Tävling! Vinn julklapp från Georg Jensen

Vi har det stora nöjet att tillsammans med RoyalDesign ha en julklappstävling. Nu har du chansen att vinna den klassiska skålen Bloom (värde 1 599 kr) eller ljusstaken för fyra ljus (värde 999 kr) från Georg Jensen. Ta chansen och vinn tidlös vacker dansk design som håller år efter år. Två vinnare ligger i potten 🙂

Svara på dessa frågor för att vara med i tävlingen!
(skriv i kommentarsfältet nedan, du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

1. Gilla Trendspanarna och Royal Design på Facebook
2. Beskriv kort vad julen betyder för dig!
3. Vilken vill du ha om du vinner. Skålen eller ljusstaken?

Tävlingen pågår tom 8 December 2013

Lycka till och en stor varm kram från oss!
Önskar Jenny & Linda, Trendspanarna.nu & RoyalDesign

137 svar på ”Tävling! Vinn julklapp från Georg Jensen

 1. Julen är en tid då vi ska ta vara på varandra och mysa med nära och kära, julen är både värme och kyla det är kärlek och minnen från barndommen. Jul är även att man glädjer en person en del väljer att ge julklappar andra att bara visa kärleken genom att visa att mab tänker på personen 🙂

 2. Jul är minnen, mys och traditioner. För mig är lillejulafton (23e) nästan bäst! Ingen stress och så har vi traditionen att BARA vara familjen med julklappsverkstad och uppersittarkväll… mycket roligt, tisseltassel, rimmande, gott att äta mm mm
  Om jag vinner skulle jag vilja ha …svårt val!! Båda är ju såååå fina…. skålen kanske 😉

 3. Gillat båda två!

  Julen för mig är nog mer att minnas dem man förlorat under åren. En tid till återblick och eftertanke.

 4. Gillat på Facebook

  Julen får mig att tänka på min barndom.
  När jag var liten älskade jag julen, dagarna innan var bara en enda lång fantastiskt pirrig väntan.
  När julen äntligen kom var man överlycklig. Man fick träffa sin familj, äta god mat, träffa den stora, läskiga tomten och så fick man massa julklappar.
  Fantastiskt!

  Jag älskade ljusstaken. Har aldrig sett något liknande, riktigt ball!

 5. Gillar båda sidorna på FB. Julen för mig betyder frid. Det låter lite kristet sådär, men det är verkligen den enda dagen på året jag känner det där som kallas frid. Stressar ihjäl mig årets andra 364 dagar med heltidsjobb som sjuksköterska, två små barn och en man som jobbar borta och nån slags perfektionistisk ådra jag dras med. På julafton lägger jag fötterna på bordet och bara slappar med gott samvete.

  Om jag hade turen att vinna skulle skålen passa fantastiskt bra här hemma!

 6. Julen betyder att jag får träffa min farmor som jag längtar så efter.

  Gillar båda sidor på FB och gillar Bloom-skålen 🙂

 7. Jag har gillat båda sidorna på Facebook 🙂

  Jul för mig handlar om omtanke och närhet. Det är en tid då man lägger allas tillkortakommanden åt sidan och accepterar att alla är med och får samma utrymme! Huvudsakligen handlar det om mänsklig värme, hur cheesy det än låter. Att det ofta inkluderar en liten klapp är bara en bonus 😉

  Jag önskar helst vinna den härliga skålen, som framförallt min mamma skulle uppskatta väldigt på köksbordet!
  Mvh Anna

 8. Julen betyder jättemycket för mig. Den är väldigt speciell för min dotter föddes på julaftonskvällen för i år 24 år sedan. Det var magiskt. Hon fick en liten tomteluva av röd gasväv på huvudet. Sen dess firar vi hennes födelsedag fram till 14-tiden, sen blir det “vanlig” julafton.
  Om jag har turen att vinna skulle jag välja ljusstaken.

 9. 1. Gillar båda sidorna på Facebook.
  2. Jul= familj för mig. Är mycket familjekär och älskar att umgås med familjen..
  Doften av julgranen, tända ljus, skinksmörgås och familjen.. Gärna gnistrande vitt av snö utanför fönstret.. Blir inte mycket bättre än så denna härliga årstid!
  3. Båda är fantastiskt fina! Men med tanke på att det är de tända ljusens tid sånmåste jag nog välja ljusstaken.. 🙂

 10. Jag gillar båda sidorna på FB (Annika Nilsson)

  Julen är min andningspunkt i livet. Det där med att julen skulle vara stressig finns inte en tillstymmelse av i vår lilla familj. Vi bara är. Vi njuter av varandras sällskap, vi pusslar pussel och spelar gamla hederliga sällskapsspel. Vi lyssnar på skön julmusik, läser högt ur böcker och bara njuter. Inga måsten, ingen stress, bara ljuvlig ledighet och samvaro!

  Skålen gillade jag skarpt!

 11. Gillat sidorna på FB!

  Julen för mig är en lugn tid av gemenskap med nära och kära, med ljus och mys i vintermörkret, god mat, julgodis, lussekatter, glögg, varma färger och promenader i ett snöglittrande landskap.

  Tycker ljusstaken är fantastiskt vacker, vore roligt att vinna den!

 12. Hej!

  Har gillat RD och er på Facebook, och glad är jag att jag gjorde det! Älskar dansk design, och uppskattar att få tips om designers och hemsidor som jag troligen inte hade hittat på egen hand.

  Julen är min absoluta favorithögtid på året. Jag har så många fina julminnen från min uppväxt – allt från att klä granen kvällen innan julafton, till julmusiken i bakgrunden till ögonblicket då släkten anlände och det började bli dags att sätta sig till bords. Jag har till och med lärt mig att med viss uppskattning minnas den skrämmande fula tomtemasken som vår välmenande granne hade på sig när han kom för att dela ut julklapparna efter Kalle Anka, men det tog några år innan jag lyckades med det.
  Nu när jag är vuxen (nåja…) har jag inte börjat älska julen mindre. Jag och mina familjemedlemmar lever alla hektiska liv på olika orter i Sverige, och julen har blivit vår stund på jorden då vi får mötas, slappna av och bara vara “familjen”. Julen ser inte längre likadan ut som när man var liten, men den har inte blivit sämre – bara annorlunda. Det är fortfarande min favorittid på året, och jag ser alltid fram emot att få packa ihop det nödvändigaste, lämna studentlivet i Uppsala ett tag och åka hem till mina föräldrar och bara njuta av julstämningen.

  Dynamon bakom alla fantastiska julaftnar jag varit med om är utan tvekan min älskade mamma. Hon är en sådan underbar person som alltid gör allt i sin makt (och lite till) för att alla ska trivas och ha det bra, men dessvärre glömmer hon ofta bort sig själv. Därför skulle jag gärna vilja vinna den vackra skålen så att jag kunde ge henne den i julklapp. Hon är en stor beundrare av Georg Jensens designer, men hon beundrar dem mest på avstånd, eftersom hon sätter sina egna önskemål i sista rummet och aldrig skulle “våga” köpa något liknande till sig själv. Skålen vore den perfekta presenten till mamma, och jag kan verkligen se framför mig hur glad hon skulle bli över att få den.

  Önskar er en riktigt god jul!

 13. Jag gillar skålen av GJ

  Julen kommer med ljus och hopp hit upp till Norrland. Nu tänder vi doftljus i massor, pyntar och bakar inför dopparedagen. En varm skön känsla av kärlek och närhet finns i mitt bröst.

 14. 1. Gillat båda sidorna.
  2. Julen betyder att äntligen få åka upp till min familj i Norrland som jag nästan aldrig träffar. Äta av mammas goda mat, lyssna på peter jöbacks julskiva, skidåkning, allt för många julkakor och prat, massa långa pratstunder med mina systrar och mamma över en kopp glögg. (I år får jag dock fira julen på mitt jobb och åka upp i mellandagarna)
  3. Ljusstaken skulle gärna ställa på bordet hemma hos mig!

 15. Jul, jul, strålande jul… Julen för mig handlar om att ge, inte av de saker som kan köpas för pengar, utan av min egen tid. Familjen och vänner är det viktigaste vi har, så de jag inte hör av så ofta under året får ett telefonsamtal, julkort eller besök i juletid.

  Jag har slutat köpa julklappar till kompisarnas barn, utan skänker hellre en peng till Unicef i deras namn, det känns bra!

  Ha en fin jul!

 16. Julen är en mysig tid,
  med ljus och frid.
  Mycket snö som glittrar och glimmar,
  vi har bakat, pyntat och på julklappar vi rimmar.
  En stjärna i fönstret, ett ljus på varje bord,
  lingonkrans på dörren, en sång och glada ord.
  När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
  och alla är så glada att fira första advent.
  När andra ljuset brinner vi julklappar syr
  och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.
  När tredje ljuset brinner är snart Lucia här,
  hon bjuder på kaffe om bud om Julen bär.
  När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran
  och alla barnen räknar, dan före doppar dan.
  Sen julafton kommer som vi väntar på
  och alla blir så glada att klappar ge och få.
  Mys, Julmat och Kalle Anka,
  Tomten på dörren bankar!
  -Finns det några snälla barn?
  -Jaaa…skriker alla och vi dricker glögg och äter mandelflarn.
  Julklappar är ju en riktig hemlighet,
  att under granen låg ett efterlängtat paket?
  Tänk om Tomten skulle vara så snäll
  att han kom med skålen Bloom till mig på julaftonskväll!
  Både skålen och ljusstaken är så fina,
  hoppas verkligen nån av de blir mina.
  Det är inte ett lätt val,
  oavsett så blir hemmet blir stilfullt och lyckan blir total! <3

 17. 1) Gillar
  2) Julen betyder familjetid. Snö, sovmorgon, härliga frukostar med tända ljus. Det betyder gemenskap, praliner och knastrande brasa. Julen betyder många kramar, härliga överraskningar och doft av gran i huset. Julen betyder även förväntan och spänning, bubblande lycka i magen men även en dos av stress och krav. I slutändan betyder julen för mig MYCKET. Och jag hoppas den där barnsligt, glada känslan förs över till min son.
  3) Skålen

 18. Hej tjejer!

  Jag vill såå gärna vara med i tävlingen och hoppas att få vinna den såå oerhört vackra skålen. Ljusstaken och är också underbar men skålen kan vi njuta av hela året och har dessutom ont om skålar – så både sallad – frukt och godis, mm skulle vi fylla skålen med om jag hade den stora lyckan och turen att få vinna!

  Jag gillar båda sidorna MASSOR på Facebook och har delat tävlingsinlägget offentligt på min facebooksida i namnet Maud Sundgren (se länk nedan)

  https://www.facebook.com/maud.sundgren1/posts/10151906059708423*

  Julen betyder och har alltid betytt GLÄDJE för mig. För då samlas hela min älskade familj och vi får umgås och mysa hela helgen. Många goa skratt, god mat, julotta, sällskapsspel men också tid för tända ljus, stillhet, sinnesro och eftertanke. Viktigt för mig! Många som inte har lyckan att ha det så bra som jag har det och tycker att vi alla ska tänka på det och ägna en tanke till dem som är mindre lyckligt lottade!

  Tack för en fin tälving och med tillönskan om en underbar december månad och en riktigt GOD JUL!

  Kram från mig
  Maud

  • När jag som tomte går till barn som inga syskon har
   och ser deras ögon lysa, det får mig att som tomte
   skrocka och mysa.Då är det jul.

   Ljusstaken blir mitt val

 19. Julen är väl den mysigaste helgen på hela året 🙂
  Träffa släkten äta mysa och umgås.
  De bästa av allt är att i år så är de första julen för mitt första barnbarn så de ser jag fram emot.
  Jag skulle vilja vinna ….. ljusstaken 🙂 Den skulle jag inte behålla själv utan den skulle min dotter
  få som älskar den stilen 🙂 skulle passa perfekt i hennes hem 🙂
  Nu håller jag tummar och tår 🙂

 20. 1. Gillar på facebook!

  2. Julen nuförtiden betyder att mina barn är superglada och pirriga hela december. Det är underbart att se julen genom deras tindrande ögon. Låter klyschigt, men tindra är faktiskt ett bra ord för att beskriva det är glada glittret i ögonen. Imorse drog de på sig kläder själva före frukost och gick ut på tomten i snön. Det händer bara i december.

  3. Ljusstaken önskar jag mig- älskar Georg Jensen

 21. Jul är en kristen högtid då man går till kyrkan i advent och sjunger de kära julpsalmerna och julottan då man sjunger de psalmerna. Däremellan pyntar man under advent och har en massa glöggfester och julbestyr att beställa innan den stora julaftonen och julfriden infinner sig tillsammans med barn och blomma och kanske en del släktingar. En vacker skål på ett vackert dukat bord känns lite festligt mitt i allt rött och grönt och skålen skiner och glimmar som julgransljusen och kulorna

 22. Pingback: Påminnelse! Tävling – Vinn julklapp från Georg Jensen ‹ Dansk inredning och design

 23. Julen= mys och pys. Vi har slutat med julklappar till oss, dottern som studerar får bil och hästförsäkring. Vilket hon uppskattar enormt.Någon kan få en julklapp om man sprungit på något exceptionellt just för den personen. Lite julblommor eller godis vid “bjudningar”För övrigt : bara mat och bak som vi gillar inga stora mängder med överdäst kropp. Slappa och mysa med nära och kära samt katt och häst. Kolla gästerna vi fågelbordet. Allt från fasaner till sidensvans och dommherre samt rådjuren som är där och förser sig med lite smågott.

 24. Under julen myser vi och tackar för ett år till här i livet, som kronisk sjuk mamma och son tar vi ingenting för givet. På julbordet är skinka det mest geniala, det fulländar julen och gör den till den mest fenomenala. Glitter och ljus hör julen till och gör den minst sagt sagolik, men bara jag har min familj vid min sida så blir den magnifik!
  Skålen från Georg Jensen har slagit mig med storm, jag faller för designen och älskar dess form! Att få vinna vore så hiskeligt kul, i vilket fall önskar jag er en riktigt fridfull jul!

  ..jag har gillat samtliga sidor på Facebook som Michelle Gogartz. Tack för chansen!

 25. Skulle gärna vilja vinna ljusstaken till min mamma.
  Julen för mig betyder kärlek, glädje till familjen. Att umgås med familjen, ge varandra presenter och äta god julmat med familjen.
  Min mamma har alltid ställt upp för mig, alltid funnits för mig och gjort allt för att jag ska få en bra uppväxt.
  Jag skulle vilja ge mamma något hon skulle vilja ha väldigt mycket.
  För en student som mig har man knte pengar till att köpa något som visar iallafall en bråkdel av hur mycket jag älskar min mamma och är tacksam för henne.
  Därför hade denna ljusstake varit perfekt att ge henne, både för henne som hade blivit superlycklig och för mig, som hade blivit gråtfärdig av att kunna ge henne något hon förtjänar.

 26. Julen fick en ny mening för mig när jag träffade min sambo och numera fästman. Från att tidigare verkligen avsky jul då det när jag växte upp bara innebar ångest, lögner och en familj som bestod av spillor och trasiga individer till att faktiskt riktigt uppskatta jul nu. min sambo fick mig att inse att jul betyder att få vara med personer som får mig att må bra, oavsett om det är vänner, familj eller någon annan. Att under en högtid få dela glädje och fina stunder med andra. Något som jag verkligen lärt mig upskatta då jag aldrig fick uppleva detta när jag växte upp. Min fästman räddade mig och fick mig att inse värdet av vad jul är. Så numera betyder jul glädje för mig, något jag även vill föra vidare till mina framtida barn.

  jag skulle vilja vinna skålen då den är så fantastiskt vacker!

  trevlig helg!

 27. Gillar Trendspanarna.

  Julen för mej är att få vara tillsammans med barn och barnbarn, men också att i lugn och ro tända ljus och få tänka tillbaka på allt fint jag haft tillsammans med föräldrar, syskon och annan släkt och vänner som inte längre är i livet. Så mycket gott jag fått till mej i både ord och handling av dessa personer. Så mycket gott vi haft tillsammans. Så mycket roligt vi gjort. Sorgligt är det däremot att mötas av all oro som finns ute i världen och veta att jag har det så bra och så många vuxna och framförallt barn har det svårt. Tänk om vi kunde dela med oss lite mer av allt det vi har.

  Om jag har turen att vinna skulle jag önska mej ljusstaken.

 28. Vad julen betyder för mig?
  Jo minsann, det är en stor grej!
  Att träffa släkt och vänner,
  Plus några andra som jag känner.
  Klockan 3 kollar vi på kalle Anka
  Innan tomten på dörren banka
  Grisen har såklart ett äpple i mun
  Får man inga klappar, ja då har man varit dum.
  Senare på kvällen gnistrar snön över taket
  Och vi ska bada tunna, nej det blir självklart inte naket!
  Glöggen ska vi förstås också dricka,
  Mamma serverar den på sin fina bricka.
  God Jul och Gott Nytt År
  Hoppas jag den fina skålen får!

  Tack och Hej
  Nu räcker det för mig!

 29. 1. Gillar Trendspanarna skarpt. Kollar varje gång jag går in på webbplatsen.

  2. Julen är dofter och ljus! Gran, glögg, skinka , senap. apelsin, kryddnejlika, lussekatter, allt blandas o blir en JUL-doft!
  Sen massor av levande ljus och blommor och fina ulltomtar och vit snö utanför fönstret!
  Bastu och smakprov av den nygriljerade skinkan lvällen före julaton.
  Förväntansfulla barnbarn som vaknar i svinottan för att kika på julklapparna under granen och sen en LÅNG väntan på tomten.
  Julen är också skön musik och samvaro med våra kära och tankar till de som inte är med oss.

  Om jag vinner vill jag ha ljusstaken!

 30. Jag är född på julafton för 66 år sedan, inte nog med det, jag heter Staffan, som Staffan var en stalledräng och Nils som en riktig tomtenisse! Så det tror jag det – att julen betyder väldigt mycket för mig!
  Skålen skulle jag vilja ha!, om jag får välja?

 31. Åh, ännu en underbar tävling med drömvinster 😀

  1. Gillar alla sen tidigare – Britta Högström
  2. Mitt i mörkret tänds det ljus överallt. Den magiska julaftonsmorgonen ger mig alltid en skön magisk känsla då jag ser för första gången den vackra granen lysa i mörkret innan dagsljuset kommer.
  3. Skulle bli överlycklig för vilken av dem, de är lika underbara!

 32. Julen är ljusets högtid då blir det mycket focus på just det och mysfeelingen är på topp. Tankar går till mindre lyckligt lottade och det känns extra viktigt att få bidra med något ! Choklad och skumtomtar går kanske extra mycket i dessa tider och därav skulle jag önska den vackra “Georg Jensen” skålen att få pryda bordet med !

 33. Georg Jensen skål skulle jag vilja vinna.

  Julen för mig är möjligheten att se allt mys – och att både själviskt och osjälviskt ta till sig det.
  Mörkret ger en möjlighet att tända ljus, kylan ger en möjlighet att känna värmen under en mysig filt, lussekatter och pepparkakor sätter sig som bummull kring hjärtat och familjens kärlek lyser om möjligt starkare.

 34. 1. Gillar båda sidorna på facebook 🙂
  2. Julen för mig är äntligen lugn å ro, god mat med underbart sällskap av närmaste familjen.
  3. Skulle jag vinna så skulle jag helt klart välja den vackra skålen!

 35. Julen för mig är en bahandlings-kur. Denne består av julgodis för magen, bakandet för träning, pyssel för kreativitet , pynt för välbefinnandet, ljus för mys, sång för ro och familjen min står för kärleken.
  Denna kur gör susen och spelar man sina kort rätt så klarar man sig med gott mått hela året tills nästa års jul-behandling.

  ALL Georg Jensens design är skrivet överst på önskelistan. Men skålen Bloom är givet vackrast.

  God Jul!

 36. Önskar mig den vackra skålen som alltid skulle pryda sin plats varhelst man än placerade den ! Julen för mig betyder omtanke om sina nära och kära men också en tanke till de som inte har familj eller vänner , därför är det viktigt att vi alla gör ngt för ngn om inte i det stora så kanske i det lilla ….

 37. Julen är en tid då det är mycket mys och pyssel med familjen. Den härliga känslan man får när man sitter och bakar lussebullar med familjen, kollar på luciatåg, julklappsshoppar och njuter av allt julpynt – det är julen för mig!

  Gillar sidorna, Christine St.

  Hade valt den coola skålen!

 38. Gillar båda sidorna!

  Julen för mig är hela advent, kanske till och med en vecka innan första advent. Och lite grann hela hösten. Det handlar om att pyssla, mysa, friska vinterpromenader. Skämma bort sina nära och kära. För var år har fokuset kommit att bli mer utspritt över december istället för att allt låg på julafton förr. Det är en tid att ladda batterierna inför det nya året som kommer.

  Om jag vinner önskar jag mig ljusstaken!

  God jul och advent!:)

 39. Gillar och gillar! 🙂
  Julen är glitter, glögg, godis, gemenskap och PAKET!!!
  Ljusstaken är ju fantastisk!

 40. 1. Gillat på Fb.

  2. För mig betyder julen ett tillfälle då jag kan samlas med mina barn, syskon och övrig släkt som annars bor på olika ställen i landet. Tända ljus och att vara tillsammans, äta gott, ha mycket tid för varandra, spela spel och titta på film (helst gamla där vi kan skämten och replikerna utantill). Särskilt mycket betyder det i år då det är första julen då vår mamma inte längre finns med oss.

  3. Vad jag vinner spelar ingen roll

 41. Julen är kvalitetstid med de jag älskar, att i lugn och ro njuta av god mat i stället för att i stress slänga i mig microvärmda jobbluncher och överkokt pasta till middag alldeles för sent, en chans att inte bara säga utan visa min sambo hur mycket han betyder för mig, en chans att koppla ned. Julen är att knyta samman min barndom med min nutid och drömmarna om vad min framtid kan bli. Julen är lycka.

  Vill gärna vinna den vackra ljusstaken så den kan skänka sken i vintermörkret.

 42. Julen för mig betyder att jag måste arbeta,
  städa,laga mat, hugga gran & efter julklappar leta.
  De flesta släktingar tar detta för självklart ,
  och jag tror faktiskt att jag strejkar snart..
  Det sista är att tända ljus på alla gravar,
  och då är jag så trött så att jag snavar.
  Att sen julen är en av våra mysigaste traditioner
  med pynt, gröt, skinka & vacker musik i toner.
  Det märker jag knappt där jag står med alla matrester
  & på julafton bara fantiserar mig långt bort på semester.
  Vinner jag önskar jag skålen för det är risk jag ljusen glömmer,
  där jag efter alla bestyr i jul helt utmattad står och drömmer.
  God Jul i alla fall!

 43. 1. Gillat!

  2. Vår speciella jultradition är att vi samlar ihop släkten på julafton varje år, det uppskattar jag så mycket. Jag tycker det är så himla trevligt att ha alla samlade. Vi ser som vanligt på Kalle Ankas Jul med de små, dekorerar pepparkakor med glasyr och strössel, dukar upp en stor julmiddag och slutligen öppnar vi presenter. Julen för mig handlar om att ha alla nära och kära samlade.

  3. Ljusstaken var fruktansvärt snygg. Den vill jag ha!

 44. Hej!
  1. GILLART!!

  2. Julen för mig innebär RESA! Varje jul sedan flera år tillbaka försöker jag och sambon att resa iväg någonstans. Helst till en varm plats där vi kan undvika all julhets hemma. Umgås med nära och kära gör vi ju resten av året så det här har blivit tiden då vi tar hand om varandra!

  3. Jag skulle bli överlycklig om jag vann skålen!!

  Hälsningar
  Lisa

 45. Julen för mig är frid. Det är känslan av lycka när man får gå upp tidigt i ett nybonat hus, inandas doften av tomtegröt, studera de rödklädda tomtarna som smugit sig in i husets alla vrår. Att tillsammans med sin familj och sina släktingar få skratta tillsammans, äta gott, läsa julevangeliet och påminnas om varför vi gör det vi gör. Julen är för mig en fridens högtid.

 46. Jul för mig betyder ljus i mörkret- både ordagrant och bildligt. Vi pyntar och gör det fint omkring oss när vädret är som kallast och dagarna som längst. Härliga textilier, prydnader som gått i arv och nybakade lussekatter. Doften sprider sig genom hus och utanför varje cafe. Vi väljer också att stanna till- se varandra. Köpa dendär tidningen som mannen utanför Ica alltid står med. Lägga några tior extra i Rädda-barnen bössan. Ta tid sig tiden att ringa det där samtalet till mormor som blir så glad. DET är jul för mig.

  Jag skulle så gärna vilja vinna skålen Bloom till min fina mamma som älskar dansk design. Med studentbidraget kommer man dessvärre inte särskilt långt, så jag hoppas att få lite hjälp på vägen!

  /Agnes

 47. Julen för mig betyder precis som för många andra att samla nära och kära,
  eftersom vardagen i sig försöker på oss alla att sära.
  Att få lite avsatt tid för mig som student att åka hem och lämna allt bakom mig,
  för en stund i alla fall, det är en stor grej.
  Det är inte julklapparna i sig som är det viktigaste för oss,
  även om man alltid på paketen går loss.
  Sällskapet, maten och traditioner ger mig lycka,
  och julmusiken får alltid mina ben att rycka!

  Ljusstaken skulle gärna få pryda min 1:a här i Linköping! Jag har precis flyttat ner hit och vill inte ta slut på alla mina pengar på inredning, även om jag har spanat in båda dessa skönheter tidigare! Jag gillar även på facebook som Martina Andersson (https://www.facebook.com/martina.andersson.568)

  Ha det bra! 🙂

 48. 1. Gillat

  2. Julen är för mig umgänge, vila och mat. Tända ljus och fyllda fat. En kall promenad på snöig gata, att med älskade maken verkligen få tid att prata. Att med barnen få spela spel och extra mycket tid till kel. En tur i skidspåret med röd näsa. Att sitta i soffan under en filt och läsa. Ja den innehåller helt enkelt det mesta, och framförallt kvalitetstid med de bästa.

  3.Då jag redan har den underbara skålen så väljer jag ljusstaken.

 49. Gillar allas facebook sidor 😉

  Jag gillar inte julen, den påminner mig om att jag är ensam. Min far gick bort när jag var ung och min mor bort utomlands. Har inga syskon och knappt någon nära familj. Men jag gillar december månad, för då fyller jag år. Julen känns som en familjehelg och vi som saknar familj hamnar liksom lite utanför.
  Jag vill gärna vinna skålen som min födelsedagspresent 17/12.

 50. 1. Gillar!
  2. För mig betyder julen en tid för tillfällen att umgås, äta gott och nyss lite extra med nära och kära.
  3. Har jag den stora turen att vinna så önskar jag mig ljusstaken. Den skulle passa perfekt på matsalsbordet!
  / Vanja.

 51. Wow så vackra!!

  * Jag har gillat på facebook som: Dezirée Andersson Canth
  * Julen är en av mina favorithögtider, vilken också firas ganska traditionellt vilket jag gillar! Känslan man känner på julaftons morgonen, man tänder lite ljus och njuter av gröten tillsammans med nära och kära innan allt stojj drar igång. En tid på året då man får tid att slappna av och njuta efter all stress runt omkring innan. Man får umgås med dom man älskar mest. men kanske har svårt att träffa under vardagen av arbete och liknande. För mig är julen verkligen speciell.. Barnens blickar när tomten kommer in med paketen, Kalle på tv:n.. Ja, underbart!
  * Jag skulle vilja vinna Ljusstaken.

 52. Sedan jag fick barn själv betyder julen allt!
  Vi har familj på var sitt håll i Sverige och julen är den enda tiden vi alla kan samlas.

  Jag hade gärna vunnit ljusstaken. 🙂

 53. Gillar båda på Facebook (Anette Kristoffersson).

  Julen för mig är tid för samvaro med nära och kära samt chansen att få träffa hemvändare som flyttat från orten. Tid för ledighet och få sitta ner i flera timmar med god mat och dryck.

 54. Åhh- jag som älskar George Jensen, så denna tävling kan man inte missa!

  Vem älskar inte julen, älskar att få sätta upp adventsljusstakar och sprida värme i hela hemmet.
  Att få höra barnen fråga efter tomten redan i november.
  Men innhåller stress också, men vad gör det när man får samla släkten och träffa tomten.
  Helt underbart är det! Älskar Julen och jag har alltid gjort det!

 55. Julen betyder att man kan samla alla sina nära och kära som vanligtvis är utspridda över hela landet. Äta god mat och umgås är så mycket mer värdefullt än alla julklappar i världen.
  Ljusstaken för fyra ljus är otroligt vacker och en sådan skulle jag önska mig om jag vann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *