IKEA februarinyheter 2019

Det nya året på IKEA rivstartar med en energiboost för vardagslivet. Vi hyllar mångfald och nya idéer kring hur vi inreder och färgsätter våra hem. Stilen är lekfullt humoristisk med en sprudlande mix av starka färger och djärva grafiska mönster med inspiration hämtad i 60-talets formspråk.

Textilierna i februari sätter tonen med allt från gröna nätgardiner och stormönstrade handdukar till asymmetriska trappstegsformade mattor. Emma Hagman från Studio Kelkka bidrar med blommiga retromönster på både påslakan och metervara. En nykomling som överraskar med specialeffekter är den grafiska mattan SVALLERUP singerad londonbaserade Kangan Arora. Utrustad för alla väder bjuder den på tvåsidigt mönster för ett varierat uttryck och ökad livslängd. LANGSTED mattor i kontrasterande kulörer och skurna kanter uppmuntrar color-blocking direkt på golvet. Andra textila nyheter är en babyserie som stimulerar till lek och samspel mellan förälder och baby, samt en serie för tonårsrummet som adderar både mys och attityd.

Looken för februari fortsätter i köket med luckor där 10-gruppens kraftfulla mönster från 70-talet tar plats och uppmanar till kreativitet. Som kontrast står nya massiva stolarna RÖNNINGE i tidlös skandinavisk design med komforten i fokus.

Under nästa år blir hemmet ännu smartare med hjälp av fjärrstyrda rullgardiner. Ljusinsläppet kan styras trådlöst direkt från sängen tack vare fjärrkontroll, app eller röststyrning – läs mer här. Vi lanserar även nya taklampor som pricken över i. GRIMSÅS taklampa med utskurna mönster ger en vacker skuggverkan på väggar och tak. Carl Öjerstams bidrag – taklampan SKYMNINGEN, ger både riktat och spritt ljus med en design där lövtunna blad formats till en spännande turbinform.

Foto: IKEA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *