Trendspaning – nytt tänk inom möbeldesign

Här kommer en liten trendspaning! Vi har upptäck lite nya designkoncept på sista tiden. Designföretaget Tylko har skapat en App som erbjuder ett nytt sätt att utforma och köpa möbler. Bakom idén är polska designern Hanna Kokczyńska och Jacek Majewski, entreprenören Benjamin Kuna, arkitekten Mikolaj Molenda och designer Michal Piasecki. Först ut är tre olika minimalistiska produkter. Du som kund ändrar dina parametra för produkten så som höjd, bredd, material och färg. För att den ska passa så bra in som möjligt hemma hos dig. Ganska så smart eller hur?

Nästa trendspaning har vi sett hos spanska Vitale Studio. Här har man sammanfogat en soffa med andra möbler. Detta är en hybrid än så länge men den har en skandinavisk känsla helt klart. Här låter man användaren ändra på produkten till vad som passar bäst för sitt utrymme.

Sist men inte minst! De flest av oss känner till det svenska designföretaget Superfront vi det här laget. De har sedan en tid tillbaka tagit fram fronter, sidor, handdtag, ben mm för att passa KEA.s mest kända skåpstommar.

Så vår fundering, är detta nästa nya stora trend hos möbelföretagen? Vill du påverka och utforma dina egna möbler?

tylko t6 tylko_2015_mills_lifestyle_A1-2000x2668 tylko_2015_shelf_lifestyle_B-1000x1334 Tylko-2
Foto:  Tylko

Superfront-Auktion-PitchBlack Superfront-cabinet-by-Stylizimo
Fot0: Veslemøy Vråskar via Stylizimo

two-be_sofa-estudio-vitale-1 two-be_sofa-estudio-vitale-4

Foto: Estudio Vitale
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *