf, så vaserna är nästan allihop därifrån. Det vi är mindre nöjda med gör vi oss av med 🙂 Inredningen förändras ständigt faktiskt, vi gillar omväxlingen – många gånger möblerar vi om en aning bara för att få omväxling i vardagen. Men för att nämna något så köpte vi en hel del posters ett tag – det har vi slutat med. Mycket roligare att ha riktiga tavlor tycker vi.Just nu är denna pärla till salu hos Lundin i Göteborg.

/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

4H5A58JCTNUAMQGQ
4H5A58ORLNUAMQI0
4H5A58RK1NUAMQIJ
4H5A59AQRNUAMQLI
4H5A584CRNUAMQDR
4H5A587J9NUAMQEE
4H53QVA9MS5IKMFJ
4H5A58GGHNUAMQG7
4H53R0GJ6S5IKML0
4H53R133AS5IKMNV
4H53R0JMMS5IKMLJ
4H53R0QSUS5IKMMP
4H53R0UN2S5IKMNC
4H53R1LB4S5IKMQU
4H53R1P5KS5IKMRH
4H53R2LUES5IKMVM
4H53R2Q44S5IKN09
Foto: Lundin

4 svar på ”Hemma hos våra läsare Anna & Christian på Eriksberg

 1. Hej! Vill börja med att säga att er blogg är så inspirerande!! Otroligt fina bilder från det här hemmet, särskilt förtjust blev jag i den mönstrade pläden som ligger på soffpuffen. Precis en sån jag är på jakt efter, vet ni var den kommer ifrån?
  Med vänlig hälsning, Annicka

  • Hej Annicka,

   Jag frågade Anna och Christina. Den är köpt på Bolia. Det var en pläd som fanns bara finns i ett ex. Då alla var unika lapptäcken. 🙂

   /Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *