Sarah Widmans enkla tips till den mysigaste uteplatsen

Vi fick se dessa ljuvliga bilder som stylisten Sarah Widman har tagit fram tillsammans med Cuprinol. Vi vill självklart visa er dessa. Här kommer också lite inredningstips!

Sarah Widman är kocken som sadlade om till steward och till slut landade i en mycket framgångsrik karriär som stylist, inredare och blomsterkreatör. Inför vår- och sommarsäsongen 2015 delar hon med sig av sina bästa tips på hur man upptäcker nya möjligheter för sin uteplats.

Efter en mörk och kall vinter finns det många balkonger och altaner som är i behov av kärlek och omtanke. Sarah Widman, känd från inredningsprogram på TV, vet exakt hur man livar upp en uteplats och gör den extra varm och mysig.

– Det viktigaste att tänka på när man inreder sin uteplats eller trädgård är att bestämma vilka önskemål man har. I min familj älskar vi att vara utomhus. Vi sitter ute länge på höstkanten och grillar mitt i vintern. Därför tycker jag att det både är viktigt och roligt att inreda ute, säger Sarah.

Hon tycker ofta att utemöbler kan vara både tråkiga, dyra och ha en liten tung känsla. Hennes senaste loppisfynd är en söt byrå som inte kostade många kronor. Med några lager färg som skydd mot vädrets makter blev den till ett levande örtskafferi som doftar härligt.

– Det är just det som är så kul med Cuprinols Dörr – & Fönsterfärg – du kan i princip måla om vad du vill och ställa ut. Plötsligt har man inte samma begränsningar i vilka möbler man ska välja, säger Madelene Eriksson, Marknadskoordinator för Cuprinol.

Som blomsterkreatör är växtlighet alltid en stor del i hennes inredning och trenden med gröna växter håller fortfarande i sig.

– Stora gröna träd som fikon och oliv förhöjer känslan av medelhavsträdgård och det är alltid trevligt med växter som har ätbara inslag, ler Sarah.

Sarahs fem bästa tips till en mysig uteplats:

1. Fundera över huvudfunktionen
Vi har alla olika önskemål om vad uteplatsen eller trädgården ska ha för funktion. Om man har tillräckligt med utrymme för att skapa flera rum på sin uteplats är det såklart jättehäftigt – annars får du fundera lite på huvudfunktionen.

2. Låt innemöblerna komma ut
Begränsa dig inte med vilka möbler du ska välja när du inreder. Med rätt färg kan du måla i princip vad som helst och ställa ute i trädgården. Min favorit är nog ändå Cuprinols Dörr- & Fönsterfärg, eftersom den både täcker bra och torkar snabbt. Du kan påbörja ditt målarprojekt på morgonen och bjuda in till middag på kvällen!

3. Glöm inte golv och tak
Ett stort trädäck går till exempel att olja eller lasera i olika kulörer. Då får det längre livslängd, blir skönare att gå på och ser mycket vackrare ut även om det regnar.  Eller så kan du göra pergolan till ett trevligt utetak, där du kan hänga ljuslyktor eller fläta in växter.

4. Använd textilier
En enkel trasmatta kan göra otrolig skillnad och om du inte har en som är vädertålig, är det faktiskt inte jobbigt att plocka in och ut den efter väder.

5. Satsa på växtlighet
Växtlighet är en stor del av inredningen och trenden med gröna växter håller fortfarande i sig. Stora gröna träd som fikon och oliver förhöjer känslan av medelhavsträdgård som är väldigt mysigt. Det är alltid trevligt med växter som har ätbara inslag.

sara widman Matplats2 Matplats3 vardagsrum1 Vardagsrum2 Vardagsrum3 Vardagsrum4
Foto: Cuprinol
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

2 svar på ”Sarah Widmans enkla tips till den mysigaste uteplatsen

  1. Jag letar soffa och såg denna fina till uteplatsen. Var får jag tag på den?

  2. Pingback: Långbord, långbord och … ja, se själva | Husligheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *