Unikt samarbete med den ikoniske Stig Lindberg

Svanefors lanserar sin första kollektion med mönster från den ikoniske mönsterdesignern Stig Lindberg. Stig är en av 1900-talets mest ansedda formgivare i Sverige och mest känd för sitt mönster Berså.

Svanefors presenterar stolt sitt samarbetet med en av Sveriges mest ikoniska illustratörer och designers, Stig Lindberg. Att få vara en del av detta kulturarv och erbjuda klassisk svensk design i en ny tappning, till en ny generation, är väldigt roligt och hedersfullt, säger Maria Lindell-Kristensson som utvecklat kollektionen.

Fantasimänniska, konstnärspersonlighet, lekfull, påhittig, tusenkonstär, modernist, förmåga att kombinera det spirituella och eleganta med det praktiska, många är adjektiven om en av Sveriges största och populäraste formgivare. Stig var verksam vid Gustavsbergs porslinsfabrik under större delen av sitt yrkesverksamma liv.

Svanefors har valt mönstret Aster som Stig kreerade på Gustavbergs porslinfabrik, under första delen av 70-talet. Aster är ett stilrent mönster men som ändå skymtar Stigs lekfullhet.

I vår kollektion kommer Aster att synas på kökshandduk, kuddar, duk och gardin och snart även på bricka och pappersservetter.

Ljuvlig säger vi!
Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *