Då var det lillelördag! Vi har kommit till lucka 21 i i vår julklappskalender. Idag tillsammans med Trendsisters där du har chansen att vinna en ljuvlig Linnéskål (värde 875 kr). En klassiker numera som passar till julbordet, fredagsmyset och jordgubbarna på midsommar. En riktigt snygg och bra allround skål. Så ta nu chansen att vinn denna underbara klassiker genom att svara på frågan nedan!
Svara på frågan och motivera:
– Vad skulle du servera i denna ljuvliga skål om du vann?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig))
Vi sammanställer och presenterar vinnarna så fort vi hinner och lägger upp det på bloggen!
Tävlingen pågår tom 23 december 2016
Lycka till!
Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
En god glassefterrätt!
I denna fina skål skulle jag servera en god och fräsch sallad, tycker om att bjuda över nära och kära på middag och har ingen bra salladsskål så därför skulle jag gärna vinna denna.
Skulle passa perfekt till vår övriga servise, för dukningen spelar ju också väldigt stor roll när man bjuder på middag
Jag skulle servera den obligatoriska fruktsalladen på julafton, god avslutning efter all julmat ?
Jag skulle servera lösgodis, finns inget godare enligt mig!
I denna vackra skål skulle det serveras härlig sommarsallad till grillningen, vacker röd jordgubbskräm eller varför inte ha massa underbara godisbitar i när man har främmat! Denna skålen ger en massa möjlighetetr att servera olika saker i! Den skule vara ljuvlig att ha!
Jag skulle servera en smaskig marrängsviss
Klassikern marängsviss är alltid en favorit här hemma ^^ Då kan vårt glassfrosseri bli lite lyxigare 😉 Annars kan man fylla skålen med is och servera nyårsbubblet i den 🙂
Oj vad svårt att välja ut nåt. Men rödbetssallad, kålrotssallad, chokladbollar, mandelbräck, färska bär på sommaren, vispad grädde, mm . Nästan oändliga möjligheter!
Ha en härlig julvecka!
Jag skulle ha denna på bordet jämt!! Med massa gott i! Nu vid jul skulle jag ha skumtomtar i!
Kanske skinka, sylta, eller sill
som alla hör julbordet till,
eventuellt lax – gärna garnerad med dill
om man vill.
I skålen passar även dessert för vilken jag har begär:
I ris á la Malta med bär är jag kär,
Ja, det är något jag gärna förtär!
Men helst vill jag att det i skålan är…
… Mammas köttgryta, alldeles nyligen gjord,
för då vet jag att hon sitter vid samma bord!
Den skulle få bli fruktskål här hemma! Därmed skulle den alltid stå i blickfånget. ✨
Åh så vacker den är, älskar den bubbliga och runda formen. Jag hade serverat min man choklad doppade jordgubbar i denna vackra skålen, kompletterat med en god champagne ?❤. God Jul till er?
Apelsinris i juletid, ostbågar på någon helgdag, jordgubbar på sommaren, äppelkräm på höstkanten.
Jag skulle servera smågodis i denna skål, vad vore väl läckrare än färgglatt godis i en toppenskål? 🙂
Hej! Nu vid juletider skulle jag servera tomtegröt eller ha apelsiner i skålen. Till vardags skulle den få stå på köksbordet med säsongens frukter i?! Nu håller jag tummar och tår. Mvh Jeanette
En skål har oändligt många användningsområden men eftersom tomten är i antågande så kör jag på jultema och ris á la malta. För denna juliga efterrätt som är så god är i ärlighetens namn inte så fasligt vacker att beskåda och kan många gånger kännas lite oinspirerad. All mat förtjänar en vacker presentation på julbordet och ris á la malta toppad med färska frukter och bär och lite riven mörk choklad längst upp i denna taggiga skål skulle definitivt dra till sig blickarna i min familj.
gott hembakat bröd 🙂
I denna ljuvliga skål är det bara fantasin som sätter gränser på vad man använder den till.
Man kan fylla den med vatten och ha ett flyt ljus i,druvor,körsbär eller varför inte godis praliner.
Jag hade bjudit mina nära och kära på en ljuvlig marängsviss vilket jag tror hade sett häftigt ut i Linnéskålen
Men hur underbar är inte denna! Jag älskar mönstret på både denna och kannan!
Jag skulle servera ris a la maltan ur denna skål. Spara det bästa till sist liksom. Med massa apelsinfiléer på toppen och hemkokt bärsås till. Mums! Garanterat succé som avslutning på julbordet!
Julgröt!! Sommartid fruktsallad som skulle smaka extra gott ?
Det första jag tänker på är skaldjur, kanske främst räkor. Som västkustkille med en gammal fiskarsläkt har jag nog kärleken till just skaldjur med mig från modersmjölken. Så jag skulle se till att den nån gång i månaden fylls av färska räkor!
Jag skulle servera en rödkålssallad som alltid brukar bli en favorit på julbordet bland stora som små. Strimlad rödkål, hackade apelsiner och torrostade hasselnötter. Enkel att göra, makalöst god och ett bra vegetariskt, hållbart alternativ!
Jag hade serverad en färgglad fruktsallad med vaniljvisp. Så himla gott och så himla vackert det hade vart i denna skål. 🙂
Full med härlig pösig Ris a la Malta…tänk så vackert
Jag hade gjort bulgursallad och serverat min sambo i varje vecka för det älskar hon! Favoriten är bulgur, ruccola, granatäpple, spetspaprika och gurka. Festligt med en så fin skål! Då blir det roligare att vara nyttig. Lax äter vi förstås till, en annan favorit!
Jag hade gjort fruktsallad med melonbollar, vindruvor, äpple och apelsin och en sockerlag med stjärnanis. Till det lite glass och grädde!
Jag skulle servera julens absolut bästa (efter)rätt: apelsinris med rikligt av äkta vaniljpulver, vispgrädde och saftiga apelsiner! Alla andra dagar på året hade jag haft frukt eller chips i! God jul!
I denna ljuvliga skål,
Skulle jag servera en välsmakande bål.
Skålen skulle på julbordet gnistra och glimma,
Bålen med smak av äpple, kanel och kryddnejlikor skulle avge en väldoftande julig dimma.
Skålen och jag skulle ha många fina högtider tillsammans om jag vann,
Alltifrån vardag till fest bara för att den är så väldigt grann.
God Jul och Gott Nytt År,
Önskar jag att ni båda får!
Nu såhär i juletider kommer jag fylla upp den med nötter av alla dess slag! Kommer bli otroligt vackert med farfars gamla nötknäckare i mässing till 🙂
Jag skulle använda den hela tiden. Den är alldeles för fin för att stå i skåpet. Popcorn till helgmyset, sallad till middagen, jordgubbar till glassen m.m! God Jul!
Sura lingon! En enkel dessert efter all julmat som blivit en klassiker hos oss, serverat med vaniljglass och lättvispad grädde. Uppskattas av stora som små och inte minst av mina farföräldrar som minns det från sin barndom.
Jag skulle servera geléhallon på vintern och jordgubbar och hallon på sommaren. Just rött lyser så fint i den underbart fina skålen.
Marängsviss eller chokladglass, helst Rocky Road ☺️
Nu under juletider skulle det bli nötter i skålen som för övrigt är riktigt lik min gammelfarmors skål, där hon ALLTID hade karameller.
hej men åh vilken fin den skulle jag ha på mitt rumsbord och ha som godis skål
praliner med vackra papper
hoppas så på turen Titti
jag skulle fylla den med samma som min farmor alltid hade i sin, punschpraliner.
Jag skulle servera en julsallad som jag ska göra med min fästman på julafton i denna vackra skål. I salladen ska vi ha granatäpplekärnor, getost, bladspenat och päron bland annat, jag tror att det skulle bli riktigt tjusigt i skålen!
m & m s till toppen
Jag skulle servera allt från dadlar till fläskesvål
I denna ljuvliga drömlika skål!
Å älskade Linné! Jag skulle servera Allt som gick om jag hade den skönhet. Sallad, frukt, popcorn, snacks mm. Den skulle alltid stå framme på köksbordet 🙂 god jul
Så fin! Jag skulle vilja servera bål i denna när jag bjuder hem mindre sällskap. ?
I den underbara Linnéskålen skulle jag servera julens finaste fruktsallad, förstås!
Varje år lagar vi något nytt och tar med till julbordet hos min föräldrar, så i år skulle servera en härlig grönkålssallad med granatäpple och ädelost till julbordet i denna skål.
Älskar glasskålar och glasfat som lätt går att använda till all porslin och förgyller vilken vardagsmiddag som helst. Varför inte göra en fruktsallad eller fylla den med massor av gods.
Möjligheterna är oändliga och skålar behövs i alla storlekar och former.
God jul & gott nytt år //Emma
Skulle servera en underbart god sallad i den ??
Grönkålssallad, för sedan vi flyttade till Halland (Halländsk jultradition;-) är det det bästa jag vet på julbordet; både den kokta varianten med sirap, skinkspad & grädde men också som sallad med grönkål, pinjenötter, clementiner, citron & sirap.
Det skulle va fint att servera Halländsk grönkålssallad i en Linnéskål, som för tankarna till Småland, där jag kommer ifrån;-))
-Fylla den med vatten och ha vita och rosa rosor.
(Klipp nära “huvudet”, dvs lämna så lite stjälk som möjligt,så flyter dom rakt)
Så fint att titta på för alla♥
Min farmor dog den ganska nyligen, men inte innan hon och jag hann göra årets julkarameller.
Jag skulle, utan tvekan hälla upp dessa i den vackra skålen nu när vi ska samlas hela släkten i jul, för första gången på nästan 5 år för att minnas och bara vara tillsammans.
God jul på er!
– Cecilia
Skulle inte servera ur den, snarare hoppas på att kanske bli serverad från den. Vann jag skulle jag ge den till min mamma som i vått och torrt ställt upp både ekonomiskt och som en bästa vän under hela 2016.
Oj vad mycket gott jag skulle servera i dena ljuvliga skål. Det som skulle serveras mest i den här fin fina skålen är nog något som ialafal jag och min familj har på bordet varje dag: Sallad med härliga frukter och grönsaker i är något som vi i familjen verkligen har varje dag åtminsånde 1 gång per dag. 🙂
Till allt, sommarsalladen, jordgubbar, godis, chips. Den skulle framförallt användas och inte hamna i ett skåp.
Jag skulle servera en härlig efterrätt i den t ex apelsinris som vi alla älskar.
Lite gott julgodis som jag planerar att göra eller fylla den med lite ferrero rocher! Godis ska det vara iallafall 🙂 God jul!
Jag skulle servera en asiatisk glasnudel sallad som innehåller nudlar, räkor, salladslök,koriander, fisksås, lime, chili, avokado, Den fräscha salladen skulle passa perfekt i den fina skålen.
Jag skulle fylla den med favoritgodiset PLOPP och Skålen skulle såklart stå framme jämt så att jag lätt kan njuta av både den och godiset 🙂
En riktigt lyxig julklapp till mig själv helt enkelt !
Hej!
Till jul gröt, till midsommar jordgubbar, vid liten fest bål, den kommer att användas flitigt, något att vara stolt över, kan vara framme som prydnad när den inte används, ska inte gömmas undan i något skåp.
God Jul och Gott Nytt År!
I skålen skulle jag servera sallader av alla dess slag, varierade efter säsong. Så här års kommer det vara någon typ av kålsallad med vinteräpplen, valnötter och granatäpple! Mot vårkanten kanske salladen förgylls med sparris, sommartid med jordgubbar och till hösten med rotsaker så som rödbeta. Det är så vackert att servera en sallad i sprakande färger i en klarglas skål och i synnerhet i denna skönhet!
En helt gudomling fruktsallad efter all god julmat skulle jag servera i denna underbart fina skål. Den lilla Linnékannan som jag har köpt tidigare får fyllas upp med ljuvlig grädde till:)
Åååå vilken vinst! ? jag skulle använda den året runt och det som serveras skulle då vara säsongsbetonat. Nu till jul skulle skumtomtarna serveras i den och även rostade mandlar. Men det jag skulle se fram mest emot att få servera i den är givetvis jordgubbar på sommaren!!
Tsatziki! Min man är från Grekland så tsatzikin står på vårat bord var och varannan dag..och det ska vara mycket tsatziki! Våran nuvarande skål är naggad rejält och inte alls särskilt fin. Vore perfekt med något vackert till vår vardagliga höjdpunkt!
Min mormors hemmagjorda skärgårdssill såklart! Lika god på julbordet som till midsommar 🙂
Jag skulle servera nyplockade jordgubbar från pappas land:-)
Åhh, jag skulle servera “Choklad doppade härligt röda jordgubbar” till min födelsedag idag!!!???
Jag skulle servera krispiga och beroendeframkallande grönkålschips med flingsalt och chili i den superfina skålen, eftersom den är perfekt i storleken till det.
Fylld med godsaker står den orubblig
Finaste skålen rund och bubblig.
Barnen i fokus när det är jul
Men en klapp till mig själv vore också kul.
Jag skulle inte servera någonting utan jag skulle ge bort skålen till min kära väninna M. Hon har haft det tufft men har ändå funnits där för mig när jag behövt det de senaste månaderna. M älskar att pyssla och baka så jag gissar att hon skulle fylla skålen med egengjorda småkakor eller godis.
Jag skulle fylla skålen med M-kulor och ställa den på sidobordet (Ikea-lövet)
Dels skulle det bli snyggt men det är nämligen pappas favoriter och
skönaste sittplatsen i huset. Efter en lång tid med diskbråck unnar jag honom lite extra.
Den skulle få stå på köksbänken o alltid vara fylld med härlig frukt. Som de bara var att plocka ur när man passerade
I Denna skål skulle jag servera min favorit på julbordet, risalamalta! Mums
Det är en perfekt ris-a-la-maltaskål! För övriga årstider så hade den varit fin att ha sallad i.