Dags för lucka nummer tre i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. 🙂 Vår fina vinst idag är från LeCreuset och är ett kvarnset i vitt (Värde 799 kr). Klassisk och tidös design som passar in i de flesta kök. Ta chansen och vinn något fint till dig själv eller att ge bort.
Svara på frågan:
– Vilken är din absoluta favoritkrydda i köket?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 5 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till!
Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Salt i all ära men hos oss är det svartpeppar. Tror inte min familj skulle klara sig utan detta svarta guld.
Herbamare örtsalt, ekologiskt och underbart!
Kanel är den bästa krydda som finns!!!
Min favvokrydda är absolut Curry. Gör mycket indisk mat så jag är en storförbrukare av just den kryddan 🙂
Koriander som ger så god smak till Tacos, men även i andra maträtter.
Hej!
Utan tvekan KARDEMUMMA. Både i mat och bak!
Kram
Min favorit i köket är rosmarin
värna tillsammans med kanin
Middagen blir extra fin med ett rött glas vin
salt, för smaken och för att vi verkligen behöver salt. Tänk en varm sommardag då kroppen skriker efter salt ibland, den skriker sällan efter kardemumma, tex. 🙂
Chilipeppar. Jag älskar stark mat och chili kan liva upp det mesta.
Tråkigt men sant, utan salt skulle allt smaka lite tråkigare.
I dessa juletider är min favoritkrydda definitivt; saffran!
Renée Voltaires variant på örtsalt med ramslök. Den kan lyfta i princip allt som smakar blaskigt eller tråkigt, och den är helt fenomenal att ha på salladen.
Örtsalt så klart !
Havssalt
Citron!
Cayennepeppar!
Salt!
Svartpeppar är kungen här hemma.
Chiliflakes! Kan man ha i allt. Och nästan godast på en knäckemacka med ost&några skivor tomat!
Salt skulle jag inte klara mig utan
Min absoluta favorit krydda är ingefära. Kan liva upp vilken rätt som helst! Passa lika bra i höstens murriga och juliga grytor som till en fräsch sommarsallad. Ljuvligt gott till asiatisk inspirerad fisk eller varför inte ge den nypressade juicen lite extra sting!?
Jag älskar Pasta rossa från Santa Maria! Supergod till det mesta!
Min absoluta favoritkrydda i köket är timjan! Jag älskar den så mycket att jag t o m gett min katt samma namn, Timjan alltså!
Jag älskar koriander
Salt & Peppar!
En fin köttbit, saltad en stund innan smörstektning, avslutas med nymald svartpeppar.
Perfekt!
Salt & Peppar! En fin köttbit, saltad en stund innan smörstektning, avslutas med nymald svartpeppar. Perfekt!
Hej,
Min favoritkrydda är: kardemumma. Malen eller hel, i alla dess former. En dröm vore att få ha hela kardemumma kärnor i en kvarn, lättåtkomligt och så mycket godare egenmald.
Chili! Jag fullkomligt älskar chili, i alla dess former. Torkad, färsk, inlagd. Min familj är dock inte lika förtjust!!! Den passar till allt från förrätter till mustiga goda grytor till en god chokladdessert.
Svartpeppar är den krydda vi gillar bäst och är ett måste i all vår matlagning.
Jag ÄLSKAR rosmarin i både doft & smak!
Örtkryddan, passar året om!
svartpeppar och salt är ett måste!
Gurkmeja! Smakar fantastiskt i exempelvis indisk mat, den fina färgen talar för sig själv och sen är kryddan (örten) hälsofrämjande på otroligt många områden.
Klassisk svartpeppar 😀
Basilika! Fungerar till allt. Vanlig basilika till milda och örtiga rätter, thaibasilika till kryddigt, hett och efterrätt. (Bör för övrigt vara thaibasilikans slogan hädanefter.) God jul!
Kardemumma är min favorit,
till bullar, muffins och en och annan kakbit.
Precis de här kvarnarna önskar jag såå,
att ge min pojkvän i julklapp men har inte råd..
Designen hade passat perfekt!
Så kan jag slänga den som är defekt!
Hoppas på att få massor med tur,
Jag väntar tålmodigt vid min lur! 🙂
Salt förhöjer smaken på allt….. även vattenmelon och mörkchoklad 🙂
Min absoluta favorit är salt. Utan salt funkar inte mycket!
Kardemumma…!
Salt – det är ett MÅSTE till allt!
Muskot!
Min absoluta favoritkrydda är Persillade. En superkrydda som sätter piff på det mesta
Är och förblir vitlök
salt och svartpeppar !
Är man en katastrof i köket så kryddar man ganska hejvilt, lite av allt liksom 😉 Men om katastrofen måste välja så älskar jag allt med citron i, så citronpeppar får det bli 🙂
Svartpeppar är min absoluta favoritkrydda, passar till allt och förhöjer vilken maträtt som helst!
Basilika – passar till allt (till o med efterrätter) och jag tröttnar aldrig på det. Salt kommer på en stark andra plats!
Livets salt!
Svartpeppar ger en härlig karaktär, t ex i mustiga grytor.
Min favoritkrydda är vitpeppar!
Mina mest använda kryddor/favoriter är salt och svartpeppar! Saltet är en nödvändighet och en smakförstärkare!
Havssalt, alla dagar i veckan, till de flesta rätterna! 🙂 Dessa kryddkar skulle bli perfekt i en julklapp till min köra pappa som länge letat efter ett par stilrena vita kryddkar 🙂
Rosépeppar!
Kardemumma 😀 funkar i mat, i kaffet och i efterrätten!
Kryddornas guld får det bli, SAFFRAN, hamnar i det mesta jag bakar just nu. Resten av året finns alltid en påse hemma att strö i någon smarrig gryta/soppa, yammi!
Saffran… en kul krydda, jul tänker nog många men jag anser att man kan ha saffran året om och till jättemånga rätter pastarätter, ris, grytor, soppor eller såser och det dessutom blir en fantastisk färg på maten 🙂
Salt. Ack så deppigt det är när man saltat maten för lite!
Helt klart havs och flingsalt, älskar det till allt från brysselkål till choklad.
Kardemumma!
Svartpeppar är en fantastiskt god krydda, helt klart favorit!
rökig paprikakrydda
Salt & peppar är alldeles för självklara, så istället skulle jag vilja slå ett slag för Cayennepepparn som kan lyfta allt ifrån köttfärssås till fisksoppa!
Svartpeppar ber en härlig touch till många rätter.
Flingsalt! Kan inte leva utan salt och tycker då att just flingsalt smakar annorlunda och godare än vanligt salt.
S.A.L.T.
Basilika alla gånger!
Jag älskar salt!❤ En smakförstärkare i både matlagning och bakning.
Förutom den ständiga favoriten vitlök, vill jag slå ett slag för sellerisalt som man enkelt kan göra själv eller köpa färdigt. Passar både i grytor, soppor och inte minst på tomatsmörgåsar!
Som Kock så säger jag bara att salt och kryddor måste man ha annars så smakar ingen maträtt bra als …..
Ingefära! Det finns ingen bättre krydda för kroppen! Äter varje dag och har inte varit sjuk en enda dag på väldigt väldigt länge! Dagens tips till alla!