Tävling! Vinn klassisk jul ljusstake från Karen Blixen!

Vi har glädjen att dra igång en tävling där du kan vinna Karen Blixens fantastiska
adventsljusstakar från Rosendahl. De är redan idag en designklassiker och
skapar julstämning och värme i tusentals hem. Ta chansen och förgyll
julen med någon av dessa bedårande ljusstakar. Värdet är 899 kr för silver
och 1 199 kr i guld. Bli en av våra två vinnare!

Tävlingen pågår tom 25 November 2012!

Svara på dessa frågor för att vara med i tävlingen!
 (skriv i kommentarsfältet nedan)
1. Vem har designat silverljusstaken? (Svaret hittar du på rosendahl.dk)
2. Vad är julstämning för dig?
3. Om du vinner vill du ha ljusstaken i guld eller silver?
 
Vinnaren utses av Linda & Jenny från trendspanarna.nu
och Jenny Kesselfors på House of communication.
Beslut kan ej överklagas.
Lycka till 🙂

Jenny och Linda
 -Trendspanarna

113 svar på ”Tävling! Vinn klassisk jul ljusstake från Karen Blixen!

 1. 1. Ole Kortzau
  2. Guld
  3. För mej är julstämning när jag har städat och plockat fram mina advent och julsaker, pyntat med mossa och granris, pyntat gran. Att se snö glittra och ljusen tända. Baka och äta julmat med mina närmaste.

 2. 1. Ole Kortzau

  2. Den bästa dagen är dagen då allt julpynt ska fram vid första advent. Känslan av lugn och ro när jag får strosa runt hemma med julmusik på och dekorera huset med allt advents- och julpynt.

  3. Silverljusstaken är ju helt fantastisk!

 3. 1. Ole Kortzau

  2. Varm glögg med mandel och cederpapparkakaor soffan med min dotter och det enda ljuset är julgranen som är klädd och ett levande ljus på bordet och vi njuter av klassisk instrumental julmusik som gör att vi kan prata och jag läser en julberättelse och berättar om hur min mormor och morfar firade sin jul och vad vi har behållt för traditioner.

  3. Guld, och GOD JUL!.

 4. 1. Ole Kortzau

  2. Julstämning för mig är framför allt olika dofter som jag förknippar med jul. Dofterna av glögg, pepparkakor, eldning i öppna spisen, griljerad skinka, clementiner, nyskurade golv, stearinljus, gran m.m.

  3. Vinner gärna ljusstaken i silver.

 5. 1. Ole kortzau
  2. Ljus överallt, lugn julmusik och vörtbröd med skinka så ofta som möjligt!
  3 Vinner gärna i silver

  vh
  Monika

 6. Ole Kortzau är svaret på första frågan.

  Julstämning är lugn o ro utan stress och detta tillsammans med familjen. Inga måsten med måsten försvinner stämningen och det blir enbart en vanlig helg med lite extra pynt.

  Önskar guldalternativet.

 7. 1. Ole kortzau
  2 stor värme och kärlek, harmoni. Många ljus som lyser upp i alla fönster som tar bort en bit av all mörker. Doft och all glitter och musik som får värje själ att le med ögonen. Och så klart Kalle anka får man inte glömma.
  3 silver

 8. 1. OLE KORTZAU.

  2. JULOTTAN ÄR DET ALLRA VIKTIGASTE – ATT EN GÅNG UNDER ÅRET GÅ UPP SÅ TIDIGT, NÄR DE FLESTA SOVER. JAG TÄNDER MASCHALLER INNAN JAG O MAKEN PROMENERAR TILL KYRKAN OCH SÅ SITTER VI DÄR I VÄRMEN – OCH TÄNKER PÅ HUR BRA VI HAR DET. NÄR VI KOMMER HEM IGEN LYSER MASCHALLERNA SÅ FINT FÖR OSS – OCH ALLA GRANNAR!

  3. GÄRNA DEN I SILVER, TACK.

 9. 1. Designerns namn är Ole Kortzau.

  2. Julstämning för mig är något som inträffar i varje förberedelse inför julafton. Varje år är längtan efter julen lika stor och perioden av längtan lika lång. Stämningen innefattar händelser, känslor och ting. Från när hösten inte längre är höst utan man sakta ser nyanserna av vinter, till toppen av julstjärnan på granen som glimmar tack vare reflektioner från de andra ljusen i granen, till den bitande kylan då det är så kallt att det känns som att man har snöflingor i näsan. Julstämningen är känslan man får när man står under bar himmel, tittar upp mot gatlyktan och ser snön sila ner sakta i ljuset. Julstämningen är julen och kärleken med den.

 10. 1. Ole Kortzau

  2. En fin jul innehåller mina absoluta nära och kära, god mat och massor med snö och brinnande ljus.

  3. Silver

 11. Hej!

  Jag är gärna med i er fina tävling 🙂

  Svar:

  1. Ole Kortzau

  2. Det är ju många saker som skapar julstämning och här kommer väl några. Hela familjen är hemma och vi njuter av en sovmorgon. Under julen får det gärna snöa lite, stora snöflingor som sakta singlar ner på backen. Julbelysningen är tänd och jag hasar runt i mina pyjamasbyxor & raggisar på morgonen ( och på kvällen när man ätit för mycket av allt det goda ). Dofter från hyacinter, glögg och julmat… levande ljus i alla dess former är förstås ett måste! Det råder lugn & harmoni i huset, en av de få dagar på året då t o m. barnen är sams 🙂

  3. Har jag turen med mig så vill jag helst ha ljusstaken i silver, tack!

 12. 1. Ole Kortzau
  2. Julstämning för mig är den värme som sprider sig i hjärtat och ut i vänliga handlingar. Jag skulle vilja ge den fantastiska adventsljusstaken till en underbar vän som vet hur man sprider julstämning hela året. Dessutom har hon en osviklig design känsla, och den är vacker som henne.
  3. silver

 13. 1. Ole Kortzau
  2. Snö, julsånger, julens dofter, stillhet, julotta och inte minst att umgås med familjen och släktingar.
  3. Silver

 14. 1. Ole Kortzau

  2.doften av kryddnejlikor och gran
  gnistrade snöstorm utanför
  väntan på Tomten
  ljuv julmusik i bakgrunden

  3.Silver

 15. 1. Ole Kortzau
  2. Ljus ute och inne, dofter från gran, ljus, glögg, pepparkakor och skinka, kärlek och omtanke i hjärta och sinne.
  3. Silver.

 16. 1. Designern heter Ole Kortzau
  2. Julstämning för mig är när hela familjen samlas kring fikabordet vid Kalle Anka.
  3. Guld

 17. 1. Ole Kortzau
  2. Alla lampor och lykter som finns i de flesta hem, trädgårdar och på stan. Doften av tända tändstickor och gran/ris, smak av kanel.
  3. Silver

 18. 1. Ole kortzau
  2. Möjligheten att varva ner och träffa nära och kära som bor långt bort, denna kombination är julstämning för mig.
  3. Silver

 19. Då julen närmar sig så vet man att det bara finns två sak som gäller.
  Närhet och socialitet. Tänd ljus,sprid värme och dela glädje.

 20. 1. Ole Kortzau

  2. När hela familjen är samlad med julmusik i bakgrunden. Då jag och min syster skämtar och gör julgodis och pyntar granen, mamma som gör världens bästa finska piroger (det bästa på julbordet!) och pappa som sitter och skriver rim till sina paket.

  3. En finfin ljusstake i silver skulle sitta fint.

 21. Hej!

  Svaret på fråga 1 är: Ole Kortzau.

  Julstämning för mig är när jag tidigt på julaftonsmorgonen ser hur ett stilla snöfall bäddar in allt i ett fluffigt täcke. Doften av hyacint och gran sveper in huset i en varm och välkomnande doft tillsammans med stråken av den griljerade skinkan som gjordes klar kvällen innan. I fönstret strålar adventsstjärnan i ett glödande skimmer och amaryllisen står utslagen,vackert röd…
  Jag tar mig en knäckemacka med skinka och ett glas av den goda julmusten och njuter av stillheten då resten av familjen fortfarande sover. Det är så tyst att man kan höra ett barr falla från granen och rassla ner över paketen som ligger där nedanför och väntar..
  Så blir det helt tyst förutom bruset från glaset och då vet man,då känner man i hela kroppen att nu är det jul..
  Skulle jag ha turen att vinna så vill jag ha ljusstaken i guld!

 22. 1. Designen är av Ole Kortzau

  2. Julstämning för mig är ledighet, kvalitetstid med den närmsta familjen, glada och förväntansfulla barn i en mysig atmosfär!

  3. Önskar silver, tack.

 23. 1.Ole Kortzau

  2.
  Julstämning för mig är att ha familjen nära,
  att fira tillsammans med alla mina kära!
  Systrar, barn, mor och far,
  då är julen nästan klar!
  Lite juldofter måste självklart till,
  gran, julmust, skinka och sill!
  Barnens ögon lyser av förväntan,
  kan ju knappt sitta stilla av all längtan.
  Ett vackert sken sprids från brasan och alla tända ljus,
  utanför faller den vita snön ljudlöst på vårat hus.
  Dagis, skola och jobb är helt bortglömda,
  Stress och besvärligheter är nu undangömda!
  För mig handlar julen om barnen,
  de tittar med nyfikenhet under granen.
  Att få se deras fullständiga glädje och lycka,
  gör julen komplett – det måste väl alla tycka!
  I år skulle jag gärna ge något speciellt till min älskade mor,
  Karen Blixens ljusstake skulle passa fint där hon bor.
  Hon ställer alltid upp och finns hela tiden där,
  hon är mig så fantastiskt och otroligt kär!
  Tänk att ett så fint paket få överlämna,
  helst i silver, det kanske jag ska nämna!
  Jag önskar god jul och håller alla tummar jag har,
  hoppas att det kanske finns en Rosendahlsljusstake kvar!

  3. Silver – se ovan 🙂

  God Jul på er och grattis till en superfin sida!

  Mvh
  Louisa Johnsson

 24. Ole Kortzau är svar nr ett och julstämning för mig är när mannen och jag sjunger högt i bilen och försöker överösta varandra på vintervägen till jullåtar på radion ..hela vägen hem till min mamma där vi firar jul varje år. Hon 2 timmar bort så det blir en förjulstämning 😉

  Jag önskar den silvriga om jag skulle vinna.

  Tack för en bra blogg 🙂

 25. 1. Designern heter, Ole Kortzau.

  2. Julen är den enda tiden i min dystra värld just nu som faktiskt får mig att glömma i princip alla bekymmer, på riktigt. Känslan är nästintill obeskrivlig, julmyset, julpysslet, julbaket, julmusiken, julfirandet.. för mig är nedräkningen det bästa, att bara få ständigt mysa med de nära och äta gott. Bara att få kunna äta och dricka lussebullar, pepparkakor, julmust och glögg igen samtidigt som man sitter med julmusik i bakgrunden och slår in julklapparna så fint man kan. Värmer i mitt hjärta, jag tackar för julen!

  3. Jag skulle uppskatta den silvriga väldigt mycket

  Håller tummarna!

  MVH Gabriella

 26. Rätt svar: Ole Kortzau

  Julstämning för mig är julmust i skira gamla grogglas och doften av julgran, när man smyger under klappar kvällen före julafton. Och att nyduschad krypa i en flanellpyjamas och läsa Olles skidfärd – då är julen nära!

  Vinner jag så vill jag gärna ha en silverfärgad ljusstake – det skulle bli en fin kontrast mot den i övrigt guldkantade högtiden.

 27. 1. Ole Kortzau
  2.

  Inget lika mycket på min julstress får hejd,
  som när jag ser snöflingor dala ner över vintrig nejd,
  för då tänder jag gärna levande ljus i många storlekar,
  och njuter av glöden från deras vackert flammande vekar.
  Deras värme och behagligt mysiga ljus,
  ger nämligen alltid liv åt vårat lite dunkla hus,
  när jag slår in ett paket med sigill rött,
  åt lilla killen som i väntan på Julafton sussar sött.
  När sedan den stora dagen gör sitt inträde,
  och tomten anländer i sin rendragna släde,
  älskar jag att kura ihop mig med familjen nära inpå livet,
  – det är enorm julstämning för mig i ord beskrivet!

  3. Silver!

 28. Hej!

  Vilken härlig tävling!

  * Ole Kortzau

  * Julstämning för mig är julens alla dofter; lussekatter, glögg och gran. Julens alla underbara ljud; sångerna från ett Lucia tåg, alla dessa härliga jullåtar som spelas om och om igen och för att inte tala om alla dess mysiga stunder julen bjuder på.

  * Jag önskar ljusstaken i silver
  Ha det gott

 29. Hej hej, jag är med :).

  1. Svar: Ole Kortzau.

  2. Julstämning för mig är… När alla är sams! Att man kan umgås och släppa allt gammal groll och bråk och bara mysa av en stämningsfull jul tillsammans. Gemenskapen under Julen är verkligen något speciellt och en högtid man ska värna varmt om. Älskar gudstjänster runt jul också. Ingenting är så mysigt som att få sitta i en kyrka som värms upp av människors värme, ljus och underbar sång.

  3.. Hm, svårt. Båda är lika snygga, så om jag har turen med mig.. Surprise me :):).

 30. 1. Ole Kortzau

  2. Julstämmning för mig är när jag och alla mina systrar, vi allihopa bor på olika platser i Sverige och England, samlas hemma hos våra föräldrar och äter tomtegröt tillsammans!

  3. Den silvriga är väldans fin!

 31. 1. Ole Kortzau

  2. Julenstämning för mig är när hela huset doftar gott av peppkaksdoft eller doften från julskinkan som kokas eller när familjen samlas kring ett glas glögg på julaftonskvällen med många ljus tända. Ljusen bidrar mycket till julstämmningen och ger en den inre ro vi så väl behöver.

  3. Silverljusstaken.

 32. 1.Ole Kortzau

  2. Röda gardiner i alla rummen, doft av pepparkakor & glögg, många ljus och saliga barn som spanar på paketen under granen, ja de är julstämmning för mej men oftast så är det total kaos hemma hos oss, barn som skriker, glöggen är för varm, pepparkakorna är slut och tomten kommer för sent så alla barnen har blivit övertrötta 🙂 men oavsett hur vi har de hemma, rörigt eller lugnt å stilla, så blir det julstämmning när jag slår igång Jan Malmsjös julcd 🙂

  3. Ljusstaken i silver skulle passa bäst hemma hos oss

 33. Rätt svar är Ole Kortzau och vinner jag väljer jag gärna ljusstaken i guld.
  För mig har julstämning varit något andra känt och delat med sig under de senaste åren som vuxen, dock iår blir det flytt till vårt radhus med min blivande sambo och äntligen vid snart 30 års ålder är det förhoppningsvis dags för mig att skaffa mig en egen jul tillsammans med andra så för första gången i vuxen ålder så längtar jag faktiskt efter julen och det känns alldeles underbart. =)

 34. 1. Ole Kortzau

  2. Julstämning för mig är när hela familjen är samlad. Och vi har julpyntat klart och vi lyssnar på julmusik samtidigt som vi julbakar/julpysslar. Och alla juldofter som sprids i hela huset. Och det passande med en vit jul, med mycket snö så att man kan se snöflingorna genom fönstret.

  3. Jag skulle önska mig en i Silver.

 35. 1. Ole Kortzau

  2. Julstämning för mig är när hela min familj är samlad. När vi har julpyntat klart och vi lyssnar på julmusik samtidigt som vi julbakar/ julpysslar. Och alla juldofter som sprids i hela huset. Och det passande med en vit jul, med mycket snö ute..så att man kan se snöflingorna genom fönstret.

  3. Jag skulle önska mig en i Silver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *