Tribute – En hyllning till hästens 165 år långa historia

1852 grundades Hästens i den lilla staden Köping. För att fira sin 165-åriga historia presenterar Hästens nu Tribute – en specialversion av den populära modellen Luxuria med ett nytt tyg, som hyllar företagets anrika historia och en svunnen tid.

I specialversionen av Tribute kläs Luxuria i ett nytt tyg med en färg utöver den permanenta färgpaletten. Tyget Taupe har en speciell vävteknik där Hästens gjort en unik blandning av trådfärger som går i toner av naturvitt, beige, brunt och grått. Inspirationen till Tribute hämtade Hästens från begynnelsen av företagets historia, en tid när människor färdades med häst och vagn, grova draperier fyllde hemmen och jutepåsar stod på rad i gemytliga små butiker. Denna tid återspeglas i tyget Taupes diskreta färgtoner, vilka ges en härlig kontrast då de kombineras med sängens rustika ytstruktur.

Tribute har givits en exklusiv aluminiumskylt, vilken placerats på sängens kortsida där sängens namn graverats in, samt ben i ek med fyrkantig profil och matchande aluminiumfot, vars silverfärg fångar upp tygets gråa toner.

Tribute
Tribute_framifran
Foto; Hästens 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *