Tävling! – Vinn tavlan “Ögon Cacao” i silver från Olle Eksell

Tävlingsdags! Nu har vi äran att dra igång en hösttävling här på bloggen tillsammans med Olle Eksell. Många utav er känner igen namnet från klassiska “Ögon cacao” från 1956 som numera är en svensk designklassiker. I vinst har vi den helt nya och galet fina tavlan i silver. Två lyckliga vinnare i potten,värde 999 kr/st. Så ta chansen och vinn något riktigt fint till dig själv eller att ge bort i present.

Det enda du behöver göra är att svara på frågan:
1. Vilket år föddes Olle Eksell?
2. Var skulle du hänga din tavla om du vann?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 28 september 2015

Lycka till!
Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
& Johan Andersson, Olle Eksell

tavling_blogg_28

755 svar på ”Tävling! – Vinn tavlan “Ögon Cacao” i silver från Olle Eksell

 1. 1918

  Denna har jag länge längtat efter och skulle göra sig fint tillsammans med min veespeers över byrån i vardagsrummet omringad av andra silvriga och metalliska detaljer ✨

 2. År 1918
  Postern kommer att hängas på väggen i allrummet på övervåningen. Där ögonen får blicka ut över de Jämtländska fjällen som syns i horisonten.

 3. 1.Han var född 1918
  2. Skulle ju passa jättefint i vårt nybyggda hus när det blir färdigt! Jag skulle placera den i köket som får öppen planlösning till matsal och vardagsrum. Då kan vi njuta av den från flera vinklar! ?

 4. 1. Olle Eksell föddes 1918!

  2. Åh man vill ju ha en sån tavla i varje rum! Men jag hade hängt den bredvid mina föräldrars andra tavla från Olle Eksell, en lika dan fast med svarta ögon. Tror det hade blivit hur läckert som helst!

 5. Svar: 1918 (samma år som min far var född)
  Tavlan ger jag till min studerande son i Linköping som fyller år i oktober.

 6. 1. Olle Eksell föddes 1918
  2. Vår lägenhet är jätte fin,vi är nöjda med möbler men det fattas något på vägarna, har alltid tyckt det är svårt med tavlor och detaljer. Jag kan se saker jag tycker är snyggt men har svårt att få till det själv hemma. Våra väggar är vita och har endas lyckas få upp en tavla på fem år som vi bott här. Ett fint mästerverk som min kära vän målat.
  Känner att det är dags att ta ett steg i rätt riktning och få liv i min lya. Där tror jag denna tavla skulle göra susen och kanske få igång vår kreativitet.
  “Vi kommer alltid ha ögonen på oss”??

 7. 1) 1918
  2) I mitt kommande kreativa rum där jag vill finner ro och skaparlust, kan ju inte bli bättre än att omges av god design. Kanske kan Olles design smitta av sig och inspirera.

 8. Hej!

  1918 är svaret!

  Har jag tur nu, ska min kära dotter få den fina tavlan av mig. Hon behöver mycket uppmuntran och kärlek efter sin svåra cancer. Vet att hon tycker mycket om just denna tavla. Vart hon kommer att sätta den, det vet jag inte, men att tavlan skulle ge henne mycket kärlek det vet jag. Håller tummarna hårt!

  MVH Rolf

 9. Olle Eksell föddes år 1918. Denna fantastiska tavla skulle få förgylla vårt kök och höja trivselfaktorn massor. Kram

 10. Tjena!

  Svar är: år 1918.

  Har precis köpt ett hus, så den fina tavlan ska få sitta på väggen i nya köket och titta på
  när jag och min flickvän dricker våran morgon choklad. Hoppas så på turen!

  MVH/Robert

 11. Svar: 1918 föddes Eksell

  Hängning av sagda verk blir i min nya lgh men var får min bästa vän som är curator bestämma (hon är alltså utbildad i att hänga tavlor på tex utställningar/museum etc) för att hon har så bra öga för sådant.

 12. 1. 1918
  2. Nu när det äntligen har blivit dax för oss att flytta ihop med varandra skulle denna tjusiga tavlan göra sig väldigt bra på den tomma väggen i hallen☺️?

 13. Hejsan!

  1: 1918

  2: Tavlan skulle få hänga i vårt nyrenoverade kök.

  Har länge tänkt köpa den fina tavlan, så att få vinna den skulle verkligen vara lyx!

  Så nu håller jag tummar och tår, att just jag den fina tavlan får!!!

