Övningsbok i inredning och styling

Den svenska succén Handbok i inredning och styling har översatts till 25 språk och sålt i över 150 000 exemplar. Nu tar författaren Frida Ramstedt nästa steg för att försöka förändra en konservativ bransch. Övningsbok i inredning och styling är den första boken i en helt ny konceptserie som kommer att utgå från läsarens eget hem. Med start i fredags släpptes Övningsbok i inredning och styling nr 1  till förhandsbeställning i Sverige. 

Med över 65 metodiska och kreativa övningar får du hjälp att använda inredarnas yrkesknep i ditt eget hem, steg för steg. Boken är upplagd som en inredningskonsultation där jag vägleder dig genom dina rum med konkreta uppgifter som du får svara på och göra, för att skapa effekt direkt.

»Varför en övningsbok i inredning?«  kanske du undrar. »Hur kan det komma sig att det inte finns någon sådan«, blir mitt svar. Det är ju stor skillnad på att förstå något i teorin och att omsätta kunskapen i praktiken. Ändå får vi så sällan hjälp med just den biten när vi söker inspiration till våra hem. I Övningsbok nr 1 hjälper jag dig reda i vad du tycker om, vad du trivs med och varför så att du kan göra ditt hus till ett hem.

När jag skrev Handbok i inredning och styling var det inte många som trodde på idén. En inredningsbok helt utan färgbilder och foton? Vem skulle ens vilja ha det? Och kunde man verkligen skriva om en så visuell bransch?

På ett liknande vis har den här bokprocessen också varit en resa. För själva konceptet »Övningsbok« utmanar ju sättet vi har vant oss vid att konsumera inredningsinspiration under lång tid. Utifrån och in. Men istället för att blicka utåt och leta i andras hem efter idéer vill jag uppmana dig att göra precis tvärtom. Att vända dig inåt, för att försöka förstå dina egna unika preferenser och hitta lösningar som utgår från dina specifika utmaningar, i den bostad du faktiskt har.

Kan man bli bättre på något utan att öva? Det är ju egentligen helt orimligt att vi ens tror att vi ska klara av att fatta alla beslut kring att möblera ett hem, färgsätta sina rum eller bygga ett hus på första försöket? Självklart ska man ta råd av yrkeskunniga och av fackmän, men jag är övertygad om att även den processen flyter smidigare och får ett bättre slutresultat ju mer påläst man är som kund och desto mer man vet om sig själv och sin egen bostad innan man sätter igång.

Antal sidor: 160
Cirkapris från 189 kr 
Omslag: Edholm Ullenius
Finns att köpa via Bokus https://www.bokus.com/trendenser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *