Vändbara Wegner – Nytt brickbord från Carl Hansen & Son ‏

Carl Hansen & Son återlanserar Hans J. Wegners brickbord, som såg dagens ljus för första gången 1970 och sedan dess bara har tillverkats under ett begränsat antal år. Från början ingick bordet i en möbelserie med fåtöljer och soffor av kraftiga, böjda rör, men det var det låga, funktionella sidobordet med det spensliga stålunderredet som skulle visa sig stå sig längst. Brickbordet har fått modellbeteckningen CH417.

Brickbordet består av två delar – en rund skiva och ett ihopfällbart underrede – som Wegner har sammansatt i en enkel och flexibel lösning som samtidigt tillför ett lätt och elegant uttryck. Den runda brickan är vändbar och försedd med en ring i naturfärgat trä, som ramar in och håller fast en tunn botten i svart laminat på den ena sidan och vit laminat på den andra sidan. Brickan är avtagbar och kan på ett flexibelt sätt användas till exempelvis anrättning och servering. Som en nyhet lanserar Carl Hansen & Son den vändbara brickan i en ny variant i ljus ekfaner respektive faner i rökt ek.

Bordets metallunderrede är konstruerat så att stativet ger samma stöd vid alla fyra punkter på golvet. Därmed hålls skivan alltid på plats och ligger vågrät. Underredet består av två massiva stålramar som överst och längst ned har kopplats samman på mitten runt en svängbar led. Underredet är därmed ihopfällbart och kan utan större besvär vikas samman efter behov.

CH417 kan fås med två olika brickor. Den ena har en undersida med laminat i svart och vitt och den andra har fanerbotten i ljus respektive rökt ek. På båda alternativen är ringen på brickan i ljus ek med handtag i rökt ek. Stativet är tillverkat i rostfritt stål. Bordets mått är 62 cm (diameter) och 33 cm (höjd).

CH417 finns i butik från maj 2015 med ett rekommenderat försäljningspris från 5 526 kr exkl. moms.

Tray_Table_Closeup_Smoked_Oak Tray_Table_White_Laminate_CH445
Foto: Carl Hansen & Son
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu‏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *