Ser ut som musik. Låter som konst. IKEA introducerar nya SYMFONISK Tavelram med wifi-högtalare som en del av det långsiktiga partnerskapet med Sonos.

Tillsammans vill IKEA och Sonos demokratisera musik och ljud i hemmet så att de många människorna får en förbättrad lyssnarupplevelse. Med nya SYMFONISK Tavelram med wifi-högtalare fylls hela rummet med ljud.

Forskning visar att många människor upplever musik som den enskilt viktigaste ingrediensen för att skapa rätt atmosfär hemma. IKEA och Sonos ser vikten av ljud och de positiva effekter som de har på livet hemma. Genom att kombinera IKEAs heminredningskompetens med Sonos expertis inom hur man skapar en kvalitativ upplevelse och högtalare får man SYMFONISK som blandar fantastiskt ljud med fantastisk design.

Precis som SYMFONISK Högtalarlampa och SYMFONISK Bokhyllehögtalare som introducerades i IKEAs sortiment 2019, är dessutom SYMFONISK Tavelram med wifi-högtalare ett konstverk som sömlöst passar in i hemmet. Högtalaren finns i en svart respektive vit version med utbytbara fronter för att erbjuda en rad olika utseenden.

 – Den utrymmessnåla tavelramen med wifi-högtalare kan hänga ensam på en vägg som ett iögonfallande verk, matchas med konst på väggen, placeras på en hylla eller på golvet lutandes mot väggen. De utbytbara fronterna gör det enkelt att välja en stil som passar ditt individuella hem, säger Stjepan Begic, produktutvecklare på IKEA of Sweden. Som en del i ett växa IKEAs sortiment inom Home smart, bidrar den nya högtalaren till vår ambition att möjliggöra en smartare vardag hemma för de många. 

– Varje SYMFONISK högtalare kombinerar Sonos ljudupplevelse med IKEAs design på överraskande många nya sätt och skapar nya produkter som inte något av företagen skulle skapa själv, säger Sara Morris, Principal Product Manager hos Sonos. Sonos akustiska design betyder att SYMFONISK Tavelram med wifi-högtalare låter fantastiskt för att ha en så kompakt form och Sonos-appen betyder att det är enkelt att installera och enkelt att använda. Detta långsiktiga samarbete fortsätter att leverera nya spännande idéer som för med sig fantastiska lyssnarupplevelser hem världen över– vi ser framemot att leverera fler unika produkter tillsammans i framtiden.

SYMFONISK Tavelram med wifi-högtalare kopplas upp mot wifi och kan användas som enda ljudkälla i rummet eller sammankopplade med andra produkter från SYMFONISK-sortimentet eller andra Sonos-produkter.
Precis som tidigare SYMFONISK-produkter är även den nya högtalaren del av Sonos system, vilket betyder att lyssnare kan koppla upp sig mot fler än 100 strömningstjänster samt hela Sonos sortiment. Från och med den 15 juli 2021 finns SYMFONISK Tavelram med wifi-högtalare att köpa i samtliga varuhus i Sverige och på IKEA.se.

Med nyfikenhet, samma värderingar och passion för fantastiska produkter, fortsätter IKEA och Sonos att utmana varandra för att hitta nya lösningar som förhöjer livet hemma genom ljud och musik

Vad är SYMFONISK?
SYMFONISK är en serie wifi-högtalare. I serien ingår bildramen SYMFONISK, men även SYMFONISK bordslampa med högtalare och SYMFONISK bokhyllehögtalare. Samtliga produkter i kollektionen SYMFONISK är kompatibla med Sonos andra nuvarande produkter och kan styras med hjälp av Sonos app.

Vad är Sonos?
Sonos är världens ledande företag inom ljudupplevelser. Genom att uppfinna trådlöst ljud för flera rum hjälper Sonos och deras innovationer världen att lyssna bättre. Detta genom att ge människor tillgång till innehållet de älskar och låta dem styra detta precis hur och var de själva önskar.
Sonos – känt för att erbjuda en enastående ljudupplevelse, tankeväckande designestetik, användarvänlighet och en öppen plattform – gör därmed ljud tillgängligt för alla. Sonos har sitt huvudkontor i Santa Barbara i Kalifornien. Läs mer på www.sonos.com.

Säljstart: 15:e juli 2021 på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus.
Foto: IKEA

Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *