VIPP:s nya belysningsserie

Vipps belysningsserie består av fem olika lampor för hemmets alla rum. Lamporna är ett resultat av mer än 75 års erfarenhet inom metallarbete och en ambition att befria världen från engångsprodukter för att istället fylla den med tidlösa redskap.

Den huvudsakliga drivkraften bakom designen i utvecklingen av lamporna har varit att undvika den nuvarande trenden med fasta ljuskällor som innebär att din lampa blir omodern när ljustekniken utvecklas. För att garantera att Vipps lampor är tidlösa både estetiskt och funktionellt är de anpassade till den snabba utvecklingen inom LED-belysning med en utbytbar LED-ljuskälla. “Det gör att du fortlöpande kan uppdatera din Vipp-lampa till den bästa ljuskvaliteten och du får en lampa som du kan behålla i många år framåt”, förklarar Morten Bo Jensen, chefsdesigner på Vipp.

Då Vipp vill skapa och ge uttryck för produkter som håller länge är Vipps första belysningsserie även den sista. ”Vi gör bara en sort av varje produkt, det kommer inte tillkomma en ny lampkollektion i från Vipp nästa säsong. När man väl har fångat ett bra ljus, vad finns det mer att uppnå med en lampa?” – Kasper Egelund, vd på Vipp.

Lamporna är gjorda i formgjutet, pulverlackerat aluminium med detaljer i rostfritt stål. De har analoga detaljer som t.ex. justerbara leder för fokuserad belysning och fingerskruvar för korrekt position. Lampornas metallytor passar ihop genom de halvorganiska, rundade formerna och en tygklädd silikonsladd. Detta ger både ett industriellt och mjukt utseende. Optimal belysning uppnås genom en kombination av en perforerad skärm med en matt glaslins som subtilt döljer ljuskällan. Detta gör det möjligt att skapa en balans mellan en mjuk, spridd belysning i rummet och ljus riktat nedåt.

I Vipps belysningsserie ingår en bordslampa, en vägglampa, en väggspotlight, en golvlampa och en taklampa. De finns tillgängliga hos utvalda auktoriserade Vipp-återförsäljare och på vipp.com från och med november 2015.

Vipp521 bordslampa: SEK 3.699
Vipp522 vägglampa: SEK 3.199
Vipp524 väggspot: SEK 2.399
Vipp525 golvlampa: SEK 4.199
Vipp526 taklampa: SEK 3.699

Vipp_Lamp_Detail05_High
Vipp_Lamp_Detail07_High
Vipp521-TableLamp01-High-Magasin
Vipp521-TableLamp-Living01-High
Vipp522-WallLamp01-High-Magasin
Vipp524_Pack01_High
Vipp524-WallSpots-Living01-High
Vipp525-FloorLamp-Living01-High
Vipp526-Pendant-Living01-High
Vipp-Lamps-Detail01-Press-Factory-High
Vipp-Lamps-Detail03-Press-Factory-High
Vipp-Lamps-Factory03-Press-Factory-High
Vipp-Lamps-Group02-Press-Factory-High
Foto & Pressutdrag: VIPP
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *