Tio i nya färgen Overseas Blue inspirerad av Franska Rivieran

Le Corbusiers arkitektoniska färgskala, franska rivieran och konstmuseet Fondation Maeght var inspiration när Massproductions skulle ta fram en ny färg till sin Tio- kollektion.  Utekollektionen lanseras nu i den pigmentrika färgen Overseas Blue.

Le Corbusier anses vara en av 1900-talets mest betydelsefulla arkitekter. Byggnaders färgsättning och färgens effekt sägs ha varit lika viktigt för honom som rummet och formen. 1930 skapade Le Corbusier ett färgsystem kallat “Claviers de couleurs” bestående av 43 färger i tolv skalor. Tio-kollektionens nya färg Overseas Blue är hämtad från denna färgskala, vilket passar bra för ett företag grundat på modernistiska ideal.

Massproductions presenterar nu sin Tio-kollektion formgiven av Chris Martin, i den nya färgen Overseas Blue. Likt tidigare utgörs även den nya färgen av en UV-beständig pulverlack framtagen för husfasader, med extrem motståndskraft mot både sol och väta.

 – Utemiljö skiljer sig från inomhusmiljö på så många sätt. Det ställs såklart höga krav på att materialet skall klara av elementens påverkan. Men man har också andra typer av rum att förhålla sig till, allt från en park till en uteservering eller balkong. Overseas Blue ett fint tillskott i vårt sortiment, det är en pigg men balanserad blå nyans, som passar lika väl in i naturen som i en urban miljö, säger Magnus Elebäck, vd och medgrundare av Massproductions.

Kollektionen fotograferades av Martin Runeborg på konstmuseet Fondation Meaght utanför Saint Paul De Vence. Här står kollektionen i en skulpturträdgård och den tillhörande Miró-labyrinten. 

Foto: Massproduction

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *