Tre sekel — Möbelhantverk för generationer

Tre Sekel är ett nytt varumärke med en kollektion byggd på tre svenska möbelepoker — gustavianska klassiker, ”nyheter” från Carl Malmstens arkiv, samt helt nya produkter i design av ledande samtida formgivare. Gemensamt för samtliga produkter från Tre Sekel är att de är tillverkade i högsta hantverksmässiga kvalitet i City Möblers anrika fabrik i Tibro, grundad 1944. Materialet är till största delen massivt björkträ, noggrant utvalt från skogar i Västergötland, Värmland och Dalsland. Virket sågas i samma sågverk utanför Alingsås som de har arbetat med sedan mer än fyrtio år tillbaka.

En grundtanke med Tre Sekel är att god design och högklassigt hantverk alltid passar in i alla slags miljöer och interiörer, oavsett från vilken epok i historien som möblerna härstammar — precis som samtida och klassisk konst passar utmärkt ihop, bara kvaliteten är hög.

Den tredje  delen är helt nya möbler och andra produkter som vi utvecklar i samarbete med ledande samtida formgivare. I premiärkollektionen som presenteras nu under våren 2013 finns det nyheter av Emma Olbers och Thomas Sandell.


Stolen Kaj

Soffan Greta
Svensk design
Skåpet valv

Stol Herra gården

Bord Visingsö
svensk design
Stolen Arnold

Stolen Flinck

Stolen Birgitta

Bord Guldheden

Emma Olbers, foto Alexander Lagergren

Tomas Sandell

Carl Malmsten

Pressbilder:Tre Sekel
Jenny & Linda
Trendspanarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *