Andra advent och julstämningen har verkligen infunnit sig hos oss denna morgon. 🙂 I Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014 är dagens vinst från Eva Solo. Tre underbara serveringskaraffer med röd strumpa. Perfekt att servera glögg, juice eller saft i, värde 649 kr/st. För att fira advent riktigt mycket så har vi tre vinnare i potten. Totalt värde: ca 2 000 kr
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilket är ditt favorit tilltugg till glöggen?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 9 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till! Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Dom klassiska hackade mandlarna!
Hej!
Helst mina nygräddade saftiga saffransbullar, med pärlsocker istället för russin.
Jag har brieost, valnötter och ringlar över lite honung, supergott =)
En ask Alladin att njuta av tillsammans med en kopp varm glögg är fantastiskt gott.
Det absolut bästa är hemmabakade polkagris biscotti….så så gott
Gotländsk saffranspannkaka passar perfekt till glögg!
Russin och mandel i glöggen samt som tilltugg något sött & salt ihop: gärna nyåkerspepparkakor med gorgonzola/pecorino ost, eller små pajer med västerbottensost, eller fikon urgröpta och blandade med mögelost
Pepparkakor är favoriten! Men en lussekatt sitter bra i magen den med! 🙂
Pepparkakor såklart, gärna med ädelost på. Mums!
Pepparkakor, russin, skållade mandlar, knäck & saffransbullar 🙂
Pepparkakor med ädelost vill jag helst ha till glöggen.
Hemmabakade saffransbiscotti 🙂
Pepparkakor och clementiner
Pepparkaka, såklart!!
I vanliga fall så är svaret lussebullar och pepparkaka. Det är ju tradition och slår aldrig fel.
Men häromåret blev jag bjuden på varm glögg och hembakad, mjuk pepparkaka med lingonfrosting på – hallelujah! Den smakupplevelsen får mig fortfarande att le. Det är något jag själv ska göra till dagarna kring julafton. Rekommenderas 🙂
Inget slår de hemmagjorda pepparkakorna och ost.
Mögelosten är tradition men funkar minst lika bra med lite brie eller en skiva valfri hushållsost!
I år har det blivit skurna pepparkakor med ett slags hemmagjord ostcreme – succé!
God Jul!
Pepparkakor med ekologisk ädelost. Mums!
Hej!
Lussekatt och pepparkaka smaskar vi på till glöggen
Peppakakor med ädelost o påron
Nött kakor som min vännina som är konditor alltid bakar
Inga russin eller mandlar i för min del. Men till äter jag gärna en fransk gräddost på pepparkaka och toppar med blåbärsmarmelad. Riktigt gott! Och juligt, tro mig.
Dadlar med ädelost i.
Pepparkakor det hör till när man dricker glögg.
Pepparkakor med mögelost på. Mums!
Pepparkakor!
Vanliga pepperkakor! Varför krångla till det!
Pepparkakor med ädelost
Brända mandlar är min favorit :))
Vitchoklad kladdkaka med saffran är supergott till glögg 🙂
Min absoluta favorit är dadlar med sötmandel i, lindade i bacon för en matig variant eller doppade i mörk, salt choklad för en sötare variant. Kombinationen av salt, sött och den härliga nötigheten passar så fint ihop med en kryddig varm glögg en kall vinterkväll!
Pepparkakor med brieost och hjortron på!
Hej!
Det bästa till glöggen är en härlig saffransbiscotti! Mmmm!!
/Emelie
Traditionell som jag är vill jag ha min glögg med russin och mandel och till den en härlig hembakad pepparkaka med massor av glasyr på. Trevlig 2:a advent.
mandel och russin är ett måste!
Kort och gott pepparkakor 🙂
Givetvis pepparkakor och lite ädelost !
Hemmagjorda lussebullar med vit choklad och mandelmassa, ljuvligt gott
Hembakade lussekatter med extra mycket russin i. Och pepparkakor med ädelost på är också en favorit!
Dadlar med ädelost och mandel
Nötter, nötter och nötter av alla de slag.
Absolut godast är det med, ädelostmousse på crostini!
För mig är det nybakade lussekatter som gäller till glöggen! Det passar så himmelskt bra ihop, så är det bara!
En bit mjuk pepparkaka!
Små ädelostpajer med pepparkakssmulor som strössel
Lussekatter!!!
Sötmandel – oskållade och ohackade
I glöggkoppen ska det vara max tre russin och massor med hackad mandel. Till det så ska det vara hembakta lussebullar, pepparkakshjärtan och After Eight. Tråkigt kanske, men ruskigt gott.
Pepparkakor
Varma krustader med olika osffyllningar.
Hej,
Jag provade pepparkaksbakelse (mjuk) med ädelost och fikon på vår julfest förra året. Och den var helt fantastisk till glöggen! Pepparkaka och grönmögelost är en grym kombo, och sedan toppar man med fikon.
Receptet finns här om ni vill prova 🙂
http://www.ica.se/recept/pepparkaksbakelse-med-adelost-och-fikon-714244/
Mvh
Andrea
Är lite tokig men mina favorittilltugg är mörka polly, hembakad walnöts och rödbetskaka med saffransglaze eller romerska bågar.
Vaddå tilltugg?
Jag dricker glögg till allt-året runt!
Traditionell så det förslår, russin och mandel det enda som går.
Det godaste är hembakade pepparkakor med ädelost, ett måste för mig.
Mögelost på pepparkaka
det vill alla till glöggen smaka!
Kryddstark knäck 🙂
Till glöggen måste man självklart ha pepparkakor och kvibille ädelost!
Danska äppelskivor med florsocker och hjortronsylt, helt oslagbart
Mammas goda kött bullar så klart.
Pepparkakor med blåmögelost är oslagbart till glögg.
Pepparkaka med Kvibille ädelost och en liten klick fikonmarmelad smakar mums till glöggen!
Det viktigaste tillbehöret är givetvis Kvibille ädelost!!!
Mitt favorittillbehör är parmesanflarn (pinjenötter och parmesan i ugnen). En god, salt kontrast till den söta glöggen!
Pepparkakor är ju såklart en smarrig klassiker, men även hemmagjorda chokladtryfflar med pepparkakssmak samt hemmagjorda glöggbollar (innehåller bl a smulade pepparkakor, glögg, smör mm) är riktiga höjdare!
Lussebullar & pepparkakor!
Den är brun, den är kryddig, den är god och den kan se ut hur som helst-pepparkakan!
Mandlar och pepparkakor med mögelost, mums!
Pepparkakor, pepparkakor och pepparkakor. Glöggen är till pepparkakorna, inte tvärtom! Pepparkakor är det bästa med hela julen!!
Valnötter, alltid valnötter! Helst sådana jag får knäcka själv.
Det var verkligen en lätt fråga – pepparkakor såklart!