  Kram

 14. 1. 1918

  2. I vårt hus en enskild vrå
  Smyckas med ögon två
  En symbol för min barndoms dar
  Och alla de minnen jag har kvar
  Chokladbollar och smet i magen
  En solvarm sten och den varma chokladen

 15. 1.1918
  2. På den nakna vita väggen i mitt sovrum. Var ett år sedan jag flyttade hit och har fortfarande inte hittat den rätta tavlan som ska pryda denna fortfarande tomma vägg. “Ögon Cacao” vore en dröm och känns som den enda som skulle platsa.

 16. 1. 1918
  2. Dessa ögon av silver a la eksell,
  Skulle göra att min dotter skulle uppfatta sin mamma som snäll
  Den skulle hänga på min dotters vägg vid hennes favoritfäll.

 17. 1.1918

  2. Denna skönhet skulle få hänga i mitt vardagsrum så att jag Och mina gäster kan se den mest hela tiden. Den skulle bli pricken över i:ET

 18. 1.1918
  2.Skulle hänga den fina tavlan i vårt nya hus som vi precis köpt. En nystart efter min svåra cancer. Kan inte tänka mig en finare inflyttningspresent. Håller tummarna hårt!!!

 19. 1918

  Jag skulle inte hänga tavlan, jag skulle ställa den på den alldeles för stora hyllan för det alldeles för lilla vardagsrummet.

 20. Olle Eksell är född år 1918.
  Jag är en glad student i sina bästa dagar som hemskt gärna hade velat ha denna tavla i min drömlägenhet som jag febrilt sparar till varje månad. Jag älskar eran stil och vet precis hur jag vill att det ska se ut. Så över min låtsas pall med ett fårskinn över bredvid min låtsas planta hade jag velat hänga upp denna underbara tavla.
  Kram

 21. 1918
  Om jag vann tavlan så ska den få den ärofyllda platsen över min sänggavel och i en lite studentetta som jag bor i så blir det ett lyft för hela lägenheten!

 22. 1. Han föddes 1918
  2. Tavlan skulle hänga mellan vår hall och köket. Den väggen är rakt in från entrén och är en helt tom tråkig vitmålad vägg, skulle vara perfekt att mötas av Olle’s ögon varje dag när man kommer hem. 🙂

 23. 1. 1918
  2. I trappan i vårt hundraårshus, där kunde den hänga på pärlsponten och se ner på de ungar som travar upp och ner i trappen, femtio år yngre än huset men ändå femtio år äldre än ungarna.

 24. 1 – 1918
  2 – skulle bli en fin bröllopspresent (gifte oss för en månad sen)! Skulle passa fint i vardagsrummet så den syns fint från hela huset.

 25. *Året Olle föddes är 1918
  *Håller på att “uppdatera” en nybliven 13-årings sovrum från barnrum till tonårsrum och tänker mig att den skulle passa jättebra i Hugos nya rum!

 26. 1. Olle är född 1918

  2. Jag skulle sätta upp tavlan i mitt underbara kök. Älskar tavlan och älskar den varma chokladen!

  • 1.Olle Eksell är född 1918
   2. Hade jag funnit vilket jag verkligen hoppas hade denna otroligt vackra och smakfulla tavla fått hedersplatsen i mitten av min nya lägenhet med blicken ut mot gatan så den skulle även fungera som ett larm. Det kostar att sätta bo som det heter och hade jag vunnit denna hade jag både fått en riktigt fin tavla samt besparat mig hemlarmsräkningar;)

 27. 1. 1918
  2. Jag hade ställt tavlan på en hylla bredvid en annan tavla med en krabba på som jag har fått ärva av min morfar. Det var bara morfar och jag som gillade krabbtavlan och den har stått i mitt kök sedan hans bortgång. Dock behöver den en kompis bredvid sig. En klassisk sådan med en modern touch. Ett par inspirerande ögon hade passat bra i mitt kök.

 28. 1. År 1918
  2. I vårt inglasade uterum behövs för inbrott vakande ögon två och vi lägga blicken på något vackert skulle få.

 29. 1. Olle Eksell föddes år 1918 i Kopparberg, där min älskade mormor kommer ifrån.
  2. Jag skulle hänga tavlan i vår hall så det första man såg var denna fantastiska “ögontavla”. Första intrycket är vikigt!! ?? dessutom påminner den om min älskade mormor som gick bort förra året o som jag saknar varje dag.

 30. 1. Han föddes en fredag den 22 mars 1918
  2. Denna morderna variant av “ögon cacao” skulle passa perfekt i min nyrenoverade vindsvåning som går i mordern 50-tals anda och vara i gott sällskap med diverse andra designklassiker. Den skulle på ett väldigt vackert sätt få mycket fokus på en vägg i vardagsrummet som ger den stilfulla marginaler med hjälp av en skorstenstrappa samt takbjälkar och den imponerande takhöjden på 4m. Ni anar inte hur bra det skulle bli!

 31. 1. Han är född 1918
  2. Tavlan skulle få hänga i mitt sovrum bredvid sängen, så den är det sista jag ser innan jag somnar och det första jag ser när jag slår upp ögonen på morgonen.

 32. Född 1918.

  Då jag älskar choklad, kladdkaka och chokladmjölk; ja allt med choklad så skulle jag älska att ha denna tavla hos mig!
  Den skulle vara det första att flytta in i vårt paradis, vårt sommarställe som ska renoveras och byggas till under höst, vinter. Jag ser redan platsen där den hänger i vår vinterträdgård och jag mumsar choklad bredvid ;))

 33. 1918

  Hos min mor,när vi är färdiga med hennes tv-rum som vi hjälper henne med. Den passar henne perfekt då hon älskar att dricka varm choklad,gjord på ögon kakao.

 34. 1. 1918
  2. I köket denna tavla ska få sitta,
  hoppas jag chokladdrycken från Mazetti kan hitta.
  Tavlan kommer få en varm vink, varje gång jag dricker min ögonblink.

 35. 1.1918 föddes Olle Eksell.
  2. Jag skulle hänga den underbara tavlan i mitt kök, den ger goda minnen från köket när jag var liten :-).

  • Eksell föddes. 1918, tavlan skall min sambo få i present då han är född 1956 <3. Den får sin plats i vårt kök 🙂

  • 1. Olle föddes 1918
   2. Oj, den skulle nog få testa många platser i lägenheten. Skulle nog först testa den svarta väggen i hallen, fin kontrast, eller hedersplatsen över soffan. Tror även den skulle förgylla väggen i köket. Kär tavla platsar på många platser (svenskt ordspråk 🙂

 36. Olle är född 1918.

  Den tavlan hade gjort sig perfekt i mitt vardagsrum som jag nyligen renoverat. Färgskalan går i grått, vitt och mycket trä, så den hade passat perfekt in där! Har tänkt länge att jag skulle vilja ha det motivet på väggen där.

 37. 1.1918
  2. Om jag vinner ska jag hänga upp tavlan över en skänk i en mindre passage mellan kök och sovrum. Jag har varit på jakt efter en ny enkel men stilren tavla till denna vägg. Tavlan Ögon cacao skulle passa perfekt.

 38. 1.1918
  2. Jag skulle hänga den på den stora väggen i vår hall. Den skulle bli det perfekta blickfånget när man stiger in genom dörren. IT is For your eyes only!

 39. 1918 är svaret på frågan om Olle Eksell

  ögonen har blivit ett av hans kändaste alster

  Den pryder väggar i kojor, slott och på hotell

  I vårt lilla hus får den samsas med loppisfynd och kuddar med kvalster

  På en hedersplats i matrummet kommer hon nog trivas

  Få lyssna på prat om allt från design, grafisk form och tänka nytt till höra hur vi kivas

  Med kärlek, humor och öppna armar hälsar vi på en ny familjemedlem

  Och säger helt enkelt, välkommen hem!

 40. 1. Föddes 22 mars 1918
  2. Denna fantastiska tavla skulle få hänga i vårat nyrenoverade kök. Har den absolut perfekta platsen för den. Då kan man tydligt se den när man kommer in samt skulle synas även ifrån utsidan ?

 41. 1. Olle Eksell är född 1918.

  2. En given klassiker i mitt matrum i min lägenhet där jag inte fått upp så mycket på väggarna ännu efter att jag flyttat för snart ett år sedan. Så det är verkligen på tiden!

 42. 1. Han föddes 1918.
  2. Tavlan skulle få stå på en byrå i mitt vardagsrum, med några små gröna växter framför för att lyfta det vita partiet! Tack för tävlingen! 🙂

 43. 1. Han föddes1918 och har blivit en riktig designklassiker!!
  2. Skulle nog få hedersplatsen i köket om jag hade turen att vinna!

 44. 1. 1918

  2. Den skulle göra sig perfekt i mitt vardagsrum bland svartvita tavlor med new York-motiv & fotografiska-fyndet av Nick Brandt!

 45. Olle föddes 1918.
  Den skulle få hänga vid matbordet helt klart. Barnen älskar varm choklad så den skulle öppna för flera härliga diskussioner kring matbordet.

 46. 1. 1918
  2. Tavlan skulle få en fin & synlig plats i mitt nya hus som jag flyttar till i november. Huset är mysigt & tilltalar mig veklingen, tavlan skulle göra matplatsen fulländad & ingen skulle bli lyckligare än jag om jag fick äran att slå i spiken & hänga upp en sådan skönhet 🙂

 47. Olle är född 1918 och tavlan skulle få en given plats i entrén i hallen. En plats där alla gäster och besökar möts av dessa klassiska ögon, skulle bli perfekt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *