3 December – Dagens tävling i julklappskalendern

Dags för lucka nummer tre i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. 🙂 Vår fina vinst idag är från LeCreuset och är ett kvarnset i vitt (Värde 799 kr). Klassisk och tidös design som passar in i de flesta kök. Ta chansen och vinn något fint till dig själv eller att ge bort.

Svara på frågan:
– Vilken är din absoluta favoritkrydda i köket?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 5 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Julklappskalender Trendspanarna 2014 lucka 3

308 svar på ”3 December – Dagens tävling i julklappskalendern

  1. Vilken bra fråga! Svartpeppar är min omedelbara tanke men jag har också alltid färska örter i trädgården när det är säsong, i frysen annars men även torkade. Nu under vintern är det guld värt att kunna plocka fram frysta örter och få fräsch smak av sommar i maten!

  2. Kryddnejlika, är favoritkryddan, den sätter sprätt på
    min vegetariska husmanskost! Veggiebullar,
    quornkalops, osv, skulle helt enkelt inte smaka
    lika gott utan just det, kryddnejlikan!

  3. jag tycker helt klart att havssalt är den bästa kryddan att ha hemma. Den går att ha till allt, framhäver matens naturliga smak och ger även den saltsmaken som många vill ha.

    • Älskar att mixa och testa kryddor i matlagning! Men min största favorit är Timjan ♡.
      Älskar smaken från denna kryddan!!

  4. Ååå min favorit krydda måste vara kardemumma, det kan sätta en extra touch på många oväntade bakverk och rätter!

  5. Jak’s krydda från Seattle, USA. En blandning av svartpeppar, salt och vitlök. Magisk att använda till både kött, fisk och grönsaker i ugn! Ett tips: Broccoli med en sjysst olivolja och Jak’s tillagad i ugn! Gott så det förslår!

  6. Stjärnanis – lite smalt användningsområde, men en näve stjärnanis i sockerlagen till marinerade jordgubbar….måste upplevas!

  7. Finns så många härliga kryddor men, om jag måste välja en så blir det utan tvekan svartpeppar. Skulle inte kunna tänka mig att vara utan denna underbara smaksättare, helt outstanding i köket.

  8. Min favoritkrydda är Merquén (rökt Chili), en traditionell krydda i Mapuchefolkets matlagning. Mapuchefolket är ursprungsfolk i Chile och Argentina. Merquén kom in i mitt liv för 8 år sedan tillsammans med min man och idag kan jag inte tänka mig ett liv utan någon av dem. 🙂

  9. Salt är väl den kryddan man använder mest dagligen men förutom det så är min favorit krydda Kanel och Ingefära! Använder dem så gott som dagligen oxå 🙂 Jag skulle gärna vilja vinna ett nytt kryddset då mina gamla läcker massor och Le Cruset är ‘top noch’ och borde hålla lääänge, samt är såå snygga!

  10. Helt klart Jamaican Jerk. En kryddblandning med smak av kryddpeppar, chili, kanel, muskot, kryddnejlika och timjan. Det sprider en härlig doft i hemmet av Karibien under denna mörka vintertid.

  11. Saffran.
    Jag gör julkaffe med en nypa saffran ovanpå kaffet i filtret. (Full kanna annars blir det för starkt.)
    Saffran i soppor är gott det med.

  12. Min favoritkrydda är färsk persilja! Den är god i grytor, i sallader, på smörgås, som dekoration. Ja, den passar till allt helt enkelt och tillför en otrolig fräschör till alla matträtter!

  13. Korriander! Tyckte inte alls om den i början men nu fullkomligt älskar jag den. Jag rekommenderar er alla att ge den en chans eller två, så att ni också kan få upp ögonen för den här fantastiska kryddan.

  14. Hej,
    Svartpeppar är min favorit, men då från en bra kvarn naturligtvis, en kvarn som dessutom kan reglera storleken på den malda pepparn. Räddar och piffar upp nästan vilken rätt som helst… 🙂

  15. Utan tvekan en blandning av hela svarta och vita pepparkorn som man maler ner på allt även frukostmackan ur pepparkvarnen!

  16. Salt eftersom man kan använda den precis till allt möjligt och ett måste att alltid ha hemma till matlagningen eller bakningen.

  17. Min favorit krydda är kanel!
    Helt fantastisk så här till jul och kan även liva upp en enkel vardaglig gryta.
    Med lite kanel i maten får den ett extra sting 😉

  18. Låter kanske konstigt, men just nu har jag dille på vitpeppar.
    Vi använder alltid svartpeppar, men jag har kommit på nu
    att vitpeppar är mycket godare av någon anledning! 🙂

  19. Salt i alla dess former, men främst kvarnsalt och flingsalt. Jag får alltid kommentarer när jag saltar på maten, men brukar svara att jag har lågt blodtryck så det är lugnt 😉

  20. Min favorit krydda är dill. Passar inte till allt, men älskar att ha dill till min räkpasta och på potatismos kan jag vräka på med krydda (tillsammans med lite örtsalt)!

  21. Min favoritkrydda är färsk basilika; så gott till både förrätt (tomater och mozzarella) och varmrätt (i soppa, till pasta, på hemgjord pizza med färsk ruccola mm).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *