OMTÄNKSAM – för en enklare vardag

Det finns tillfällen i livet när vi kan behöva lite extra stöd. Under 2017 lanserade IKEA OMTÄNKSAM sortiment med produkter som bidrar till en enklare, säkrare och mer självständig vardag för alla som behöver en hjälpande hand. Under hösten 2018 utökas sortimentet med nya formstarka produkter framtagna i samarbete med ergonomer, sjukgymnaster och forskare inom vården.

En av de nya möblerna i OMTÄNKSAM sortiment är 2-sitssoffan – högre än en vanlig soffa med upprätt sittställning och höga armstöd – vilket gör den enklare att ta sig i och ur. Den extra höga ryggen och de lösa kuddarna ger ett skönt stöd för hela kroppen.

En liten och lätt fotpall till soffan eller fåtöljen kompletterar komforten – lätt att flytta med handtag på sidorna. I fickorna på sidan av fotpallen kan fjärrkontroll och andra småsaker förvaras.

En annan formstark sittmöbel är OMTÄNKSAM pinnstol med bekämt formad rygg och sits i massivt lackat trä. Stolen är smidig att ta sig i och ur tack vare den höga breda ryggen.

Den mjuka och följsamma kroppskudden i sortimentet kan användas på många olika sätt – för att avlasta nacke eller svank, ge skön vila till trötta fötter eller som ett tryggt stöd för hela kroppen när du vill vila.

Bland nyheterna återfinns även fyra mattor – diskret mönstrade i en mild färgskala. De är framtagna för att vara mjuka och snälla mot fötterna, skydda mot golvdrag och ligga stadigt på plats.

Vaserna i OMTÄNKSAM är precis som övriga nyheter utformade för att bidra till att förenkla vardagen utan att ge avkall på designen. Formgivarna Pia Amsell och Barbro berättar:

”Vår utgångspunkt var att skapa vaser som får blommorna att trivas. Därför bestämde vi oss för former som ger bladverk och stjälkar det utrymme och stöd de behöver. Vaserna OMTÄNKSAM är även enkla att lyfta, bära och diska. Du kan använda dem var för sig, eller kombinera flera i matchande färger. Vi hoppas att vaserna ska få både dig och dina blommor att må bra – varje dag.”

/Jenny & Linda

fyi6x9vcc92ouikok5uk-7
IKEA_OMTAANKSAM_kroppskudde_gra_PH152569
IKEA_OMTAANKSAM_stol_antracit_PH152561
IKEA_OMTAaNKSAM_vas_ljusgra_morkgra_PH152559
IKEA_OMTAnksam

IKEA_OMTANKSAM_greppduk_svartbla_PH148003
IKEA_OMTANKSAM_porslin_PH148009
IKEA_OMTANKSAM_stolsdyna_grabla_PH148010
IKEA_OMTANKSAM_tablett_antigrip_PH148006
Foto: IKEA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *