Hej alla! Nu är våren här och det är dags att flytta ut på altanen, gräsmattan eller balkongen. Tillsammans med oss och Eva Solo har du nu chansen att vinna en supersnygg och exklusiv bordsgrill värde 1 495 kr. Förstärk trivseln och ta grillen med till bords (du kan tryggt grilla direkt på bordet) eller ta med ut på stranden. Den snygga porslinsskålen och grytunderlägget av trä gör att grillen är både funktionell, säker och elegant!
Svara på en enkel fråga för att vara med i tävlingen!
(skriv i kommentarsfältet nedan, du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
1. Vad är ditt favortgrilltips! Vad skulle du lägga på grillen?
Tävlingen pågår tom 6 April 2014
Lycka till!
Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Ulrika, Eva Solo
Foto: Eva Solo
marinerade lammkotletter som steks tillsammans med vitlökssmör och lite färsk mynta
Jag är helt novis när det gäller att grilla, men skulle jag ha den stora turen att vinna den här fina grillen så vet jag vad jag ska lägga på den! Har ett minne från Grekland som jag brukar plocka fram och drömma mig tillbaka till.. Jag var på en liten taverna, åt grillade fläskkotletter, grekisk bondsallad, tzatziki och till det
drack jag retsina. Det var det godaste fläskkotletter jag någonsin ätit! Så fläskkotletter skulle jag lägga på grillen, några fräscha grönsaker, t ex paprika i olika färger, tomater i folie. Kanske några bitar halloumiost
också Vilken middag, längtar!
Jag skulle göra grillspett med tandoorikryddad kyckling, körsbästomater och zuccini.
Jag skulle sätta den på bordet där var och en skulle få grilla sin egna efterrätt. tex fruktspett eller ananas
Är såklart med och tävlar om denna fina 🙂
Jag har aldrig provat att grilla pizza men har hört att det ska vara väldigt gott så det är jag sugen på att göra. Gärna med hemgjord tomatsås, mozzarellaost och sedan toppas den med lufttorkad skinka och ruccola. Avnjutes bäst en ljum vår/sommarkväll på altanen ihop med en somrig drink givetvis 😉
Kram Matilda
Mitt bästa tips är att dela quornfiléer på längden och marinera i chilisås & soja.
Färska knippmorötter och färsk lök längtar jag efter att grilla!
Hela stora färska champinjoner . Ta bort foten och fyll med färskost i alla möjliga goda smaker.
Lätt som en plätt men väldigt gott!
Grillspett med kött, fisk, kyckling, grönsaker – allt efter behag och gästens önskan. Enkelt, smidigt och smakligt för alla åldrar och vegetarianer, allergiker m m som fylkas runt vårt stora bord. Därtill diverse röror och små grillade potatisar
Fetaostpotatis…. små nypotatis i foliepaket med smör, dill, mynta och sen smulad fetaost. Kan njutas till både kött och fisk/skaldjur. Det ultimata grilltillbehöret. Den lilla smidiga grillen vore perfekt för våra små båtutflykter ut till en ö en kvart bort från vårt hus!
Picanha är en typisk brasiliansk styckningsdetalj som sitter på nötdjurets bakre del. Krydda enkelt med svartpeppar och salt, fettkappan som sitter kvar när man har styckat den ger en fantastisk smak. När fettet smälter igenom köttet så kan det lätt börja brinna, då lägger man på locket vilket dödar lågorna. Till den grillade Picanhan gör man en god chimichurri, grillade majskolvar och ett rustikt bröd. Njut!!
Eftersom vi inte äter kött, så blir det mycket experimenterande med olika
slags burgare, och röror!
Och detta recept som innehåller både bönor och cashewnötter, blev
en av favoriterna förra året!
“Bönburgare med Basilikaguacamole” vansinnigt gott!
1 gul lök finhackas och stekes mjukt
2 vitlöksklyftor med vitlök i oljan!
1 msk olja
1 förpackning kokta kidneybönor (à 380 g) skölj väl, och rör ner i pannan
1 burk chunky salsa rör ner salsan, och hälften av
1 1/2 tsk sambal oelek cashewnötterna och sambal..
200 g osaltade cashewnötter Mixa allt, och tillsätt persilja
2 dl ströbröd ströbröd och salt…
1/2 dl finhackad persilja Grovhacka resten av nötterna,
1 tsk salt forma “färsen” till 8 st biffar,
vänd biffarna i hacket, och
grilla ngr minuter/sida
Servera med pitabröd, sallad, tomater, lök
och basilikaguacamolen!
En riktig höjdare, och dessa biffar
skulle passa perfekt att grilla på denna
bordsgrill från Eva Solo!
Mitt recept tips blev rackarns så rörigt!
Gick visst inte att “stolpa” upp det som
jag gjorde, men hur som helst, väldigt gott!
Som tips skulle väl vara att blötlägga kvistar från päron- eller äppelträd i någon god öl. Dessa kvistar får sedan nöjet att beblanda sig med briketterna. Eller drick ölen & låt trädet vara, det är vilket som.
Alternativt, vid indirekt grillning så fyller man folieformen med t. ex. öl eller apelsinjuice för att ge en annorlunda karaktär till, vad nu än må ligga på grillen.
För er lokaliserade i Djursholm med omnejd: ni tager en äkta Stradivarius, låter den dra sig i en något torrare Chablis. Sen lägger ni den på kolen & går loss.
På grillen läggs en bredsida lax med skinnsidan neråt & en matsked chili explosion på toppen.
Servera med en kall aioli & världens mjöligaste mandelpotatis (sallad ytterst valfritt).
Enklare blir det inte.
Favorit är grillspett med svamp,och chorizo men skulle använda en bordsgrill till att grilla med grönsaker av alla slag
Grillspett. Absolut det bästa man kan göra. Alla kan göra sina egna varianter. Perfekt även när man har vegetarianer som ska käka som då kan plocka ihop det som passar dem.
Kokad rimmad fläsklägg. Grillas efter kokning. Kryddas efter smak. Mildare till barnen. Dra i sönder köttet tillsätt marinader buljonger kryddor. Värm på vid behov. Grilla frukt. Tacobröd chips potatis .allt går att äta till köttet. Bara fantasin stoppar dig. Grilla allt. Duka upp ett stort bord. Alla plockar efter egen smak. Gör både barn och vuxna nöjda och mätta
Det kommer mera, nämligen dessert.
Slå in olika frukter tex färsk ananas, går bra med konserverad oxå.
Persika, nektarin ja vad man gillar. Pressa lite citronsaft över.
Vik in folipaketet o lägg på grillen. Klart när frukterna är mjuka.
Servera med mjukrörd vaniljglass.
Det absoluta bästa att slänga på grillen är det allra lättaste – färsk sparris som sedan får lite citronjuice, svartpeppar och salt men om vi vill grilla något att bjuda på blir det chilimarinerad hel laxsida. Få saker imponerar så samtidigt som det räcker till många!
Jag skulle lägga ett foliepaket med en fetaost, lite ringlad olivolja och oregano där på. Bredvid skulle jag lägga grillspett med färskostfyllda champinjoner, rödlöksklyftor, pakrika samt romantica tomater. Slutligen snabbmarinerat nötkött som umgåtts med lite mosad kiwi, olja, soja, chili, salt & peppar.
Serveras med färskt bröd och ett glas rosévin!
Grilla stora Laxbitar som marinerats i sweetchili sås och riven ingefära. Servera Isbergssallad och en röra gjord av hackad gurka salladslök avokado och mango i tärningar och lite flingsalt. Sen en klick Turkisk yoghurt. Snabbt gott och enkelt
Jag skulle gjort mina quesadillas på min grill eller varför inte pizza! Man lägger först på och grillar pizzabotten på ena sidan, pensla först m olja, sen lyft av, fyll den grillade sidan med vad man vill ha på och sen på med pizzan på grillen igen några minuter! Mums!
Hej!
Halvfet ekologisk nötfärs som pressas till burgare, grillas först hastigt mitt på och får sedan vila vid kanten med tunna skivor haloumi på sig.
Sen grillar jag bacon krispig och med lite svärta och kolsmak.
Jag gör en kräm på creme fraiche med färskriven pepparrot och lite riven västerbottenost och en salladsblandning med färsk basilika, mynta, ruccola och isberg.
Egenbakat briochebröd som penslas med lite olivolja och vitlök får sotas en kort stund före monteringen.
Burgaren monteras med lite chipotlekräm i botten, det goda köttet med haloumi ovanpå. Sen tar jag färsk gurka, picklad rödlök och bacon. Till slut sallads/örtmixen och en stor klick pepparrots-/västerbottenkräm i toppbrödet.
Servera vid grillen i skymningen med en fruktig iskall hemmabryggd APA och jag är hemma!