Andra advent och julstämningen har verkligen infunnit sig hos oss denna morgon. 🙂 I Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014 är dagens vinst från Eva Solo. Tre underbara serveringskaraffer med röd strumpa. Perfekt att servera glögg, juice eller saft i, värde 649 kr/st. För att fira advent riktigt mycket så har vi tre vinnare i potten. Totalt värde: ca 2 000 kr
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilket är ditt favorit tilltugg till glöggen?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 9 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till! Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Hemmagjorda pepparkakspinnar med grönmögelostdipp 😛
Dadlar med getost lindade med bacon och pepparkakor med ädelost -yummie!
Färska fikon doppade i mörk choklad och en aning havssalt
Nyåkers Pepparkakor hade jag serverat till glöggen! Hemgjord wienernougat hade varit fint till också 🙂
Vit tryffel med tequila rose är svårslaget. Annars är jag klassisk med pepparkakor och grönmögelost.
Åh, min favvo är Lucia Choklad Starkvinsglögg med pepparkakor 😀 Namnam
Mitt favorittilltugg till glöggen är varma (helst nybakade) lussekatter. Mums!
Det ska vara mandel och russin i glöggen och pepparkakor med ädelost som tilltugg.
Salt skinka är gott till söt glögg!
pepparkaka med briost så klart
Hej !
Mitt favorit till tugg till glöggen är olika snittar
Tycker det är så gott med lite småplock. Gärna lite salta saker som bryter av mot den söta glöggen
Snittar gjorda av med lax, hamburgerkött,
En och annan pepparkaka kan slinka ner ochså
GOD JUL 🙂 !
Pepparkakor med ädelost, sååå gott!
Brieost inlindad i lufttorkad skinka!
Pepparkakor med ädelost !!!
PEPPARKAKSSTICKS MED ÄDELOST!!
Ni MÅSTE bara prova, här kommer receptet 🙂
12 stycken
1 dl krossade pepparkakor
100 gr färdigkavlad smördeg
1 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Krossa pepparkakorna. Rulla ut den färdigkavlade smördegen.
Grovriv eller bred över ädelosten över degplattan och vik den sedan dubbel. Skär dem i tunna remsor och pensla med uppvispat ägg.
Har man det uppvisade ägget i en djupare skål, går det bra att doppa varje remsa i ägget och sedan doppa remsorna i pepparkakskrosset. Vrid till snurror och lägg på ett bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen på 200!°C.
Bara mandel och russin:) Nåt annat behövs inte!
Det bästa man kan servera till glöggen är pepparkakor med ädelost på!
Hejsan !
Jag brukar bjuda på urkärnade dadlar som jag lindar parma skinka runt.
Färska fikon som du snittar och lägger lite getost emellan.
Jag har serverat dom både kalla och varma.
Vill man ha dom lite varma så osten smälter så gratinera
dom bara i ugnen ett tag.Mums ! 🙂
Sedan tunnbrödssnittar med hamburgerkött med pepparrotssmak
Klassiska pepparkaka med ädelost på går alltid hem.
Glögg minglet kan starta 🙂
/ Vänligen Carola
Vita glöggbollar efter eget recept. Dom är poppis bland familj och vänner också
Finska julstjärnor (smördegsbakelse med plommonsylt) är obligatoriska till glöggen i min familj!
Jag brukar baka pepparkaksstavar och servera med en blue cheese-dip till glöggen. Magiskt gott!
Skållad mandel & russin i skållhet glögg.
Klassiska pepparkakor med mögelost är en oslagbar kombo 🙂
Pepparkakor och lussekatter blir aldrig fel till glöggen 🙂
Det allra godaste jag vet till glöggfesten är att skära skivor av mjuk pepparkaka, ca 1,5 cm tjocka. Sedan steka dem i smör så de får en frasig yta. På skivorna lägger jag en ordentlig bit god grönmögelost eller brieost till de som inte gillar mögelost. Brukar koka en egen chutney på torkade fikon, muscovadosocker, rödvin och kanelstänger. Fikonchutneyn brer jag ovanpå osten. För att det ska bli lite “crunchigt” också så brukar jag strö över lite grovhackade valnötter. Smakar så mycket jul och är så vansinnigt gott tillsammans med glögg!
Parmesanchips, vansinnigt gott, snabbt o enkelt.(riv parmesan,lägg i små högar på plåt, in i ugnen tills fin färg)
Till glöggen äter jag helst mormors hembakade pepparkakor, enkelt men oj så gott!
Grön- eller blåmögelost på pepparkakor är det godaste man kan äta till glöggen. Den salts osten och de söta kakorna passar perfekt ihop!
Aura blåmögelost
Pepparkakor med ädelost, sååå gott!
Mitt favorittilltugg till glögg är tjocka skånska pepparkakor med Camozola eller Kvibille gräddädel på
Jag är traditionell : pepparkakor ska det vara !
Hej!
Jag gillar små mjukpepparkaks-muffins med topping av Philadelpia och vit choklad till min glögg.
Ha en fin dag!
Glögg med lite Amaretto och pepparkaka med Ädelostkräm! Mums!
Till glögg: Pepparkaka och möjligtvis en skvätt whiskey så det inte blir så sött.
Pepparkaka. 😀
Pepparkakor med smält parmesan är toppen när jag varje adventskväll tar mig an glöggkoppen. Med värme till hela kroppen och en sockerkick till knoppen njuter jag fram till sista droppen.
Mvh Helena
helenanilsson333@gmail.com
Frukt- & nötkaka med spritig grädde!
Till glöggen: kanel-fröknäcke med tunna skivor äpple på!
Pepparkaka med grönmögelostdipp