Våriga pasteller i unik design från danska Kähler design

Herregud vad dagarna går fort och det är just nu väldigt svårt att hinna med allt som ska göras. Men det är väl så det är för de flesta för oss. Att få livspusslet att gå ihop med barn, träningar och arbete. Nästa vecka drar Formex igång och i inboxen ramlar det in nyheter. Bland annat fick vi syn på danska Kähler Design och deras vårnyheter för 2017. Här är fyra nyheter som vi inte vill att ni missar 🙂

Ett helt nytt dricksglas för vardagsbruk i den klassiska Hammershøiserien lanseras under våren. Det är designat med stor respekt för den kända konstnären Svend Hammershøi, som har inspirerat designern Hans-Christian Bauer under skapandet av hela den populära serien. De eleganta räfflorna gör glaset behagligt att hålla i och ger det samtidigt en vacker och tydlig karaktär, och de bidrar till att ge glaset balans i både vikt och formgivning (I butikerna från mitten av april 2017).

En annan nyhet är att Mano-serien kompletteras med kanna och fem nya färger, dämpade pasteller som andas nordiska designtraditioner. 2017 är det tio år sedan en av de mest populära och framgångsrika serierna i Kählers senare historia för första gången såg dagens ljus. Detta uppmärksammar det danska keramikföretaget med en nylansering, där nya glasyrer i moderna färger tillför det runda formspråket en avslappnad elegans. Kollektionen är gjord i slitstarkt stengods och alla är dekorerade för hand med dubbelglasyr (I butikerna från mitten av april 2017).

Till våren 2017 presenterar Kähler även en helt ny kollektion av fantasifulla sparbössor som är direkt inspirerad av designföretagets tidiga historia. ’Sparedyr’ såg dagens ljus för första gången på 1920-talet när konstnären Nils Kähler började arbeta med dessa små vardagliga konstverk i den gamla verkstaden på Sydsjälland. Den nya kollektionen består av tre olika, handdekorerade fabelfiskar i sex olika glasyrfärger som alla är nytolkningar av historiska originaldesigner. Historien berättar att Nils Kähler en kväll efter avslutat arbete tillsammans med gesällerna roade sig med att skapa roliga och inspirerande sparbössor i keramik för att träna sina tekniska färdigheter. Det var helt och hållet avsett som en förkovrande fritidssyssla, men när Herman A. Kähler, Nils far, en dag fick syn på de små fantasifulla föremålen, såg han deras potential och gjorde de konstnärliga fabeldjuren till en del av Kählers repertoar. Snart blev dissa Sparedyr med sina vackra färger, unika former och fantasifulla dekorationer några av de mest populära produkterna i verkstadens historia, och det är detta arv och traditionen att skapa annorlunda, utmanande och oväntade designföremål i keramik som den nya kollektionen bygger på. (I butikerna från mitten av april 2017)

Den fjärde nyheten är vackra Unico-serien i en helt ny färgskala med dämpade pasteller i den vackra Unico-serien. Serien har sedan lanseringen etablerat sig som en favorit inom modernt konsthantverk, och den kännetecknas av en speciell, reaktiv glasyr som medför att inte två exemplar är likadana. De nya, färgade glasyrerna skapar ett subtilt stiluttryck men passar samtidigt fint till seriens befintliga palett av både kraftiga och neutrala glasyrer. Finns i butik från mitten av mars 2017.

/Jenny

hh_drinkingglass_smotthie_carafe
hh_drinkingglass_tea_hand
Glas Hammershøi
hh_eggcups_candy
hh_papertowel_holder_shelf_2
hh_teapot_toplook_antracite
mano_cups_set_1
Mano
mano_tray2
moneybox_fish_aqua_4
Sparedyr
moneybox_fish_blue3
moneybox_fish_pink_close
moneybox_fish_white_front
unico_all_frontview_2
unico_bowl_frontview_close
unico_flowerpot_frontview_3
unico_vases_flowerpot_frontview
Unico
unico_vases_frontview
Foto: Kähler Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *