God förmiddag! Torsdag idag och nu är det dags för lucka nummer fem i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. Vår fina vinst idag är från grymma Fiskars och består av:
2 st Essence ölglas Iittala (2 pack), 598 kr.
2 st Kastehelmi dessertskål på fot (klar) Iittala (2 pack), 498 kr.
1 st All Steel stekpanna Hackman, värde 899 kr.
Totalt värde: 1 995 kr
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilken efterrätt hade du serverat i dessertskålarna?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 6 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till! Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Jag är ju glassoman och nu till jul blir det definitivt en polkaglass med chokladsås! Och den gör man själv. I kombination med tjusiga skålar har en chans att impa på familjen.
God Jul!
Jag hade bjudit på hjortronparfait -helt enligt norrländsk tradition
Svenska, klassiska smaker -i oslagbar kombination!
Jag skulle servera något så gott som digestivekex, vispgrädde, karamelliserad mjölk, hackat dajm, mandarinklyftor, bananslantar och lite hallon.
Glass med varma hjortron. Godaste som finns
Blåbärskompott med kardemumma och hallon för att få en härlig färg. Jag skulle varva kompotten med vaniljkräm och havrecrumble! De fina färgerna skulle synas genom de snygga Kastehelmi-dessertskålarna!
Jag skulle servera min farmors gamla favoritefterrätt. Jag minns att hon hade liknande skålar. Alltså hederlig marängsviss. Mums!
Att kunna beställa fred på denna jord;
Eller en tidsmaskin med bara ord.
Dessa är nog härliga önskningar som vi alla har;
Tyvärr är en sådan önskan ej uppfyllbar.
Men näst bäst är de otroligt underbara och fina saker;
Hos Fiskars med något till alla smaker.
Man finner alltid grejer som tänder köpgnistan;
Och härliga produkter som hamnar på önskelistan.
Ta alla produkter i denna fantastiska vinst som ett exempel;
De får självklart min belåtenhetsstämpel.
I dessertskålarna skulle jag servera till jul;
En efterrätt som är god men lite ful.
Den kallas för Russian Salad av mamman min;
Jello, nötter, och cream cheese, det bästa nånsin.
Jag hade serverat fruktsallad och glass. Favoriten i alla lägen!
Enkelt: gummibjörnarna!
Zabayone med jordgubbar.
Jag skulle servera saffranspannacotta!
Hej, jag skulle servera efterrätten jag precis gjort iordning till min man för att fira honom. Det är kaffepannacotta med färska fikon i portvin och balsamvinäger. Kaffepannacottan blir lite fräschare eftersom grädden ska blandas med matlagningsyoghurt. Portvin och balsamvinäger kokar och reduceras till hälften, färska fikon blandas i och sedan toppar man kaffepannacottan med blandningen i genomskinliga skålar. Vackert och supergott!!
Efter julen gör nog min bananglass med hallon/lakritssmak comeback. Den gör jag i mixern – det är bara att köra ihop frysta bananslantar och hallon med lite kesella och lakritspulver. Mums!
Jag skulle servera min toppefterrätt: Åkerbärsparfait med hela åkerbär på toppen och hembakat mandelflarn. Det både luktar och smakar sommar.
Då jag inte är mycket för efterrätterna, skulle jag vilja servera en klassisk räkcocktail i dem. Kanske otrendigt, men härligt gott.
Glass! Glass passar alltid till alla och i dessa snygga skålar kommer det bli ännu godare att äta glass!
I så fina skålar skulle jag servera en len mousse på vit choklad toppad med knäckiga kanderade valnötter och färska blåbär.
Marängsviss ink. allt + minmarshmellows = kärlek <3
Ååh jag har verkligen perfekta desserten för detta. Skulle vara så fint att servera ur de läckra skålarna. Jag hade serverat jordgubbar inlagda i amaretto, toppat med grädde, minimaränger, kaffe socker och lite rostade mandelflarn. Mumms!
Jag skulle servera tiramisu, min favorit och många andras!
Jag skulle servera tiramisu, min favorit och många andras
Jag skulle servera änglamat som jag fick det när jag var liten: kaksmulor blandade med vispgrädde toppat med jordgubbssylt
Jag skulle servera banansplitt med vaniljglass och vispgrädde och ringla mörk choklad över. Inget originellt men barnens absoluta favorit.
Jag skulle servera vaniljglass med varm hjortronsylt, toppat med riven mörk choklad. Såå gott och även vackert i glasskålar.
Jag hade serverat en god Havtornspannacotta. havtorn för att jag alltid köper det när jag besöker släktingarna i norra finland.
Nu till jul blir det ris à la malta jag vill servera i de fina dessertskålarna
Varför krångla till det? Världens godaste dessert: äkta vaniljglass med varm hemgjord hjortronsylt. Mums!
Jag skulle servera Baileysglass med chokladrån =).
Jag hade serverat en mjuk apelsinpannacotta med smak av kanel och nejlika nu i juletid
En syrlig lingonparfait till julen
Känns som gjorda för en norrländsk variant av tiramisu med lite hjortronsylt!
Jag och sonen hade gjort det enkelt för oss och fyllt skålarna med vaniljglass och massor av chokladsås! Svårare är det inte att göra en fantastisk efterrätt!
Vaniljmarinerade apelsinklyftor och vit chokladmousse.
Vaniljpannacotta med äkta vaniljstång och het jordgubbsröra.
Jag skulle servera Gino som är min favorit dessert
Fruktsallad med vanilj kvarg
En härlig fin chokladpudding
Nu när det är kallt ute – varm nyponsoppa med hemmagjorda biskvier…nomnomnom…
Maken och jag har funderat på att spendera nyårsafton hemma bara vi två. Skulle då inviga skålarna och använda dem till både förrätt och efterrätt. Ruccolasallad till förrätt och chokladmousse med mint till dessert. Väldigt gott men inte så krävande.
Jag skull använd dem till hemlagat ostkaka, grädde och blåbärssylt
Hemmagjord glass med en liten skvätt Jägermeister i.
Rabarberkompott i botten med vaniljpannacotta ovanpå som toppas med jordgubbar och limesocker
Definitivt en syrlig lingonparfait! Passar perfekt till efter julmaten och lingonen är en hälsning till Finland där skålarna designades.
Hej!
I vackra skålar ligger en enkel efterrätt bra. Alltså chokladpudding med mandelbiskvier.
Vad kan passa bättre än hemgjord gräddvaniljglass i varm hjortronsås!
Skålarna skulle självklart fyllas med krämig chokladpannacotta, toppad med champangemarinerade björnbär och hallon! Perfekta nyårsefterrätten som lätt kan förberedas dagen innan.
Nu till jul skulle jag servera Ris a la Malta
Chokladmousse. No doubt!
Jag hade bjudit på en vitchokladmousse med hallon! SÅ gott och lagom.
Baileysmousse med frukt o bör. Och en klick vaniljgrädde på toppen.
Jag skulle servera en kula vaniljknäcksparfait med cognacsdoppade rånstänger.