Platser att besöka! Hotell Villa Honegg i Schweiz

På bloggen ha vi en kategori som heter ”Platser att besöka”. Här tipsar vi om våra drömresemål. Då oftast med design eller arkitektur i fokus. Idag vill vi tipsa om Hotellet Villa Honegg i Schweiz. Mitt i alpidyllen ligger detta femstjärniga hotell (five star superior) med nästan en kilometer över havet vid sjön Lucerne. Med en dramatisk och hisnande panoramautsikt över bergskedjan Bürgenstock och en galet fin pool. Huset byggdes 1905 i gustaviansk stil  men har med åren fått en mer skandinavisk stil med hjälp av arkitekterna Jestico + Whiles. Det kostar en slant att sova här en natt 😉 men man får ju alltid drömma!

hotel-villa-honegg-aussenansicht-fruehlingsommer-kra-utergartenvilla-honegg-restaurant-terrasse_jpg_1150x0_q85 villa-honegg-salon_jpg_1150x0_q85 villa-honegg-terrassenlounge_jpg_1150x0_q85 winter-landschaft-engelbergertal winter-pool
Foto:
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

1 svar på ”Platser att besöka! Hotell Villa Honegg i Schweiz

  1. Kan varmt rekommendera hela området runt Luzernsjön, fantastiskt vackert och speciellt på sensommaren in i september då luften är kristallklar och man ser bergskonturerna knivskarpt! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *