Nya nyanser i Grand Cru-serien Rosendahl

 I höst får gamla och nya fans av Grand Cru-serien goda nyheter, då Rosendahl färgar den kända designen med pudriga pasteller och elegant blått. Det är som upplagt för färgglad frukost på sängen med kulörta koppar och matchande mjölkkannor 😉

De flesta associerar den skandinaviska designtraditionen med minimalistisk form och en färgsättning som drar mot vitt på vitt. Ett enkelt och attraktivt formspråk som gärna kan blandas med andra impulser och färger. Men nu har pastellerna en stark position på designfältet, där de sätter en mjuk och poetisk prägel på allt från tapeter till textilier och nu även porslin, när Rosendahl i höst sätter ny färg på utvalda delar av den ikoniska vita Grand Cru-servisen.

Breakfast Club  Frukosten är en av de fasta ritualerna i vardagen. Den kan rivas av i högt tempo kring köksbordet innan en ny dag kallar, den kan ätas vid skrivbordet medan man läser dagens första e-post och den kan avnjutas i sängen med tidning och kaffe en lugn söndag. Oavsett tid och humör förtjänar frukosten att serveras så att dagen börjar i stil, och det är just vad Rosendahl har haft i åtanke med höstens Grand Cru-nyheter. Här skapar säsongens fyra nya färger ett helt nytt uttryck för den välkända utformningen av Grand Cru och gör frukostbrickan till en färgsprakande plats där koppar och mjölkkannor funktionellt och poetiskt kompletterar dagens första kopp. Gärna tillsammans med Grand Cru-termoskannan och smörbrickan i melamin, som lanseras samtidigt som porslinet i matchande nyanser.
När man bjuder in till brunch kan alla fyra färger blandas i serveringen med stor effekt, där strama blå koppar möter silkesgrå smörbrickor och tillsammans med seriens övriga produkter och färger skapar ett delikat, dansant flöde runt bordet. Naturligtvis med matchande mjölkkannor och termoskannor som aptitretande blickfång mitt på bordet.

För dem som inte helt kan släppa den vita designen men ändå inspireras av Grand Cru-seriens nya färgpalett finns det massor av möjligheter att lägga ett poetiskt stråk av pastell på frukostbordet. Här räcker några få, väl valda produkter för att uppdatera det klassiskt vita Grand Cru-sortimentet och matcha det med dagens populära trend där färger och stilar blandas till ett extra personligt intryck.

Nyheterna finns i butik från mitten av augusti 2015. Hittas bland annat hos Royaldesign

Rosendahl_GC Milk jug_dusty grey Rosendahl_GC Milk jug_silk grey

Rosendahl_Grand Cru _new colours_interior 2 Rosendahl_Grand Cru _new colours_interior3 Rosendahl_Grand Cru _new colours_interior6
Foto: Rosendahl
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *