Klassiska samlarobjekt från Georg Jensen 2017

När vi var 10 år gamla fick vi vårt första julhänge från Georg Jensen av vår mamma. Inte världens roligaste julklapp att få där och då. Men mamma sa alltid att ni kommer att förstå senare i livet. Åren gick och vi fick fler hängen varje jul. Idag tackar vi vår mamma som gav oss dessa klassiker och vi älskar båda att ta fram dem varje jul. Visst förstår vi mamma idag 🙂 Då blir vi såklart extra glada när vi får se julens nyheter för 2017 hos Georg Jensen.  Designen bakom årets samlarobjekt baseras på jultraditionerna från designern Alfredo Häberlis barndom. När han var barn samlades hela familjen traditionsenligt på deras morföräldrars hotell.  Hade en fantastisk tid och eftersom familjen ursprungligen kommer från Schweiz och Tyskland hade man alltid en riktig julgran, trots att det ibland kändes lite konstigt att ha det i Argentina mitt på sommaren och utan snö. De hade många andra traditioner, som att sjunga, spela instrument, klä granen och ge bort julklappar. Han tänkte på de föremål som symboliserar julen för honom: en julstjärna, en glaskula, de tre vise männen, Jultomten och en ängel. Alfredo gillar konceptet samlarobjektet och dess funktion, och beslöt sig för att fokusera på ängeln.

Resultatet ser du nedan i olika storlekar och former med några dekorativa hål som symboler för snöflingor eller stjärnorna i skyn.

Ljuvligt säger vi! Ett hänge var ska givetvis införskaffas pronto 🙂

Vänligen / Jenny & Linda

 

2017 georg
datumljus georg jensen 2017
gavoset georg jensen 2017
georg jensen hange 2017

julbjallra 2017 georg jensen

julkula georg
julmobil georg jensen
julprydnad georg jensen
ljusstakar georg jensen 2017

pack___10002899-1200-0
pack___10007292-1200-0
set med hjarta
vaggkrans
varmeljus
F
oto: Georg Jensen

1 svar på ”Klassiska samlarobjekt från Georg Jensen 2017

  1. Jag älskar också Georg Jensens Christmas Collectibles.
    Köperr ett nytt pynt till julgranen varje år och har gjort så sedan år 2000 när jag och min man firade jul i vårt första gemensamma hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *