Köpenhamn årets stad 2016

Köpenhamn har röstats fram som årets bästa “City” av tidskriften Wallpaper Magazine . Den har listats etta för sin konst, mat, inredning stil arkitektur och spännande stadsdelar. Enligt dem har Köpenhamn blivit mer utåtriktad och äventyrlig. Vesterbros Kødbyen har blivit en konstområde i Nørrebron med  trendiga restauranger och Ölhus. Wallpaper Magazine har gjort en stadsguide till Köpenhamn, som säljs i form av en bok för läsare av tidningen. Bästa kvinnliga modekollektion gick till Céline och Ermenegildo Zegna Couture.

Bästa hotellet vanns i år av Aman som ligger i Tokyo, Japan. Det ligger i den japanska huvudstadens affärsdistrikt och upptar sex våningar i nybyggda Otemachi Tower. Inredningen designades av den internationella firman Kerry Hill Arkitekter.

I juryn satt bland annat Patricia Urquiola och Konstantin Grcic men även Oscarbelönade skådespelaren Eddie Redmayne. Som nyligen spelade in filmen “Den danska Flicka” i Köpenhamn. Kanske hann han med att bli förälskade i staden under inspelningen!

Kolla hela listan här 🙂

/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

 

aman tokyo köpenhamn copenhagen
Foto: Wallpaper Magazine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *