Andra advent och julstämningen har verkligen infunnit sig hos oss denna morgon. 🙂 I Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014 är dagens vinst från Eva Solo. Tre underbara serveringskaraffer med röd strumpa. Perfekt att servera glögg, juice eller saft i, värde 649 kr/st. För att fira advent riktigt mycket så har vi tre vinnare i potten. Totalt värde: ca 2 000 kr
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilket är ditt favorit tilltugg till glöggen?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 9 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till! Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
För mig är det vanliga pepparkakor som gäller, älska att doppa dem i glöggen! 🙂
Pepparkaka såklart! Det är så underbart gott till glögg och fika på julen!
Det perfekta glöggtilltugget enligt mig är kanderade apelsinskal överdragna med choklad. Mums med kryddig glögg!
saffransbiscotti och pepparkakor med blåmögelost
Fikon fyllda med getost! så gott!
Dadlar med getost ska det ju va!! Fikon är gott också, men inte med getost…
Pepparkakor med ädeloströra (mosad ädelost blandad med lite crème fraiche)
Det bästa till glöggen måste ändå vara en varm, hembakad lussekatt! Alla härliga juldofter och smaker på en gång!
Pepparkakor och mögelost är nog ändå bäst!
Mjuk pepparkaka och så klart pepparkaka med ädelost.Kex tuc med ost och så in i ugnen så gott.och så den goa doften från glöggen från solo kannan.Jag längtar till Jul.God Jul.
Pepparkakor med brieost och hjortronsylt!
Pepparkaka med en god, krämig mögelost. Alternativt en hembakad lussebulle! (Självklart till en mysig julfilm eller julradion i bakgrunden!)
För mig är det vanliga klassiska pepparkakor. Så goda att doppa i glögg =).
Pepparkakor med brieost! Får tejpa pepparkaksburken för att hejda mig själv, så gott är det!
Tunnskuren julskinksrullar med pepparrotsblandning som det är finhackat äpple i, sältan, sötman och syrligheten dansar kring granen när det serveras! Sååå ju(v)ligt gott!
helt klart saffranskladdkaka, så underbart gott! måste du verkligen testa om du inte gjort det redan 🙂
Pepparkakor med ädelost
Skurna mandelpepparkakor
Knaprar på paranötter till vardags. Ska det lyxas blir det macademia i stället.
Min favorit till varm glögg är
Hembakade pepparkakor toppade med mögelost & tunna skivor päron.
MUMS 🙂
Hej hopp denna sena 2:a adventskväll!
Jag har en absolut favorit till glöggen och det är Nyåkers supersupergoda pepparkakor och Cambozola Vitlöksost – Jammi – Jammi säger jag bara 🙂
Och en Eva Salo serveringskaraff skulle jag bli fullkomligt överlycklig över att få vinna!
Önskar er en fin fortsättning på julmånaden!
Kramar från mig <3
Maud S
Pepparkakor med blåmögelost! Otrolig gott. Pepparkakor + skiva skivor av blåmögelost (upp till dig själv vilken du väljer). Skivan sätter du på pepparkakan. Rekommenderas varmt!
Det kanske låter tråkigt men riktigt kyddiga pepparkakor med en krämig grönmögelost slår allt. Mmmm! 😉
Pumpernickel med ädelost och en klick päronmarmelad.
Lussebullar!
Julen är en mysig tid,
med ljus och frid.
Vi dricker glögg äter pepparkaka
gärna med Gräddädelost vill jag på den smaka.
Med detta kan vi mysa en stund,
ost, russin, mandel och värmande kryddor som grund.
Några mandlar och en pepparkaka så är jag mer än nöjd.
Pepparkaksgrissini med ädelostdipp!
Jag gillar tilltuggen mer än glöggen.. Pepparkakor med ädelost och fikon är gott men jag har fått en ny favorit: SAFFRANSCROSTINI, gott och enkelt.
Dadlar inlindade i bacon som steks i stekpanna, så goda.
Filodegrullar med västerbottenost och fikonmarmelad!
Har fått en ny favorit – Mor Annas pepparkakor med lingonsmak. Utsökta ihop med glöggen!
Förr var det ju bara mandel och russin, men nu har jag tagit ut svängarna lite och har pepparkakor med blue cheese, och dadel rullad i knaperstekt bacon, och salta kex med riven ost på som körs snabbt i micron, ja det finns hur mycket som helst som passar till och dessutom så var jag på en glöggprovning i förra veckan o herrejistenes så mycket olika glöggsorter det finns, spännande, men självklart är det svårt att känna skillnaden mellan de olika sorterna efter några glas 😉 — VAAAA ska man spotta ut??? —ojdå!! 😉
Lussebullar och torkade fikon
Pepparkakok med ädelost på tub!
Mitt favorittilltugg är saffransockerkaka och pepparkakor!
baconlindade dadlar
Pepparkakor eller anisbröd (som vi kallar Pitepojkar här uppe i norr)!
Jag tycker mycket om pepparkaksmuffins med glasyr, toppat med lingon. Gott och elegant!
Hembakta pepparkakor 🙂
Saffransknyten med vit choklad
Standardvarianten funkar alltid, lussebullar och pepparkakor!
Pepparkakor med mögelost på!
Pepparkakor
Pepparkakor och god ost!
Pepparkakor med Brieost på!
Pepparkakor (men absolut inte med mögelost på)
Saffransbiscotti eller mandelpepparkakor är underbart gott till glögg! Tänk vad fint att kunna bjuda på glögg ur en så fin karaff, i stället för direkt ur kastrullen. Och vi som samlar på Eva Solo! Detta exemplar har vi dock inte, tyvärr. Hade varit underbart att få vinna en sådan!
God jul!
Pepparkakor med ädelost är det bästa jag vet till 🙂
Lussekatter och mjuk pepparkaka med lingonglasyr, mums!
Mandlar och russin räcker till tycker jag!
Självklart pepparkakor till glöggen!
Klassiska lussekatter – saffran är så gott!
Nya klassikern – pepparkaka med grönmögelost
Det som jag tycker är gott till glöggen är en god pepparkaka med hackad mandel i.
Lussebullar från Saltå Kvarn. De är vänliga nog att dela med sig av sitt recept så har man två dagar till övers är det bara att baka på!
Lussekatter så klart
Inget julmys med glögg utan pepparkakor och ädelost!
Pepparkaksgrisini och mögelost créme är fina grejer:)
Underbara (för kropp och själ) raw pepparkaksbollar (recept från anja.elle.se), helt enkelt fantastiska! Att de dessutom faktiskt är nyttiga är bara pricken över i!
Jag äter gärna min mammas hembakade saffransskorpor som dippas i en mascarponekräm med clementiner.
En Alladin ask står alltid framme när vi dricker glögg. Säger bara en sak Trillingnöt! Snyft
Välkryddade pepparkakor med krämig gräddädel eller gorgonzola
Eftersom glöggen är så söt, så tycker jag att det är gott med lite salt till. Salta kex med kvibillle gräddädel är min favorit.
Liten smörgås på tunnbröd med gravad lax och en klick hjortronsylt! Mums!
Pepparkaka med blåmögelost.
Nästan enda gången på året jag äter saffransbullar, men det är störtgott tillsammans.
Hej något så enkelt som smördegspaket med chevre o spenat jättegott Mmmm
Pepparkakor och ädelost är supergott till glöggen
Salt ska det vara,
i munnen får en baconrullad dadel fara !
Pepparkakor! !!!!!