3 December – Dagens tävling i julklappskalendern

Dags för lucka nummer tre i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. 🙂 Vår fina vinst idag är från LeCreuset och är ett kvarnset i vitt (Värde 799 kr). Klassisk och tidös design som passar in i de flesta kök. Ta chansen och vinn något fint till dig själv eller att ge bort.

Svara på frågan:
– Vilken är din absoluta favoritkrydda i köket?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 5 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Julklappskalender Trendspanarna 2014 lucka 3

308 svar på ”3 December – Dagens tävling i julklappskalendern

  1. I ett studentkök behövs ofta magi för att transformera nudlar och falukorv till gourmet. Jag har upptäckt att om man slänger ner en blandning av vit-, svart-, rosé- och kryddpeppar i kvarnen får man den perfekta blandningen, precis som magi på tonfisken!

  2. Favoritkryddan är ingefära. Helst färsk, men torkad går också bra. Ingefäran sätter en extra exotisk touch på maten och dessutom är den nyttig!

  3. Saffran väcker liv i hjärnan, minnen bubblar, fram med stjärnan! Efter mörk november och trötta stön, ser jag fram emot värme och saffransbrön! Så saffran är nog favoriten, fast användandet är mycket liten!

  4. Jag absolut älskar svartpeppar! Det kan verka lite klent men man ska inte försummad det enkla. Att toppa nymalen svartpeppar på en bit gravad lax med hjortronsylt är himmelskt!

  5. Lite tråkigt svar kanske men salt och peppar slår allt:) Även om det finns andra kryddor som ibland står högst på listan till vissa maträtter.

  6. Nymald svartpeppar är min definitiva favorit.
    Detta är faktiskt något av en gebit.

    Många sorter jag testat har…
    Kampotpeppar får bli mitt slutgiltiga svar!

  7. Kardemumma, ett litet tips är att ha kardemummakärnor i en pepparkvarn och ta lite ny malet på gröten eller müslin..

  8. Kardemumma, ett litet tips är att ha kardemummakärnor i en pepparkvarn och ta lite ny malet på gröten eller müslin..

  9. Kanel!! Julens krydda. Bullarnas krydda, pajernas krydda och inte minst grötens krydda. Jag skulle vilja säga LIVETS krydda. De är ju heller inget fel att man kan äta alla dessa godsaker och ändå är de kryddan som ökar din förbränning!!

  10. Som den saltoman jag är måste jag ju säga: salt! Spelar ingen roll om det handlar om en kladdkaka eller pasta – salt är ett måste på tutti!

  11. Min favoritkrydda är svartpeppar nymalen från kvarn.

    Min pepparkvarn jag har nu har hängt med ett bra tag och är inte så fin längre. Den är av trä och står på min marmorbänk som finns bredvid vasken där det alltid blir blött. Så den är ful och fuktskadad. En nu kvarn i vitt hade lyst upp mitt lilla kök.

  12. Lite peppar och salt sätter piff på allt.
    Det får maten att bättre smaka, oavsett om det är en köttbit eller råraka.
    Ett kryddset från LeCreuset förvarar alltet,
    dessutom en snygg design för pepparn o saltet.

  13. Min favoritkrydda är färsk basilika men salt och peppar är ju nog så viktigt! Om jag vann dessa skulle jag ge dom till min matlagningsälskande pojkvän som alltid lagar god mat till mig. Skulle vilja visa honom den uppskattningen och vet att han skulle gilla dessa!

  14. Salt får maten att smaka någonting, färskmalen peppar får maten att smaka gott. Så självklart för mig att dessa baskryddor är mina favoriter. Måste jag välja en, blir det salt.

  15. Oregano är den krydda jag får köpa hem flest gånger i kryddväg. Den används flitigt i de flesta maträtter här hemma. Kvarnarna skulle passa utmärkt till våran Vita Le Cruset gryta och tillhörande ungsformar

  16. Hos mig är favoriten absolut basilika, basilika är sommar för mig. Så underbart att göra sin egen pesto till sommarsalladen till det grillade. Men för den perfekta peston behövs ju även lite salt och peppar 😉

  17. Min bästa krydda är kärlek. Det låter kanske larvigt, men jag och min man lagar så ofta vi kan maten ihop. Vi testar nya maträtter ihop, har även såklart våra favoriter, men nästan alltid blir vi helnöjda över vår insats! Tyvärr har vi inga barn att laga till, men förhoppningvis kommer storken en dag och då blir vi fler även i köket.

  18. Kryddburkarna i köket är otroligt många, smala och tjocka, korta och långa.
    I denna brokiga skara finns en favorit, den kan variera i färg, ja både svart röd och vit.
    Om man som jag vill ha lite tryck och sting i sin mat, ja då finns där ej en bättre kandidat.
    Peppar peppar, ta i trä eller hur är det man säger, god jul önskar jag er två trendiga tjejer! 🙂

  19. Klarar mig inte utan pappar, i alla grovlekar!! Förhöjer smaken på allt från tomater, ångkokta grönsaker till grytor och kött. Är dessutom väldigt dekorativt att avsluta upplägget med lite lagom grovmalen peppar.

  20. Förutom salt så är det absolut timjan!! Funkar gott på likväl kött, gödslet och potatisrätter och mycket mycket annat såklart 🙂 hade jag vunnit dess hade jag gett dom till mamsen som önskat sig just sånna i julklapp 🙂

  21. Det är absolut tomatsalt från Österlenkryddor! Den är perfekt till allt, så klart till tonat på knäckebrödet men också till såser, salladen och i grytor! MUMS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *