När diskkorgar för storkök förvandlades till utemöbler

För trettio år sedan började familjeföretag Fabrikant att göra diskkorgar i rostfritt stål för diskmaskiner till storkök i deras fabrik i Småland, det gör man fortfarande. Men efter en sen kväll för några år sedan tog de kunskapen vidare till utemöbler – tillverkade för att hålla mycket länge i vårt tuffa nordiska klimat. I slutet av 2015 såg Fabrikant Aktiebolag dagens ljus med ett fullt skissblock och med viljor av stål.

Bakom varumärket står Sofie Örnvinsson som kreativ designer och Johan Örnvinsson som teknisk fabrikör. Genom Fabrikant förverkligar de drömmen om hållbara detaljer för hem, trädgård och offentlig miljö – tillverkade med känsla och gedigen kunskap i deras fabrik och i samarbete med andra fabrikörer i de småländska skogarna.

– Hållbarhet för oss betyder så mycket mer än att själva produkten ska hålla, det ska även Moder Jord och människorna som tillverkat produkten. Hållbarhet handlar även om flexibel användning och möjligheten till återvinning berättar Sofie Örnvinsson som ansvarar för produkternas design.

Kollektionen BARR lanserades under 2016 och består idag av ett växande antal produkter – tillverkade för att hålla länge både inne och ute året runt.

Under Stockholm Furniture & Light Fair 2018 presenterades flera nyheter – loungestolen BARR mini, sidobord och flera flexibla tillbehör som gör det enkelt att förändra eller sätta en personlig prägel på kollektionens möbler.

/Jenny & Linda

_1010104
DSC_0038 2
DSC_0069 2
DSC_0115
DSC_0168
DSC_0193

DSC_0321 2
DSC_0369
DSC_7392 2
DSC_7460
Foto:  Fabrikant

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *