Photowall och Acne Jr i exklusivt tapetsamarbete

Photowall lanserar nu  Trompe l’œil. En tapetkollektion designad av svenska Acne Jr. Kollektionen leker med etablerade mönster i ny grafisk tappning – alla med Acne Jr:s välkända formspråk. Knubbiga moln, stramt grafiska tegelväggar och charmiga nallen Chester. Designduon bakom Acne Jr – Mats Johansson och Sofia Ekvall – har formgett kollektionen utifrån ett lek- och barnperspektiv med funktion som ledord.

– Vi började med att titta på olika byggmaterial och på rummet som fysisk plats. Grundtanken var att se om vi kunde använda tapetvåderna som byggklossar och att man utifrån dem skulle kunna bygga upp en hel, unik miljö efter egen fantasi. Vi tittade också mycket på klassisk ‘Tromp l’oeil’ – motivet Tegel är ett exempel på detta. Det är det mest ikoniska motivet i kollektionen – och den mest uppenbara leken med den fysiska väggen, säger Sofia Ekvall.

Trompe l’œil finns exklusivt hos Photowall och består av fem olika motiv – Bambu, Tegel, Kubik, Cumulus och Chester – alla i olika färgställningar. Motiven säljs för 393 kronor per kvadratmeter. Interiörbilderna är stylade av Susanna Vento och fotograferade av Unto Rautio.

AcneJR_Bambu_Photowall AcneJR_Chester_Photowall AcneJR_Cumulus_Photowall AcneJR_Kubik_Photowall AcneJR_tegel_yellow_Photowall
Foto: Photowall
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *