Hyllade lyktor i nya versioner

Hösten står för dörren och lagom till att kvällarna blir allt mörkare uppdaterar Klong två av sina populära ljuslyktor; Jazz och Marriage, som nu lanseras i nya varianter och storlekar.

Den mycket uppskattade ljuslyktan Jazz, designad av Anki Gneib, lanseras nu även i en mindre variant. Nyheten med det talande namnet Jazz Mini bibehåller sitt storasyskons starka geometriska form, men är nu anpassad för små värmeljus.

Den eleganta designen leker med tjugotalets tidstypiska formspråk, då jazzen hade sin storhetstid, och sprider ett behagligt och stämningsfullt ljussken i rummet. Metallstrukturen gör det enkelt att tända lyktan, samtidigt som den även hjälper till att reflektera och sprida det varma ljuset.

– Om stora Jazz är kompet så är Jazz Mini solisten. Min tanke var att det är ljuslågan som är i fokus och tack vare metallstrukturen hjälper det ljuset att reflektera sitt vackra sken, säger formgivaren Anki Gneib. 

Även förra årets nytillskott Marriage får nu tillökning i form av två mindre varianter anpassade för stearinljus, men i samma starka design som originalet. Marriage Duo i mässing och blankpolerad aluminium representerar två vigselringar som svetsats samman – och för tankarna till äktenskapets starka band. 

Duon säljs i paket om två stycken ljusstakar, och bakom designen står Eva Schildt, som även har utformat flera av Klongs tidigare klassiker. Genom ett lekfullt tolkande av vardagslivet inkluderar hon en personlig historia i alla objekt hon skapar.

– Jag tycker om små ljusstakar som inte tar så stor plats. Marriage Duo är en utveckling av Marriage, som i sin tur har sitt ursprung i jusstaken Constella, så man kan säga att det är en tredje generationens ljusstake. Alla har en enkel välvd form, vilket är en form jag tycker passar extra bra för metall med tanke på hur den reflekterar ljuset, säger designern Eva Schildt.

/Jenny & Linda
Foto: Klong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *