Skandinavisk design i fokus när Skansen gör en kollektion till Åhléns

Nu lanserar Åhléns ett designsamarbete med Skansen, världens äldsta friluftsmuseum. Skansen har skapat en unik kollektion som blickar tillbaka på Sveriges och Åhléns historiska arv. Inspirationen är hämtad från sockendräkten i Åhl, där Insjön är centralort, där Åhléns grundades för över 100 år sedan.

– Skansen har ett fantastiskt kulturhistoriskt arv i sina samlingar som vi vill att fler ska få ta del av. Genom samarbetet med Åhléns har vi möjlighet att visa delar av den mönsterskatt som finns hos oss. Vi kan se att influenser från omvärlden tidigt påverkade våra sockendräkter. Hättan från Åhls sockendräkt har till exempel ett mönster av vackra påfågelfjädrar som vi använt oss av i kollektionen för Åhléns säger Anna Bodén, enhetschef Försäljning på Skansen.

Sortimentet består av heminredning – kuddar, brickor, underlägg och kökstextilier, skafferi-varor såsom senap, sillkryddor, karameller, kakor och även modeaccessoarer. Mönsterbilden kommer från sockendräktens hätta, liv och förkläde. Förutom den exklusiva kollektionen kommer även utvalda produkter från Skansenbutiken och en ny kollektion med grafiskt svartvitt mönster att säljas på Åhléns under perioden.

– Både Skansen och Åhléns har ett långt historiskt arv och det känns väldigt kul att tillsammans hylla svenskt hantverk och Åhléns ursprung. Kollektionen är tänkt för konsumenter som uppskattar svensk design. Vi ser också en ökad andel turister på våra varuhus som efterfrågar den här typen av produkter, säger Carina Nibrant Hjulström, affärsområdeschef Hem på Åhléns.

Produktlinjen kommer att finnas på Åhléns nya e-handel, åhlens.se, samt i egna Pop-up butiker på Åhléns City i Stockholm och Göteborg.

skansen och åhlens
Foto & Text: Skansen

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *