Sofistikerad lyx och en helt ny ytfinish när Cooee Design presenterar nyheter

Svenska design- och inredningsföretaget Cooee Design visar i samband med nyhetslanseringen hösten 2020 att de går i bräschen för branschen! Den pigga och nytänkande uppstickaren från Småland fortsätter samarbeta med skandinaviska formgivare och utökar nu sitt sortiment av inredningsdetaljer i keramik. Höstens nyheter presenteras i lyxig metallic samt i sofistikerade och jordnära toner. Keramikens silkeslena yta har blivit ikonisk och är det som starkast förknippas med varumärket idag. Höstkollektionen bjuder på inte mindre än två nya designsamarbeten, åtta nya produkter samt en helt ny finish – electroplated.

Drift
I samarbete med den norska konstnären och skulptören Anders Pfeffer Gjendal har Cooee tagit fram kollektionen Drift. Drift består av två nya vasformer i keramik med våginspirerat mönster på utsidan i en ny, sandliknande yta. Vaserna kommer i färgerna; Vanilla, Walnut och Pepper. I samarbetet har Pfeffer Gjendal skulpterat de vågliknande mönstret i trä som sedan översatts till keramikvaser för Cooee. Vaserna har mjuka linjespel, vackra proportioner och en taktil, sandliknande yta. Vaserna lanseras i två olika storlekar, båda med vattentät insida och en utsida i färgerna: Vanilla, Pepper och Walnut. Färg och textur förankrar kollektionens DNA och andas design och natur.

Om Anders Pfeffer Gjendal
Anders Pfeffer Gjendal är en respekterad konstnär och träskulptör från Norge. I sin ateljé i norska Asker skapar han objekt i trä och sten. Det är från den lokala naturen han hittar materialet han jobbar i, främst ask, ek och granit. I samarbetet med Cooee har Pfeffer Gjendal skulpterat i trä och produkten har sedan ”översatts” till Cooee’s keramik och kollektionen Drift. Anders var nominerad till Främsta Konsthantverkare 2020. Han är medlem i den Norska Bildhuggarföreningen och i Norska Bildkonstnärer.

Lykke One och Lykke Three
I samarbete med den danska arkitekten Tim Torp Hansen och Studio 5’7 presenterar Cooee ljusstakarna Lykke One och Lykke Three. I form av en evighetsknut i keramik släpps dessa ljusstakar i färgerna: Black, Sand, Dark Silver och Gold. Lykke One är en ljusstake för ett ljus och Lykke Three har plats för tre ljus. Med inspiration ifrån seglarvärlden och dess knopar, har Torp Hansen skapat en enkel, men komplex, geometrisk form – evighetsknuten. Viljan att designa ett tidlöst objekt med en fin balans mellan det nätta i ljusen och tyngden i knuten av keramik. De utgör ett vackert, skulpturalt objekt även när ljusen ej är tända.

Om Tim Torp Hansen
Tidigt år 2020 startade arkitekten Tim Torp Hansen studio 5’7, beläget i Köpenhamn, med mottot att bra design alltid är en bra blandning av dåtid, nutid och framtid. Studion är känd för sin förmåga att designa med en fin balans mellan estetik, kvalité och överraskning på högre nivå. Med inspiration ifrån seglarvärlden och dess knopar skapade Tim Lykke One och Lykke Three.

Knot Table Large och Knot Table Small
Knot Table Large och Knot Table Small är objekt i keramik i formen av en evighetsknut. En tekniskt utformad produkt där varje knut är handgjord. Knot-kollektionen har en mycket teknisk tillverkningsprocess och varje verk kräver manuellt arbete. Knot lanseras i två olika storlekar, Large och Small och finns i fyra färger: Black, Sand, Dark Silver och Gold.

Electroplated
Som ett vackert komplement till den ikoniskt, matta ytan lanserar Cooee en ny finish: electroplated keramik. En metallisk, lyxig yta som ger en ny dimension till hela sortimentet. Electroplated finishen kommer i färgerna Dark Silver och Gold och presenteras på nyheterna: Lykke One, Lykke Three, Knot Table Small och Knot Table Large men även på Pillar Vase 24 cm och Pillar Vase 32 cm som finns i sortimentet sedan tidigare.

Paper Star och Paper Flower
Paper Star och Paper Flower är vikta pappersdekorationer i färgerna: Coffee, Sage Green och Sand. Silvertråd är fäst i varje ornament som mäter ca 10 i diameter.

Foto: Cooee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *